Автоматизиран Емейл Маркетинг Чрез Aweber

автоматизиран емейл маркетинг чрез Aweber

Да въведете автоматизиран емейл маркетинг чрез Aweber може да е едно от нещата, които сериозно да улеснят всеки собственик на сайт.

Защо ли?

Защото събирането и изпращането на електрона поща на записали се абонати (които да получават периодичния Ви бюлетин или известия за предстоящи промоции) може да е доста трудоемко (б.а за това аз все още не събирам абонати по този начин).

А наличието на списък от абонати е един от най-често срещаните съвети, които ще срещнете, ако решите да се занимавате с Интернет маркетинг. (Това е просто обяснимо: Вие притежавате свой собствен ресурс, хора, които могат да получават известия от Вас, създавайки още един източник на трафик към Вашия сайт/апликация).

За това аз реших да напиша настоящата статия за сайта Aweber и как той може да Ви помогне в автоматизирането на Вашата имейл маркетинг стратегия.

 

Какво е Aweber – инструментът за автоматизиран имейл маркетинг?

Аweber e инструмент, чрез който може да се създават кустомизирани (настроени персонално) темплейти (шаблони, оформящи външния изглед) на електронните писма, които се изпращат на записали се абонати, както и могат да се създават кустомизирани ландинг пейджове (ландинг страници, крайни страници, които се отварят след кликане на върху електронното писмо).

Тези функционалности се осъществяват чрез улеснен потребителски интерфейс – не е нужно да имате познания по програмиране, за да ги осъществите.

Мощен, подхранен от изкуствен интелект (AI)  графичен редактор създава за секунди добре изглеждащи, брандирани емейли.

И може да ползвате голяма библиотека от безплатни темплейти (шаблони).

Чрез Aweber също така могат да бъдат създавани автоматични (автоматизирани) нюзлетъри (newsletters, бюлетини за новини), които са стандарт в емейл маркетинга (регистриралите се абонати могат да получават регулярно известия на електронната си поща на това, което се е „случило“ на сайта).

Автоматизирането става чрез въвеждане на тагове (tags, етикети), които персонализират комуникацията (абонатът Ви няма чувството, че е просто цифричка), спестявайки време, а съобщението (имейла) е доставено до правилния човек.

Всички тези функционалности могат да бъдат измерени чрез вградено проследяване (анализа и изготвяне на доклади).

Така Вие може да видите как съобщенията „са отваряни“ – и кое работи, и кое – не.

Тези доклади могат да бъдат прочетени и на мобилното Ви устройство – чрез специализирана апликация, AWeber Stats.

По този начин – Вие може да ангажирате по-добре и повече хора от Вашата аудитория.

Може по-лесно да менажирате абонатите си, да ги сегментирате и таргетирате, може да създавате форми, чрез които хора да стават Ваши абонати (така наречените sign up forms).

Aweber има възможност да бъде интегрирана с стотици популярни системи – като PayPal, WordPress, Shopify, Etsy , Facebook, Elementor, Blogger, Wix и много други (пълният и актуален списък може да видите тук).

Както казах – AWeber има и мобилни апликации (за статистиката /AWeber Stats/, за създаване на форми за вписване на нови абонати / AWeber Atom/, за куриране на съдържание /Curate/).

AWeber има и свое API – което позволява на разработчици да се „свързват“ с функционалностите на сайта.

Защо да ползвате AWeber?

Макар, че има премиум (платени функции) регистрацията на AWeber e напълно безплатна.

Тя може да се осъществи, като ползвате следната връзка.

Не е нужно да давате информация относно кредитната/дебитната си карта (изискване, което уви, много софтуерни компании правят изискуемо, когато искате да пробвате техния софтуер).

Просто се вписвате и това е.

Безплатната, базова версия на AWeber позволява „да пробвате продукта“, като имате право да управлявате до 500 абонати, както и да изпращате до 3000 имейли на месец. Само от един лист от абонати.

Ако искате да използвате функционалостите над този лимит – вече се заплаща.

С цените може да се запознаете тук.

В зависимост как изберете да Ви бъде начислена сметката – на месечна база, на тримесечие, на годишна база има остъпки (като заплащате предварително даден, по-голям период – има отстъпка).

Тарфирането става на база колко абонати ще имате чрез премиум версията – от 0 до 500, чак до 20 000.

Колкото повече – толкова е по-скъпо.

Цените – на тези, които започват сега в света на Интернет маркетинга може да се видят скъпи.

Да кажем – цената, която някой ще заплати за 20 000 абонати на годишна база (с отстъпките) е 1 753. 80 долара.

„Ухааа, убеди ме.“ – ще каже някой.

И е прав (за себе си). Но за бизнес, който има толкова много абонати (вписани), това е инвестиция, която лесно „може да се избие“.

Постигайки по-голяма ангажираност на такава аудитория, която вече е проявила интерес (дала си е имейла) може да доведе до стотици хиляди посещения на годишна база на дадения сайт.

А това – ако ползваме платена реклама, може да струва много, много повече.

AWeber има и своя реферална програма (може да следите моите публикации за рефералния маркетинг като начин на печелене на пари в Интернет тук) – Вие може да печелите пари, като промотирате продукта на трети лица.

Ако привлечете някой, който мине на платен план – Вие ще получавате възобновяваща се комисионна, в размер на 30 процента!

Аз съм афилиат на AWeber и връзките, които съм ползвал ще ми генерират комисионна, ако решите да заплатите платен абонамент.

Промотирането на AWeber се вписва напълно в тезите, които съм издигнал за етичния афилиейт маркетинг.

Това е един добър продукт, който има базова, безплатна версия.

Всеки може да го тества и да види дали „му отърва“.

А и както казах – като кликнете на следния линк, то може да получите и намаление (ако поръчате за по-голям период).

 

Финални мисли относно автоматизиран емейл маркетинг чрез AWeber

Имейл маркетингът може да е доста сериозен (и независим) източник на трафик за всеки проект, който се реализира в Интернет.

За разлика от push-нотификациите (може да прочетете моята статия за този начин на ангажиране на дадена аутория), които дразнят, то изпратените емейли попадат на нечия електронна поща (махайки елемента на досадата). А тези, които ги получават – те вече имат някакъв интерес (щом са се записали като абонати).

Чрез AWeber Вие може да достигнете до тези хора. И да ги ангажирате (дали ще е за да ги информирате за нещо /като предстояща промоция на магазина Ви/, дали ще е да се опитате да им продадете нещо) – те трябва да извлекът ползва от получения емейл.

Чрез имейл маркетингът може да се получи регулярен, много качествен трафик.

Трафик, който много трудно може да бъде реализиран по друг начин (дори и чрез платена реклама – попитайки тези, които разчитат на спонтанни покупки какъв „зор“ е да ги реализират).

Ще се радвам, ако решите да помогнете за развитието на pasivendohod.net – споделете качените материали в социалните мрежи или „ударете едно харесване“ на страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по