Mаркетингови фунии, лендинг пейджове чрез Клик Фунелс (Click Funnels)

Mаркетингови фунии, лендинг пейджове чрез Клик Фунелс (Click Funnels)

В тази статия ще разгледам (отново) една тема пълна с чуждици: „маркетингови фунии, лендинг пейджове чрез Клик Фунелс (Click Funnels)“.

Разбира се – нещата са по-прости, отколкото звучат.

Какво е Клик Фунелс (Click Funnels)?

Да се изгради даден уебсайт, дори и с платформи за менажиране на съдържанието като WordPress не е проста задача.

Трябва да се персонализира външния изглед на сайта (front-end-а). И в зависимост от желаните функционалости – трябва да се закупят или кодират ръчно доста от така наречените приставки (plug-ins).

Но ние (да речем) желаем да изградим само една страница, страница-дестинация (ландинг пейдж), в която да представим даден продукт или чрез нея да събираме данни от потребителя (като неговия имейл или друга контактна информация) – маркетингова фуния.

Е, в този случай може да се ползва Клик Фунелс (Click Funnels).

Клик Фунелс е уебсайт, чрез който може да бъдат създавани страници-дестинации (ландинг пейджове), маркетингови фунии.

Всичко – максимално опростено за потребителя (който просто трябва да влачи и поставя /drag and drop/ различните елементи, които желае да присъстват).

След като се направи регистрация на сайта – не трябва да се инсталира нищо допълнително.

Цялата информация (когато създадете дадена страница) – се съхранява от Клик Фунелс (т.е. той е хостингът), макар че има опция за експорт на данните в HTML формат.

 

Какви са най-важните характеристики на Клик Фунелс (софтуерът за генериране на маркетингови фунии, лендинг пейджове)?

Първото, което трябва да кажа, че Клик Фунелс е платен (премиум) сайт, който действа след заплащане на абонамент.

Да, винаги може да го пробвате напълно безплатно в рамките на 14 дни (без да се ангажирате с договор).

След това се заплаща. От 97 долара до 2497 долара на месец. Актуалните цени може да проверите тук.

„Ухаа. С тези цени кой ще си позволи тази услуга?“ – ще си каже някой.

Да, скъпо е.

Бизнесът моделът на този сайт акцентира върху възможността колко броя страници ще създадете. (И съответно – колко това ще е доходоносно за Вас).

Според сайта – той може да се справи с големи количества трафик. Цитирам: „независимо дали изпращате 100 посетителя или 100 000 посетителя днес, то няма да ни забавите“.

Освен това – може да се откажете винаги, като в настройките на профила натиснете „cancel my account“. Не е нужно (според сайта) да се извърши нищо друго. Разбира се – отказването става по време на текущия отчетен период (месец).

Друго полезно нещо от Клик Фунелс, разбира се са неговите функционалности.

Имате възможност да ползвате:

  • безплатна библиотека от вече изградени шаблони;
  • безплатни инструменти (като QR код генератор, генератор на политика на личните данни, генератор на политика на връщане на стойността на покупката (refund) и др. – пълният и актуален списък може да видите тук;
  • възможност за въвеждане на афилиейт програма (в случай, че желаете трети лица-афилиати да промотират Вашия продукт срещу заплащане);

 

Афилиейт програма на Клик Фунелс (Click Funnels)

Самият сайт има своя собствена афилиейт програма, която е достъпна тук

Тя е доста щедра – ако привлечете нови абонати, то може да получавате до 40 процента от това, което те заплащат месечно.

Т.е. моделът е тип „revenue share “ – споделяне на печалбата.

Аз не съм афилиат на Клик Фунелс.

„Защо не си? Нали всичко е толкова кашерно?“ – ще си каже някой.

Малко по-долу ще обясня и някои други факти.

Но всеки, който иска да е афилиат на Клик Фунелс трябва да знае, че трябва да генерира поне една продажба в рамките на първите 12 месеца (след като бъде одобрен).

Pasivendohod.net е твърде млад сайт и няма кой знае колко посетители. За това кандидатурата ми на този етап би била безмислена, а и нека изложа и някои други съображения.

 

Тъмната страна на Клик Фунелс /Click Funnels) (софтуерът за генериране на маркетингови фунии, лендинг пейджове)

Клик Фунелс е критикуван често, че бива използван (е софтуерът по избор) на така наречените онлайн гурота.

Тези типове, които продават „забогатей бързо“ тип схеми.

Защото той е идеален са целта – генерира страници, в които може потребителя да разплаща за информационния продукт, който може да получи.

Според редица хора – щом се натъкнете на една от тези страници, в които има брояч за обратно броене (който създава усещане за спешност), куп видеа, текстове, които се кълнат в „хубостта“ на курса, „отзиви“ от вече поръчали, то шанса е голям да се сте натъкнали на нещо, което е създадено чрез Клик Фунелс.

Аз презирам подобни хищнически тактики – именно това е една от причините да създам pasivendohod.net, за да може да информирам хората за най-различни методи за печелене на средства.

Да, Клик Фунелс може да бъде ползван и е ползван за неща, които аз лично не одобрявам.

Дали това обаче е минус на самия сайт?

В Интернет (а извън него) мотивацията на хората често се „върти“ около идеята да се печели.

 

Финални мисли относно изграждане на маркетингови фунии, лендинг пейджове чрез Клик Фунелс (Click Funnels)

Ако желаете да достигнете до множество хора, продавайки даден продукт, то Клик Фунелс може да е Вашия инструмент.

Дали ще продавате нещо обаче, което има стойност, то зависи изцяло от Вас.

Освен Клик Фунелс има и други софтуери, които може да бъдат ползвани. Той е един от най-популярните.

Аз написах статията за Клик Фунелс, защото вярвам, че моите читатели трябва да бъдат информирани за всичко, което е „под Слънцето в Интернет“.

Дали този софтуер е скъп, то всеки трябва да си прецени сам за себе си. Както казах – той може да бъде пробван напълно безплатно. А впоследствие – отказан (изтегляйки набраната информация).

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net да информира относно за различните начини на печелене в мрежата (а и извън нея), както и начините/инструментите, с което това да стане – то може да помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи или да харесате страницата ми във Фейсбук.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по