Идеи за бизнес без начален капитал

Идеи за бизнес без начален капитал

В pasivendohod.net аз съм публикувал много материали, които да вдъхновяват моите читатели с идеи за започване на собствен бизнес като начин за завюване на финансова свобода. Доста от тези идеи включват поемането на по-голям финансов риск. Но някои изискват влагането на по-скоро умения. За това реших да компилирим тези материали в настоящата статия за идеи за бизнес без начален капитал.

Озвучване на аудиокниги за Амазон

Амазон е огромна корпорация, на която се продават не само книги (в хартиен и електронен формат), но и аудиокниги. Това е така наречената услуга Аudible.

Хора, които са абонати на услугата – могат да получават достъп до безплатни книги. Или могат да закупят някоя премиум книга. Или да прослушват по една премиум книга всеки месец, запазвайки я завинаги. Опциите са доста.

Озвучаването на книги е една прекрасна възможност хора да заработват средства; те могат да делят авторските права с носителите на авторските права на книгите, когато ги озвучават. Или да получат твърдо възнаграждение, ако носителите на авторските права сключат договор за озвучаване на произведението чрез платформата.

Ако се интересувате повече как може да направите свой собствен озвучителски бизнес, то прочетете моята статия „Как да печелите пари като диктор (четец) чрез Амазон„.

Публикувайте свои книги в Интернет

Интернет предлага възможността всеки да публикува свое произведение – било то на хартиен, електронен формат. И да го представи пред огромни аудитории.

Тази тема ми е така любима, че аз написал множество материали, като:

Печелене на пари от комикси, графични романи, судоку, книги за оцветяване

Печелене на пари от книги без съдържание

Как да публикуваме книги в Амазон

Как да печелим пари чрез електронни книги, публикувайки чрез сайта Smashwords

Как да печелим пари, издавайки чрез Lulu

Как да публикуваме електронна книга чрез Ingramspark

Ако ги прочетете, то ще разбете как може да публикувате книги (включително такива, в които няма никакво съдържание). И да печелите от авторските права, изграждайки един изключителен източник на пасивен доход.

Създавайте мърч (като дрехи, чаши, постери) чрез метода Print on demand

Знаете ли, че можете да създавате информация за създаването на мърч, който може да бъде създадван от трети компании и изпращан на клиенти, а Вие да „инкасирате“ комисионна авторско право?

Този метод за създаване на бизнес без да се влагат пари ми е също любим.

И за него съм писал доста статии. Те са:

Изкарване на пари от филми – възможно ли е?

Как да печелим от собствени настолни игри и карти за игра в Интернет

Как да печелим от дизайн на предмети в Интернет

Препродавайте стоки или услуги

Интернет дава възможността да бъдат препродавани стоки или услуги.

Това се нарича дропшипинг или дропсървисинг.

При тези методи клиенти закупуват стоките или услугите от даден сайт (в този случай Вашия), а реалната доставка се осъществява от трети сайт, правейки ги Ви посредник.

Аз съм написал статия за „Дропшипинг или афилиейт маркетинг?“,в която обсъждам дропшипинга. В статията „Kакво е Shopify“ съм писал за най-популярната платформа за изграждането на дропшипинг електронни магазини (платена услуга).

За дропсървисинга съм загатнал в моята статия „Как да стартираме своя SEO агенция без да наемаме персонал„.

На практика, както казах – просто трябва да пренасочвате изпълнението на дадена услуга към трети лица-изпълнители. А Вие да се съсредоточите в обслужването на клиенти.

Работа на свободна практика (фрийланс) в Интернет

Доста са статиите, в които говоря за започването на работа на свободна практика в Интернет.

Силно Ви съветвам да прочетете материалите в секцията на сайта ми „Фрийланс (работа на свободна практика)“. Както и секцията „Права и задължения“.

Там може да откриете статии за отзиви за най-популярните платформи за работа в Интернет, как да се регистрирате като лице, което упражнява свободна професия, как се отчитат доходите от свободна професия, както и много други съвети.

Финални мисли относно идеи за бизнес без начален капитал

Знам, че ще прозвучи много самомнително, но наистина се гордея със статиите, които съм написал в pasivendohod.net. Както виждате – тук може да намерите доста идеи за стартирането на бизнес, който не изисква влагането на много средства.

Съветвам Ви, ако настоящите идеи не Ви допадат, то да прочетете и другите материали, които се достъпни в сайта. Те са за иновативни бизнес идеи или за бизнеси, които могат да бъдат стартирани с не много средства, до 5000 лв.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по