За мен

 

 

 

 Никола Янчовичин

Здравейте,

Моето име е Никола Янчовичин.

Профил на Никола Янчовичин в Линкедин

Профил на Никола Янчовичин в Linkedin

 

Ако мога да се определя с няколко думи – бих казал, че съм човек с най-разностранни интереси.

Дипломиран психолог и юрист.

Работил в частния и държавния сектор.

Ако трябва обаче да определя какво ми доставя най-истинско удоволствие – то трябва да кажа, че това е творческото писане. За което като чеховски герой все не ми остава време или настроение да върша. Все пак отдолу ще посоча (с излишна гордост) някои от малките ми успехи в тази област – малки награди и публикации в националните медии.

Преди няколко години аз бях в много трудна ситуация – уволнен, както става много често в България, от днес за утре.

И възникналият въпрос бе – какво ще правя?

Спускайки се като Алиса в Страната на чудесата в заешката дупка, за тези няколко години аз придобих много опит как може да се заработват пари чрез Интернет – чрез пасивен доход и чрез активна работа.

Реших да стартирам този блог.

Той ще е посветен на всички тънкости – проверени сайтове, начини за изсветляване на придобития доход подводни камъни (като стартов капитал под риск, такси, комисионни, измамници), полезен и горчив опит.

Защо ще го правя ли?

Защото вярвам  (а и видях, че в Интернет), поне на български, че често липсва достоверна и проверена информация.

Това е ниша. А аз вярвам в реципрочността – аз мога да предоставя информация, а ти, читателю, може да се възползваш от нея, преценявайки дали ти е полезна.

Всеки един метод, чрез който сайта ще бъде монетаризиран (т.е. ще печеля пари от него) ще бъде разгледан през призмата дали това е полезно за теб.

За това тук няма да има пробутване, под каквато и да е форма, на излишни, съмнителни неща, които целят да вземат пари от неорентирания още читател.

Защо ли? Защото и аз бях там, читателю. Буквално с няколко лева в джоба.

Но, както е казал Сервантес – честността е най-добрата политика.

А тя, вярвам, винаги се отблагодарява.

За всеки, който има допълнителни въпроси, моля да ги оставя като коментар под статиите. Или да се свърже с мен, чрез секцията „Контакти“.

Ще целя да отговаря на повече хора.

А как ти може да ми помогнеш – като за начало можеш да споделяш написаното в социалните мрежи. Или да харесаш страницата на сайта във Фейсбук. Зад всеки успешен проект са хората, за които той е насочен.

 

НАГРАДИ И ПУБЛИКАЦИИ В МЕДИИТЕ ОТ МЕН И ЗА МЕН

 

Мой кратък разказ бе включен в двадесет и втората книга-антология „Как спасяваме света“ от поредицата „Човешката библиотека“.

Подробна библиографска информация за разказа ми антологията „Как спасяме света“ може да намерите в посочения линк от Goodreads.

 

Моят кратък разказ – „Ведмаг“ бе отличен като победител в конкурса „Flash Europa 28“ на Делегацията на Европейския съюз в Китай и бях един от представителите за България.

Преведеният кратък бе разпронен из китайските социални медии.

 

Мой пътепис „Истанбулски пасажи“ бе издаден в националния ежедневник „Земя“.

 

След като стартирах този блог (и той започна да набира лека-полека популярност) – дадох интревю с националния ежедневник „Марица“. То може да бъде и открито и в  редактора на онлайн новини Novini257.