Идея за домашен бизнес – разсад

Идея за домашен бизнес - разсад

За разлика от други статии, които съм писал в pasivendohod.net информацията в „идея за домашен бизнес – разсад“ ще е по-оскъдна от към думи.

Защото просто няма защо да се „разтягат локуми“ по темата.

За кой е подходящ домашния бизнес с разсад?

За почти всички хора, които са от по-малките населени места по България.

Единственото (колко просто казано, което е нужно да правите е да имате дворно пространство/градина/нива, която да е подходяща за създаване на разсад.

Качествен и хубав -нищо повече!

За тези читатели, които имат познания по агрономия ( и които се усмихват в момента) – знам, че отглеждането на растения не никак проста работа.

За това – за да се започне, то трябва и да се прочете малко специализирана литература (може да потърсите за такава в Интернет) – ако може да си я позволите, купете си я.

Като правите проучването – трябва да Ви е ясно какво е нужно като препарати за растителна защита, естествени и изкуствени торове, както и необходимите инструменти (стария найлон от баба Ви от ТКЗС не е достатъчен), които да облекчат труда Ви.

Какви са плюсовете на бизнеса с разсад?

Ако сте от малък град/село и предлагате качествен разсад – повярвайте ми, Вашите съграждани/съселяни всяка пролет лично ще идват до Вас, за да купуват.

В малките села/градове почти всеки има градина – това означава потенциален пазар от хиляди коренчета.

Какво са минусите на бизнеса с разсад?

Това е сезон бизнес.

С който може да си помогнете на семейния бюджет.

Не очаквайте десетки хиляди левове.

Kaкто при бизнеса за продажба на цветя (може да прочетете тази моя статия), така и този е труден за ‘известляване“.

Какво имам предвид ли? Ако речем спечелите от сто до хиляда лева от продажбата на разсад – бюрократичните разходи за отчитането на придобития доход може да са 10-20 процента от него.

Което до някъде убива инициативата.

За това – ще чакам Вашите идеи как ще е най-добре подобен тип дейност (ако е в малки размери) да бъде извършвана в рамките на закона.

Знам, че мнозина ще си кажат в момента: „Какъв патриот! Тя държавата краде от нас, ти се си загрижил за подкупните политици, които изсмукват народния, кървав труд!“.

За това ще се отклоня за малко. Pasivendohod.net има амбицията да стане най-голямата трибуна за информация за създаване на алтернативни доходи в България.

Знам, че на законодателно ниво в родината ни е по-добре да разчитате на помощти, отколкото да реализирате нещо (повярвайте ми, мога да Ви докажа това твърдение).

Но аз вярвам, че колкото е по-богат и независим един човек, толкова той може да изисква впоследствие.

За това не мога да Ви кажа – абе, изкарвайте, кой ти гледа как сте спечелили хляба си.

Финални мисли относно идеята за домашен бизнес с разсад

Това е възможност, която е трудна. Трябва да имате здрава ръка, за да отглеждате нещо.

Не като в Интернет – тинтири-минтири, прекупчици, посредничество и т.н.

За изсветляването на доходите – според Вас кой е най-добрия вариант? Темата е отворена за дискусии.

Ако сте харесали написаното – споделете го в социалните мрежи. Вижте и другите статии, които са качени на pasivendohod.net

С тези си действия помагате този сайт да се развие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по