Идеи за малък бизнес

Идеи за малък бизнес

Мнозина хора търсят в мрежата за иновативни идеи за малък бизнес. И тъй като в pasivendohod.net аз написах доста материали за стартирането на редица бизнеси, то реших да компилирирам информацията в текущата статия.

Идея за малък бизнес – вертикално принтиране върху стени или стъкло

Декорирането на домове е несъмнено голяма ниша. Но тук не искам говоря за бояджийство или нанасяне на мазилки (което си е също един много хубав занят).

Съществуват машини, които са способни да нанасят изображения върху стени или стъкло.

В сайта на китайският гигант Alibaba могат да се намерят множество подобни машини, като за краткост в тази статия ще дам само следния пример.

Разбира се, поръчката на подобни машини от страни извън ЕС подлежи на последващо митническо освобождаване (когато пристигне в България или в друга страна на ЕС) и плащане на дължимите митнически сборове.

За това – моят съвет е да потърсите за местен вносител на подобни машини, за да може да имате по-близко техническо обслужване (при нужда), както и по-добри гаранционни условия.

Идея за малък бизнес – вендинг машини 

Мнозина хора ще подсмихнат, четейки това. В страната ни са добре известни вендинг машините като начин за генериране на пасивен доход. Но вендингът не се изчерпва само до продажба на топли/студени напитки и сладки изделия. Има множество най-различни машини, като такива, които продават безжичен интернет (заплатилия има възможност да се свърже към Wi-Fi, което се излъчва от машината), сладолед на фунийки, притоплят пици и каква ли не бърза храна; будки, които правят снимки за посетителите и ги принтират, както и какво ли още не.

Ако желаете да научите повече за вендинг машините като иновативен бизнес, то Ви препоръчвам да прочетете моята статия „Вендинг машини като пасивен доход„.

Идея за малък бизнес – аркадните игри 

Отново някой ще се намръщи, при това напълно безплатно. Да, дори в далечното мое детство имаше игри с жетони/монети, в които можеше да играеш „Стрийт файтър“, „Пак мен“, „Тетрис“ или „Пинбол“.

Аркадните игри са претърпели страшно развитие от тогава. И днес съществуват множество игри, които са страшно популярни. И заради тях съществуват цели центрове, в които всеки може да поиграе, печелейки точки, които могат да бъдат обменяни за най-различни награди. Ако все още се съмнявате, то Ви съветвам да погледате видеа в Ютуб. Канали, които са посветени само на така наречените claw machines (машини, в които чрез маневрирането на кука може да се спечелят награди) имат милиони последватели. И стотици хиляди гледания на качените видеа. (А съвременните акрадни игри могат да предложат още повече).

Повече за аркадните игри като иновативен бизнес може да прочетете в моята статия „Пасивен доход от аркадни игри„.

Идея за малък бизнес – машинно (индустриално) бродиране като иновативен бизнес

Съществуват компютъризирани машини за бродиране, които могат да персонализират текстил – като тениски, шапки, престилки, палта и т.н.

Нужно е само да се въведе чрез компютър желания дизайн. И машината започва да бродира.

Хубавото на този бизнес е, че може да се работи само с предварително заплатили клиенти. Даже на материали, които са дадени от тях (ишлеме).

Повече за машинното бродиране като иновативен бизнес може да прочетете в моята статия „Машинно (индустриално) бродиране – идея за домашен бизнес„.

Идея за малък бизнес – персонализиране на текстил чрез метода „Direct to garment“ като иновативен бизнес

Съществуват машини, както и похвати, които позволяват да се принтират изображения върху текстил. Ако винаги сте искали да продавате тениски (да речем), в които има персонален дизайн, то този бизнес е за Вас.

Повече може да научите в моята статия „Идея за бизнес от дома – печат на тениски чрез метода „Direct to garment“

Идея за малък бизнес- триизмерно заснемане 

Съществуват специализирани камери, които могат да правят 360 градусови изображения. Този вид изображения е особено популярен при продажбите на недвижими имоти, защото може да заснеме имот. И потребителят преносно може да се разхожда в него! (Разбира се, този вид заснемане е популярно и при популяризирането на обекти като ресторанти, хотели, музеи и т.н.)

Повече за триизмерното заснемане като иновативен бизнес може да прочетете в моята статия „Идея за домашен бизнес – триизмерно заснемане (3D заснемане)„.

Идея за малък бизнес – триизмерно принтиране 

Докато сме на темата на триизмерното, то не можем да пропуснем и триизмерното принтиране, което, ако сте били под някоя скала до сега е процес на създаване на обекти чрез специален принтер, който използва специални материали.

Повече за този вид иновативен бизнес може да прочетете в моята статия „Как да печелим пари от триизмерно принтиране„.

Идея за малък бизнес – създавне на персонализирани калъфки за мобилни устройства като иновативен бизнес

Само в България сигурно има над три милиона мобилни устройства (като смартфони и таблети).

На корпуса на повечето от тези устройства е напълно възможно да бъде принтирано изображения. И има специални принтери, които нанасят тези изображения.

Вие може да извършвате тази услуга срещу заплащане. А ако се интресувате повече, то може да прочетете моята статия „Идея за бизнес от домашен бизнес (бизнес от дома) – създаване на персонализирани калъфки за телефони„.

Идея за малък бизнес – създаване на софтуер за устройството, което реагира на команди Amazon Alexa

Амазон е пионер в редица сфери. Те разработиха едно от най-познатите устройства, което реагира на команди Amazon Alexa. И която е способна да управлява редица смарт устройства (от своя страна).

Редица програмисти, които вместо да се насочат към други по-конкуретни сфери (като разработката на апликации) са се насочили към създаването на софтуер само за Alexa.

По света вече има милиони подобни устройства. А гласовото търсене, както и гласовите команди ще са пазар, който ще са разраства още повече в близкото бъдеще.

Ако искате да научите повече за този иновативен бизнес, то може да прочетете моята статия за „Идея за домашен бизнес – създаване на софтуер за Амазон Алекса (Amazon Alexa)

Идея за малък бизнес – продаване на разсад или цветя

Знам, че мнозина, които са започнали да четат тази статия си казват: ‘уф, поредния, който ще ни дава съвет как да вземем мотиката. И да станем фермери“.

Да, селското стопанство е една от нишите, в която въпреки вноса на стоки с дъмпингови цени е перспективна (ниски данъци, ниски осигуровки, възможност за субсидии, евтина земя за продан/под наем).

Но фермерството не е за всеки.

Вместо това – защо не се замислите над възможността, както съм описал в моята статия „Идея за домашен бизнес – разсад„, да продавате разсад?

В повечето селища все още хората си гледат свои зеленчуци, билки.

Разсадът може да е прекрасен сезонен бизнес.

Коренче домат/пипер понякога може да струва около 20 стотинки.

Вие може да продадете няколко хиляди в община, която живеете.

Същото се отнася и до цветята. В статията ми „Идея за бизнес от дома – цветарски бизнес“

съм описал колко доходоносна може да бъде и търговията с цветя. Нужно Ви е пространство, умения за отглеждане. И нюх/хъс да си продадете продукцията.

Идея за малък бизнес – занятчийство (производство на ръчно произведени вещи)

Светът е вече едно глобално село. Вие може да продавате ръчнопроизведените си стоки на клиенти от целия свят.

Има куриери.

В статиите ми „Как да продаваме ръчно произведени предмети чрез Amazon handmade?“ и Етси магазин

съм описал как можете да ползвате двете платформи Амазон (Amazon) и Етси (Etsy) да продавате вещи на хора от целия свят. На съвсем прилични цени (защото ръчно произведените вещи, хендмейд, са високо ценени).

Идея за малък бизнес – ремонт и препродаване на електроника

Мнозина хора на Запад се препитават, закупувайки евтино повредена популярна електроника (като компютри, видеоигри, смартфони, таблети и т.н.), която ремонтират и продават с печалба, изпращайки я по куриер на клиентите им.

Прочетете статията ми „Идея за бизнес от дома – ремонт и препродаване на електроника“, за да научите повече за този бизнес модел.

Идеи за малък бизнес – търговия с монети и банкноти

Ако си падате по монетите/банкнотите. То може да продавате монети/банкноти на колекционери на цял свят. Как става това ли?

Прочетете статията ми „Търговия с монети или банкноти – идея за домашен бизнес„, за да разберете повече.

Идея за малък бизнес – публикуване на книги в Интернет

Интернет предлага възможността всеки да публикува свое произведение – било то на хартиен, електронен формат. И да го представи пред огромни аудитории.

Тази тема ми е така любима, че аз написал множество материали, като:

Печелене на пари от комикси, графични романи, судоку, книги за оцветяване

Печелене на пари от книги без съдържание

Как да публикуваме книги в Амазон

Как да печелим пари чрез електронни книги, публикувайки чрез сайта Smashwords

Как да печелим пари, издавайки чрез Lulu

Как да публикуваме електронна книга чрез Ingramspark

Ако ги прочетете, то ще разбете как може да публикувате книги (включително такива, в които няма никакво съдържание). И да печелите от авторските права, изграждайки един изключителен източник на пасивен доход.

Идея за малък бизнес – създаване на мърч (като дрехи, чаши, постери) чрез метода Print on demand

Знаете ли, че можете да създавате информация за създаването на мърч, който може да бъде създадван от трети компании и изпращан на клиенти, а Вие да „инкасирате“ комисионна авторско право?

Този метод за създаване на бизнес без да се влагат пари ми е също любим.

И за него съм писал доста статии. Те са:

Изкарване на пари от филми – възможно ли е?

Как да печелим от собствени настолни игри и карти за игра в Интернет

Как да печелим от дизайн на предмети в Интернет

Идея за малък бизнес – препродаване на стоки или услуги

Интернет дава възможността да бъдат препродавани стоки или услуги.

Това се нарича дропшипинг или дропсървисинг.

При тези методи клиенти закупуват стоките или услугите от даден сайт (в този случай Вашия), а реалната доставка се осъществява от трети сайт, правейки ги Ви посредник.

Аз съм написал статия за „Дропшипинг или афилиейт маркетинг?“,в която обсъждам дропшипинга. В статията „Kакво е Shopify“ съм писал за най-популярната платформа за изграждането на дропшипинг електронни магазини (платена услуга).

За дропсървисинга съм загатнал в моята статия „Как да стартираме своя SEO агенция без да наемаме персонал„.

На практика, както казах – просто трябва да пренасочвате изпълнението на дадена услуга към трети лица-изпълнители. А Вие да се съсредоточите в обслужването на клиенти.

Финални мисли относно иновативни идеи за малък бизнес

С немалка гордост мога да кажа, че на pasivendohod.net съм качил толкова много материали за идеи за бизнес, че ми беше трудно да избера коя да присъства в тази статия.

Защото съм убеден, че мнозина за пръв път ще чуят (да речем), че съществува възможност да бъде качен дизайна и съдържанието на една книга, филм или игра. И при поръчка тя може да бъде изработена. А на качилия съдържанието – да му бъде изплатен авторски хонорар. И тази възможност е обяснена на сайта.

За това, ако искате да се вдъхновите и с други иновативни идеи за бизнес, то Ви съветвам да прочетете колкото се може повече от категорията на сайта „Идеи за бизнес от дома“.

Ще се радвам на Вашите коментари и въпроси.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net, то може да ми помогнете, като споделите някой от качените материали в социалните мрежи.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по