Идеи за бизнес в малък град

идеи за бизнес в малък град

Проучвайки потенциални материали за публикуване, то аз попаднах на интересен парадокс – има потенциален интрес към темата „идеи за бизнес в малък град“. Но в малките населени места на България доста хора имат чувството, че няма никаква перспектива. И се колебаят дали да се преместят в по-големите градове или да емигрират в чужбина. Това не трябва да се случва. Аз написах редица статии за стартиране на бизнес. И реших да компилирам настоящите идеи за бизнес в малък град.

Разбира се – представените хрумки може да се осъществят в населени места, в които има все още някаква инфраструктура. Аз не говоря за съвсем малките селища, в които има дузина жители (и са непроходими през зимата). И няма услуги като поща, достъп до Интернет.

 

Идея за бизнес в малък град – продаване на разсад или цветя

Знам, че мнозина, които са започнали да четат тази статия си казват: ‘уф, поредния, който ще ни дава съвет как да вземем мотиката. И да станем фермери“.

Да, селското стопанство е една от нишите, в която въпреки вноса на стоки с дъмпингови цени е перспективна (ниски данъци, ниски осигуровки, възможност за субсидии, евтина земя за продан/под наем).

Но фермерството не е за всеки.

Вместо това – защо не се замислите над възможността, както съм описал в моята статия „Идея за домашен бизнес – разсад„, да продавате разсад?

В повечето селища все още хората си гледат свои зеленчуци, билки.

Разсадът може да е прекрасен сезонен бизнес.

Коренче домат/пипер понякога може да струва около 20 стотинки.

Вие може да продадете няколко хиляди в община, която живеете.

Същото се отнася и до цветята. В статията ми „Идея за бизнес от дома – цветарски бизнес“ съм описал колко доходоносна може да бъде и търговията с цветя. Нужно Ви е пространство, умения за отглеждане. И нюх/хъс да си продадете продукцията.

Идея за бизнес в малък град- занятчийство (производство на ръчно произведени вещи)

Светът е вече едно глобален град. Вие може да продавате ръчнопроизведените си стоки на клиенти от целия свят.

Има куриери.

В статиите ми „Как да продаваме ръчно произведени предмети чрез Amazon handmade?“ и Етси магазин

съм описал как можете да ползвате двете платформи Амазон (Amazon) и Етси (Etsy) да продавате вещи на хора от целия свят. На съвсем прилични цени (защото ръчно произведените вещи, хендмейд, са високо ценени).

Идея за бизнес в малък град- триизмерно принтиране

Може да произвеждате триизмерно принтирани неща. Прочетете статията ми Как да печелим пари от триизмерно принтиране, за да навлезете в този постоянно разрастващ се бизнес. Произведеното пак може да се пласира по куриери чрез Амазон, Етси, Ибей и къде ли още не.

Идея за бизнес в малък град- машинна дърворезба

Може да закупите специализирана машина и да правите дърворезби по поръчка на клиенти. И да им изпращате готовото изделие чрез куриер. Вижте как това може да се осъществи в статията ми „Идея за домашен бизнес – машинна дърворезба“.

Идея за бизнес в малък град – машинно (индустриално) бродиране.

Съществуват машини, които могат да бродират върху тениски, шапки, текстил. Вие може да закупуте подобна машина и да бродирате на ишлеме (с материали на клиента) и на собствени тъкани за клиенти. Вижте статията ми „Машинно (индустриално) бродиране – идея за домашен бизнес“.

Готовата продукция може да изпращате по куриер.

Идея за бизнес в малък град – печат на тениски чрез метода „Direct to garment“

Има машини, с които може да се принтират изображения на тениски. Много лица и фирми понякога желят дрехите им да са персонализирани. Вие може да предоставяте тази услуга, изпращайки готовата продукция чрез куриер.

Прочетете статията ми  „Идея за бизнес от дома – печат на тениски чрез метода „Direct to garment““,

за да разберте повече.

Идея за бизнес в малък град- създаване на персонализирани калъфки за телефони

Мнозина хора желят калъфите на телефоните им да има картинка по техен избор. Има и машини, които правят този процес възможнен.

Вие може да правите персонализирани калъфки за телефон. И да изпращате калъфките по куриер на Вашите клиенти. Зашото така няма значение къде се намирате. Прочетете статията „Идея за бизнес от домашен бизнес (бизнес от дома) – създаване на персонализирани калъфки за телефони“, за да научите повече.

Идея за бизнес в малък град – ремонт и препродаване на електроника

Мнозина хора на Запад се препитават, закупувайки евтино повредена популярна електроника (като компютри, видеоигри, смартфони, таблети и т.н.), която ремонтират и продават с печалба, изпращайки я по куриер на клиентите им.

Прочетете статията ми „Идея за бизнес от дома – ремонт и препродаване на електроника“, за да научите повече за този бизнес модел.

Той може да се прилага, дори и в по-малките градове на страната ни.

Идея за бизнес в малък град – печелете пари, озвучавайки книги на Амазон

Ако имате хубав глас, владеете английски, то Ви съветвам да прочетете статията ми „Как да печелите пари като диктор (четец) чрез Амазон“.

В нея ще разберете как се печели пари, като се озвучават книги на платформата Амазон. С добра връзка с Интернет и хубава техника (микрофон и шумоизолирано помещение) – това може да е един доходоносен бизнес, който може да се осъществява от всяка точка на страната.

Идеи за бизнес в малък град – търговия с монети и банкноти

Ако си падате по монетите/банкнотите. То може да продавате монети/банкноти на колекционери на цял свят. Как става това ли?

Прочетете статията ми „Търговия с монети или банкноти – идея за домашен бизнес„, за да разберете повече.

Финални мисли относно идеи за бизнес в малък град

В pasivendohod.net аз съм качил много статии, освен горните за различни начини за печелене на пари. Просто ми се искаше в настоящата да наблегна на „производствените“, търговски методи, така да се каже.

Може да прегледате и другите раздели на сайта ми – като стартиране на блог/сайт, фрийланс (работа на свободна практика), различните видове онлайн маркетинг. Те всички може да бъдат приложени от хора, които живеят на село.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – може да ми помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Валентин Попов
Интервюта

Разговор с Валентин Попов – автор и съосновател на издателство и списание „ЛитДизайн“

Здравейте, бихте ли представили себе си? Здравейте на Вас и Вашите читатели! Казвам се Валентин Попов и работя в сферата на туризма. Освен с тази си дейност се занимавам с още хиляди неща, част от които са графичен и уеб дизайн. Но любимото ми занимание е писането. Под псевдонима ми

Георги Динчев - основател на Antika.bg
Интервюта

Разговор с Георги Динчев – IT предприемач, основател на Antika.bg

Георги Динчев е независим IT предприемач с портфолио от няколко незавсими интернет услуги (MailBul.com (имейл маркетинг), Seminari.bg – онлайн сайт за уебинари,както и председател на ИНДИТ (Институт за независими дигитални изследвания и технологии). За мен е изключителна чест, че можах да го поканя да говори за най-новия си проект –