Защо Блогърите Споделят Колко Са Спечелили

защо блогърите споделят колко са спечелили

В Интернет има вече публикувани десетки милиони блогове на най-различни езици – и не е учудващо, че човек се запитва защо блогърите споделят колко са спечелили.

Нима не е по-добре този аспект (монетаризацията) да остане „скрит“, зад сцените?

В настоящата статия ще обсъдя защо понякога е добре да бъде публикувани и „финансите“ зад даден Интернет проект.

Защо споделянето на приходите и разходите може да е полезно?

Създаването на съдържание в Интернет може да е едно от най-окриляващите действия, който съвременния човек може да изпита.

Защото той може да се свърже с безчет хора по целия свят, създавайки една аудитория-общност (може да прочетете моята статия за причините, които да Ви подтикнат да започнете свой блог).

Трафикът, който всеки сайт „дърпа“ може да бъде монетаризиран.

За редица хора – тази дума е „мръсна“.

Да печелиш от другите. Един вид – ти си тарикат, мошеник, който дебне за потенциални жертви.

Мили приятели, блогването не е това (макар че има хора, които вършат точно това).

Това е създаване на съдържание, от което автора му не бива да се срамува. Съдържание, от което може да се печели – без да ни най-малко да бъде въвеждана аудиторията в заблуда.

И тук (спазвайки този прерогатив) може да дойде на помощ споделянето на приходите и разходите зад даден блог.

Тези видове „доклади“ са невероятно популярни.

И биват доста често споделяни като материал из социалните мрежи.

Те очертават ясно по какъв начин блогърът печели своя доход. Дават яснота и за разходите, които вървят със създаването на съдържанието. Защото – както приходът може да голям, то така и разходите може също да са сериозни.

Eто например един блог, който често чета за вдъхновение (но не съм изцяло последовател, защото авторът му Джони промотира и курс).

Както сами виждате (ползвайки или не машинен превод) – подобно тип съдържание е доста красноречиво.

Кога споделянето на приходите и разходите може да навреди?

Единственият аргумент, който аз откривам за несподеляне на финансите на даден сайт/блог е, ако авторът/екипът от хора имат опасения за тяхната безопасност.

Все пак живеем в един луд свят, нали?

Ако се страхувате, че ще станете обект на изнудване, рекет, посегателства, то говоренето открито за пари може да не е за Вас.

Преди да сте ме попитали: „ми щом е толкова кашерно да споделяш парите, които си изкарал, то защо не споделиш ти?“.

В момента на писане на настоящата статия pasivendohod.net няма и пет месеца живот. И съответно – моят доход е точно 0 лв и 0 стотинки.

Дали ще споделя в бъдеще? Може би развитието на сайта ще отнеме две години, ако въобще се класира за ключовите думи, за които мисля, че има шанс да пробие.

За сега – споделянето на финансите (а и достигнатата аудитория – само ще обезкуражи хората, които искат да развият свой проект в Интернет) е безсмислено.

Финални мисли относно защо блогърите споделят колко са спечелили

Винаги приемайте с „щипка сол“ (т.е. недоверие, нормална доза съмнение) това, което други хора Ви казват – било то онлайн или офлайн. В това число и евентуалните печалби/загуби, които някой твърди, че е реализирал чрез свой сайт.

Няма нищо по-лесно да бъдат манипулирани снимки от екран. Да бъдат наети луксозни вещи.

Гуротата най-обичат да продават „лайфстайла“ си /как имат невероятен приход, живеейки като раджи/ – защото няма магическа формула за печелене на средства.

Използвайте докладите за вдъхновение и лично насърчение.

Вижте за какво главно плаща един блогър – и преценете сами дали неговото мнение има меродавност (да, той трябва да печели, но печалбата не трябва да е на всяка цена).

Ще се радвам, ако някой коментира относно български блог проекти. С добър тон, разбира се.

Що се отнася до pasivendohod.net – ако Ви е допаднала мисията на сайта винаги може да помогнете, като споделите съдържанието в социалните мрежи или харесате страницата ни във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по

Как да постигнете пасивен доход
Разни

Как да постигнете пасивен доход: 10 идеи, които ще ви помогнат

  В нашия модерен свят, където финансовата стабилност е от съществено значение, все повече хора се интересуват от начини за постигане на пасивен доход. Пасивният доход представлява приходи, които продължават да се генерират дори след като спрете активно да работите за тях. Това е мечтата на много хора – да