Защо Блогърите Споделят Колко Са Спечелили

защо блогърите споделят колко са спечелили

В Интернет има вече публикувани десетки милиони блогове на най-различни езици – и не е учудващо, че човек се запитва защо блогърите споделят колко са спечелили.

Нима не е по-добре този аспект (монетаризацията) да остане „скрит“, зад сцените?

В настоящата статия ще обсъдя защо понякога е добре да бъде публикувани и „финансите“ зад даден Интернет проект.

Защо споделянето на приходите и разходите може да е полезно?

Създаването на съдържание в Интернет може да е едно от най-окриляващите действия, който съвременния човек може да изпита.

Защото той може да се свърже с безчет хора по целия свят, създавайки една аудитория-общност (може да прочетете моята статия за причините, които да Ви подтикнат да започнете свой блог).

Трафикът, който всеки сайт „дърпа“ може да бъде монетаризиран.

За редица хора – тази дума е „мръсна“.

Да печелиш от другите. Един вид – ти си тарикат, мошеник, който дебне за потенциални жертви.

Мили приятели, блогването не е това (макар че има хора, които вършат точно това).

Това е създаване на съдържание, от което автора му не бива да се срамува. Съдържание, от което може да се печели – без да ни най-малко да бъде въвеждана аудиторията в заблуда.

И тук (спазвайки този прерогатив) може да дойде на помощ споделянето на приходите и разходите зад даден блог.

Тези видове „доклади“ са невероятно популярни.

И биват доста често споделяни като материал из социалните мрежи.

Те очертават ясно по какъв начин блогърът печели своя доход. Дават яснота и за разходите, които вървят със създаването на съдържанието. Защото – както приходът може да голям, то така и разходите може също да са сериозни.

Eто например един блог, който често чета за вдъхновение (но не съм изцяло последовател, защото авторът му Джони промотира и курс).

Както сами виждате (ползвайки или не машинен превод) – подобно тип съдържание е доста красноречиво.

Кога споделянето на приходите и разходите може да навреди?

Единственият аргумент, който аз откривам за несподеляне на финансите на даден сайт/блог е, ако авторът/екипът от хора имат опасения за тяхната безопасност.

Все пак живеем в един луд свят, нали?

Ако се страхувате, че ще станете обект на изнудване, рекет, посегателства, то говоренето открито за пари може да не е за Вас.

Преди да сте ме попитали: „ми щом е толкова кашерно да споделяш парите, които си изкарал, то защо не споделиш ти?“.

В момента на писане на настоящата статия pasivendohod.net няма и пет месеца живот. И съответно – моят доход е точно 0 лв и 0 стотинки.

Дали ще споделя в бъдеще? Може би развитието на сайта ще отнеме две години, ако въобще се класира за ключовите думи, за които мисля, че има шанс да пробие.

За сега – споделянето на финансите (а и достигнатата аудитория – само ще обезкуражи хората, които искат да развият свой проект в Интернет) е безсмислено.

Финални мисли относно защо блогърите споделят колко са спечелили

Винаги приемайте с „щипка сол“ (т.е. недоверие, нормална доза съмнение) това, което други хора Ви казват – било то онлайн или офлайн. В това число и евентуалните печалби/загуби, които някой твърди, че е реализирал чрез свой сайт.

Няма нищо по-лесно да бъдат манипулирани снимки от екран. Да бъдат наети луксозни вещи.

Гуротата най-обичат да продават „лайфстайла“ си /как имат невероятен приход, живеейки като раджи/ – защото няма магическа формула за печелене на средства.

Използвайте докладите за вдъхновение и лично насърчение.

Вижте за какво главно плаща един блогър – и преценете сами дали неговото мнение има меродавност (да, той трябва да печели, но печалбата не трябва да е на всяка цена).

Ще се радвам, ако някой коментира относно български блог проекти. С добър тон, разбира се.

Що се отнася до pasivendohod.net – ако Ви е допаднала мисията на сайта винаги може да помогнете, като споделите съдържанието в социалните мрежи или харесате страницата ни във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по