Бизнес С Надуваеми Замъци

Бизнес с надуваеми замъци

Искате да стартирате нещо, което изисква относително малък капитал – то настоящата статия за бизнес с надуваеми замъци може да е точно за Вас.

В нея ще разисквам какво е нужно да бъде стартирано едно такова начинание. И начините то да бъде превърнато в печелившо.

„Същност на бизнеса“ с надуваеми замъци

Всички сме ги виждали на селските панари, събори.

Съоръжения от здрав материал, които се надуват с помощта на машини (и които децата така обожават).

Срещу такса – малчуганите могат да ги ползват за определен период от време.

Концепцията звучи просто, нали?

Е, единственото нейно разнообразяване съм виждал в клипчета, които се излъчват в Ютуб (повече за този сайт за споделяне на видео и как се печели от него може да прочетете тук) – на Запад поне надуваемите замъци могат да се наемат и за детски празник, срещу еднократно плащане.

Или те работят с други атракциони – като аркадни игри (повече за аркадните игри като бизнес може да прочетете тук).

Надуемите замъци не са много скъпи. Просто търсене в Алибаба показва, че има варианти от няколкостотин до няколко хиляди лева.

Разбира се – поръчването им от Китай би означавало, че ще се наложи те да бъдат освободени чрез извършване на митнически формалности (и заплащането на дължимото) в агенция „Митници“. Най-лесният вариант е да организирате транспорта по такъв начин, че куриерската фирма да е упълномощена да Ви представлява пред агенцията. Винаги може и да ползвате помощта на митнически агент (срещу заплащане).

Какво се изисква да започнете бизнес с надуваеми замъци?

От гледна точка спазването на данъчното законодателство – индивидуалните плащания е ясно, че ще трябва да бъдат отчитани с фискалиризан касов апарат.

Колкото до възможността да отдавате оборудването под наем на частни лица – тук ще трябва да се посъветвате с опитен счетоводен експерт. Не е скъпо (една консултация в порядъка на 50 до 100 лв мисля, че е напълно справедлива). Той ще Ви насочи как ще е най-добре (да пуснете да речем касова бележка на по-голяма стойност. Или да издадете фактура (необходимите белези) плюс касова бележка. От там Вие ще се насочите (от начина на плащане) – кой вариант за плащане ще Ви е най-удобен.

До тук – добре, както се казва.

Но има ли изисквания за полагането на подобни обекти на обществените места?

Моят отговор клони към „Да“.

И изискванията са в местното законодателство.

Аз не съм специалист по ЗУТ, но когато правих проучването по този въпрос – се натъкнах на изискванията на различните общини за преместваемите обекти.

Да вземем например Столична община – четейки нейната наредба мисля, че надуваемите замъци попадат в тази територия. За по-голяма сигурност – може да се консултирате със специалист, който е запознат с устройството на територията.

Ако пък считате, че това са пари, които не може да си позволите – винаги има вариант да отправите официално писмено запитване към общината, към която живеете. И те да Ви дадат своя отговор.

За тези, които си казват – „ноу шит, Шерлок. Ясно е, че тези бизнеси са на „наши хора“ и няма да дадат някой да им подбива цените.“.

Това е вярно. Но и никъде не дават на готово, нали? На много места липсват подобни забавления за децата. И може да има свободна ниша за хора, които са склонни и  да пътуват.

Решението за захранване на машините, които надуват замъците – това също трябва да бъде обмислено.

Тези, които съм виждал аз – са ползвали електричество от много близки обекти по площадите.

Ако това не е възможно – ще трябва да помислите и за генератор. Има различни видове – и за да на се объркате, то може да се посъветвате с електротехник (кой би бил най-подходящия).

Започвайки работа – ще трябва да си „отваряте очите на четири“, както се казва. Всеки замък (като тип атракцион) е подходящ за деца с определена възраст и с определено тегло. Ще трябва много да внимавате на него да не се качват и деца, които дъвчат дъвки и/или ядат и пият нещо. Детското здраве трябва да е пръв Ваш приоритет.

Финални мисли относно бизнес с надуваеми замъци

Надувамите замъци са сезонен бизнес – застудее ли или вали, не ги търси. Също така главно ще имат „клиентела“ през почивните дни, празниците и ваканциите.

Някои хора, както казах – ги разнообразяват с аркадни игри, електрически колички и/или да речем – щандове за някакъв вид храна (като захарен памук, пуканки, сладка царевица и т.н.)

В много селища този бизнес е „любим“ за местните големци – имайте те го в предвид. Търсете там поле, където няма да има никой „да Ви засенчва“.

Това е. Ще се радвам, ако се включи по темата някой, който оперира детски атракциони. Да каже своето мнение.

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net – то може да помогнете, като споделите материалите в социалните мрежи или харесате нашата страница във Фейсбук.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Допълнителен доход с личен автомобил
Лайфстайл съвети - как да преминем от традиционна тип работа към алтернативни методи за препитание

Допълнителен доход с личен автомобил

Няма да се уморя да повтарям – Pasivendohod.net е посветен да бъде трибуна, на която да представям материали, към които има потенциален посетителски интерес. Несъмнено такъв материал (особено ако направим проучване за потенциален месечен обем от търсения в търсачките) е „допълнителен доход с личен автомобил“. И тъй като аз имам

мobrog мнения
Съвети (наръчници) относно как да правим пари в Интернет

Mobrog мнения

Pasivendohod.net е посветен на теми за реализиране на допълнителен доход чрез Интернет (а и без него), към които има потенциален потребителски интерес. Тъкмо такава е „mobrog мения“ – поне при проучване за потенциален обем от месечни търсения в търсачките. За това реших да създам този материал, за да ревюирам Mobrog