Афилиейт маркетинг на VOIP телефония

афилилиейт програма за voip

Представяли сте си, че може да печелите от проведени разговори – от така наречената VOIP телефония?

Възможно ли е?

Нека Ви дам моето мнение на тази рядко позната тема.

Но първо:

Какво е VOIP телефония?

VOIP или Voice over IP (наричан IP /ай пи/ телефония) е технология, чрез която се осъществява „доставката“ на гласови комуникации и мултимедийни сесии чрез Интернет.

VOIP e онази технология, чрез която гиганти като Скайп, Вайбър, WhatsApp, Messenger осъществяват своята дейност – свързвайки напълно безплатно стотици милиони хора по света.

Как тогава компаниите, които оперират в тази област печелят пари? Като ни „бомбандират с реклами“?

В някои случаи – да.

Ала те имат и друг способ – чрез техните програми потребителите могат да позвънят (срещу заплащане) на мобилни или стационарни номера.

Като предложените цени са по-ниски, отколкото бихте заплатили при своя мобилен оператор.

Как става това ли? Как е възможно да позвъним чрез Интернет на мобилен или стационарен номер (да речем в Аржентина) и това да ни излезе по-евтино?

Доколкото съм чел -това става чрез процес, който се нарича терминиране (или насочване). Разговорът, който Вие осъществявате се насочва чрез Интернет към местен телефонен номер, който осъществява връзката с номера, който Вие набирате. Така все едно е осъществен разговор в рамките на националната мрежа – което е далеч по-евтино, отколкото чрез осъществяване на традиционния роуминг.

Как можем да печелим чрез афилиейт маркетинг на VOIP телефония?

Ако потърсим в Гугъл ключовата дума „affiliate program VOIP calls“ или нейния еквивалент – ще получим много резултати на различни сайтове, които осъществяват VOIP телефония.

На практика – промотира се срещу комисионна платените абонаменти/минути на тези сайтове.

Някои компании даже предлагат да препродавате техните услуги (като reseller).

Аз не съм правил подобен афилиейт маркетинг – и не мога да Ви препоръчам афилиейт програми.

Защо не съм правил подобен афилиейт маркетинг ли?

Ето защо:

Минуси на афилиейт маркетинг VOIP телефонията

Ако сте стигнали до тук с четенето – и сте внимавали, то в момента трябва да се чудите.

„Кой ще плаща за подобни услуги, при условие, че чрез програмите Вайбър, Скайп, Месинджър и така нататък може да си разговаряш напълно безплатно?“.

Ще се опитам да Ви отговоря на този въпрос.

VOIP телефонията е огромен пазар (все още). Има огромни пространства на планетата, в който няма много добра връзка с Интернет.

А и макар, че умните устройства ( в които може да се ползват програми за разговори) да са стотици милиони и всеки ден да бъдат произвеждани десетки милиони такива, то все още има хора, които не притежават такива. Или по-една или друга причина не може да се ползва директен разговор чрез Интернет.

А и представете си, че имате бизнес, който работи с международни клиенти – малко ще е скъпо да водите обикновени разговори с Вашите клиенти, нали?

Ето защо има пазар.

Проблемът е, че най-авторитетните програми за водене на VOIP телефония като Viber или Скайп нямат афилиейт програми. Поне аз не съм могъл да намеря такива.

Остават другите сайтове, за които много хора не са и чували.

Ето например: https://www.nextiva.com/company/affiliates.html

Или Onesuite.

Чували сте за тях?

Както казах – ако потърсите, ще намерите много подобни програми.

Финални мисли относно афилиейт маркетинг на VOIP телефонията

Не ме разбирайте погрешно – VOIP телефонията е бизнес, който генерира десетки милиони долари (най-малко) годишно в глобален мащаб.

Т.е. това е услуга, която сте употребява.

А щом има търсене – там може да се реализират и комисионни.

Ако някои от читателите ми са се разярили, че не давам конкретни примери на афилиейт програми, както казах – аз не съм промотирал подобен вид услуга.

А и понякога в pasivendohod.net ще Ви представям концепции (защото вярвам, че Вие трябва да сте информирани за възможно най-много начини за реализиране на доход в Интернет), които Вие самите трябва да доразвиете/проучите сами за себе си. Не мога все „да Ви държа за ръката“ (казвам го с най-добри чувства).

Ще се радвам, ако някои, който прочете тази статия се е занимавал с по-обстойно с VOIP телефония. Къде са парите тук? В промотирането на услуги? В препродажбата им? В продаване на специализирано оборудване (има устройства, които уж са специално предназначени за VOIP телефония)?

Темата е отворена за дискусия.

Ако сте харесали статията, то споделете я в социалните мрежи с Вашите близки и приятели.

Прочетете и другите материали, които съм качил в pasivendohod.net.

По този начин помагате този сайт да се развие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Бизнес идеи в сферата на услугите
Разни

Бизнес идеи в сферата на услугите

Не са малко и хората, които търсят (поне при проверка с най-популярните инструменти за SEO) повече информация за бизнес идеи в сферата на услугите. Аз съм написал много материали, които гравитират около тази тема. За това реших да ги резюмирам в тази статия. Защото обслужващия сектор често е един от

Какво е хостинг?
Създаване на уебсайт/блог

Какво е хостинг?

Какво е хостинг? Редица хора, които желаят да стартират свой сайт/блог в Интернет започват своето проучване с този въпрос. И това не е случайно. Изборът на качествен хостинг е от съществено значение за дадения дигитален ресурс, както ще прочетете по-долу. В тази статия аз реших да напиша мой отговор на