Идея за печелене на пари като студент – продажба на бележки, записки от лекции

Идея за печелене на пари като студент - продажба на бележки

Информацията в настоящата статия на тема: „Идея за печелене на пари като студент – продажба на бележки“ може би е по-подходяща за български студенти, които са базирани в САЩ или Западна Европа.

Горната ремарка, която написах не е абсолютна. На представените по-долу уебсайтове могат да се регистрират и българи, които в момента са в България.

Но като цяло мисля, че уебсайтовете ще са по-полезни за хора, които не са тук, по причини, които ще развия по-долу.

Всички сме били в училище и/или университет и знаем как работи съвременното образование и какво е то породило.

Да кажем в България – то е причината да се появяват сайтове като Помагало, в които се създават чудовищно големи бази данни от файлове – презентации, курсови работи, дипломни работи и т.н.

Тъй като се надявам един ден този сайт да се превърне в един от най-големите и авторитетни източници на информация – що се отнася за пасивния доход, работата на свободна практика, предприемачеството и т.н., ще използвам момента да кажа, че настоящия метод/идея не е да се помогне/насърчи маменето при изпити или пък плагиатството.

Докато тези неща не се укоряват толкова от обществото, то на Запад това са много сериозни нарушения, на които академичните власти не гледат с особено добро око.

Те са толкова строги, че даже в мнозина държави да Ви хванат да преписвате на изпит, то това означава неминуемо дисциплинарно изключване от учебното заведение. А в САЩ – например, като знаем колко скъпо може да струва обучението, то наказанието си е много сериозно.

А що се отнася до плагиатството – то също бива „бичувано“ с усърдие. За хора, които работят на много високи държавни постове – да бъдат хванати, че някога са плагиатствали може да им струва цялата кариера.

Та да се върнем на темата.

Идеята е по-скоро да продавате информацията (бележките), които сте създали докато учите, за да може други студенти да могат да се подготвят по материала – похват, в който не видях нищо ново.

Едни от сайтовете, които може да ползвате са:

Това е британски сайт и се фокусира върху британската образователна система.

  • https://nexusnotes.com/

Този сайт, мисля, че се фокусира върху щатската образователна система.

  • https://www.notesmate.in/
  • https://www.notesale.co.uk/
  • https://www.coursehero.com/

Почти всички посочени сайтове работят на посочения принцип – като пазар.

Ако сте базирани в България – пак може да качвате материали там. Ала замислете се – хората купуват материали на базата на увереността, че купуват от човек, който може би е бил в същото учебно заведение, може би е посещавал същия курс.

Мисля, че излишно да се каже – това, което качвате трябва да носи ценност на тези, които го купуват.

За разлика от Помагало (да речем), в който само сайта се обогатява чрез плащането, то тук и качващия материали може да спечели нещо.

Аз не съм учил в чужбина и не мога да Ви давам съвети как да ценообразувате.

Предимството на този метод е, че макар да изисква усилия – щом качите материала, това е. На английски език има един принцип „set and forget“ – заложи и забрави. Тук именно се крие източника на пасивен доход.

Ако статия Ви се е строила интересна, то може да проверите тези сайтове.

Както винаги – ще се радвам, ако създам дискусия. Оценявам и всеки въпрос, който ще бъде оставен под статията.

Както винаги – най-сигурния (и напълно безплатен начин), чрез който може да помогнете за развитието на този сайт е да споделяте неговото съдържание. Въпреки всичките му „кусури“ – pasivendohod.net е създаден за Вас, моите читатели.

 

 

1 thought on “Идея за печелене на пари като студент – продажба на бележки, записки от лекции

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Платформи за фрийлансъри
Фрийланс (работа на свободна практика)

Платформи за фрийлансъри

Аз съм написал редица статии за платформи за фрийлансъри, в които може да се намира дистанционна работа. Но поради големия обем на вече качените от мен материали – реших, че няма да е лошо да има една статия, в която да се резюмират всички вече разгледани статии. Upwork – най-голямата

Отчитане на приходи от свободна професия
Права и задължения

Отчитане на приходи от свободна професия

Навярно мнозина, които работят на свободна практика са се питали: „как стои въпроса с отчитане на приходи от свободна професия?“. В тази статия, сумаризирайки писаното от мен в статиите ми: „Блогване и данъци„, „Свободна професия и данъци„, „Как да се регистрираме като лице, което упражнява свободна професия ще се опитам да