Идея за печелене на пари като студент – продажба на бележки, записки от лекции

Идея за печелене на пари като студент - продажба на бележки

Информацията в настоящата статия на тема: „Идея за печелене на пари като студент – продажба на бележки“ може би е по-подходяща за български студенти, които са базирани в САЩ или Западна Европа.

Горната ремарка, която написах не е абсолютна. На представените по-долу уебсайтове могат да се регистрират и българи, които в момента са в България.

Но като цяло мисля, че уебсайтовете ще са по-полезни за хора, които не са тук, по причини, които ще развия по-долу.

Всички сме били в училище и/или университет и знаем как работи съвременното образование и какво е то породило.

Да кажем в България – то е причината да се появяват сайтове като Помагало, в които се създават чудовищно големи бази данни от файлове – презентации, курсови работи, дипломни работи и т.н.

Тъй като се надявам един ден този сайт да се превърне в един от най-големите и авторитетни източници на информация – що се отнася за пасивния доход, работата на свободна практика, предприемачеството и т.н., ще използвам момента да кажа, че настоящия метод/идея не е да се помогне/насърчи маменето при изпити или пък плагиатството.

Докато тези неща не се укоряват толкова от обществото, то на Запад това са много сериозни нарушения, на които академичните власти не гледат с особено добро око.

Те са толкова строги, че даже в мнозина държави да Ви хванат да преписвате на изпит, то това означава неминуемо дисциплинарно изключване от учебното заведение. А в САЩ – например, като знаем колко скъпо може да струва обучението, то наказанието си е много сериозно.

А що се отнася до плагиатството – то също бива „бичувано“ с усърдие. За хора, които работят на много високи държавни постове – да бъдат хванати, че някога са плагиатствали може да им струва цялата кариера.

Та да се върнем на темата.

Идеята е по-скоро да продавате информацията (бележките), които сте създали докато учите, за да може други студенти да могат да се подготвят по материала – похват, в който не видях нищо ново.

Едни от сайтовете, които може да ползвате са:

Това е британски сайт и се фокусира върху британската образователна система.

  • https://nexusnotes.com/

Този сайт, мисля, че се фокусира върху щатската образователна система.

  • https://www.notesmate.in/
  • https://www.notesale.co.uk/
  • https://www.coursehero.com/

Почти всички посочени сайтове работят на посочения принцип – като пазар.

Ако сте базирани в България – пак може да качвате материали там. Ала замислете се – хората купуват материали на базата на увереността, че купуват от човек, който може би е бил в същото учебно заведение, може би е посещавал същия курс.

Мисля, че излишно да се каже – това, което качвате трябва да носи ценност на тези, които го купуват.

За разлика от Помагало (да речем), в който само сайта се обогатява чрез плащането, то тук и качващия материали може да спечели нещо.

Аз не съм учил в чужбина и не мога да Ви давам съвети как да ценообразувате.

Предимството на този метод е, че макар да изисква усилия – щом качите материала, това е. На английски език има един принцип „set and forget“ – заложи и забрави. Тук именно се крие източника на пасивен доход.

Ако статия Ви се е строила интересна, то може да проверите тези сайтове.

Както винаги – ще се радвам, ако създам дискусия. Оценявам и всеки въпрос, който ще бъде оставен под статията.

Както винаги – най-сигурния (и напълно безплатен начин), чрез който може да помогнете за развитието на този сайт е да споделяте неговото съдържание. Въпреки всичките му „кусури“ – pasivendohod.net е създаден за Вас, моите читатели.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по