Име на фирма

Име на фирма

Преди да стартирате своето бизнес начинание, то вие се нуждаете /поне в повечето държави в света/ от фирма, а тя: от име на фирма.

Избирането на името на вашето дружество е нещо, което трябва да се премисли добре, защото имиджа на бранда ще трябва да се отвърждава пред Вашите клиенти, служители и контрагенти.

С име, което се откроява – Вашия бизнес ще бъде по-лесно запомнен.

Намирането на подходящото бизнес име е задача, която може да погълне много време.

За това реших да напиша настоящия материал, в който да дам някои съвети относно как да изберем /и какво да не правим/ своето име на новорегистрираната фирма.

1. Избягвайте думи, които трудно се изписват или може да имат двуяко/негативно значение на друг език

Всеки бизнес трябва да има присъствие онлайн.

Потребителите трябва лесно да могат да Ви намерят, когато направят търсене чрез търсачките. Думите, които се изписват много трудно определено биха ги затруднили.

Освен това, ако желеаете бизнеса Ви да се разрастне и други държави, то е желателно да проверите дали думата, която се избрали може да има двуяко или негативно значение на поне по-основните световни езици.

2. Не се фокусирайте върху думи, които дават някакъв лимит на Вашия бранд.

Взеизвестен е фактът, че някои от най-популярните световни марки използват наименования, които са по-генерални. Т.е и след столетия те могат да изберат да произвеждат/предлагат друго.

Например Apple. Те са компания, която е старирала, предлагайки персонални компютри. Днес те предлагат не само това.

3. Каквото и да изберете, направете предварително проучване

Освен да потърсите дали някой друг вече не е регистрирал фирма с име, което Вие желаете. то проверете и за специфичните правила за наименуване, които съществуват в различните държави.

Например: компаниите не трябва да използват думи, които могат да имат обидно значение за някои групи от хора. И в тяхното наименование не трябва да се съдържат определени думи, освен ако не е придобит някакъв особен бизнес лиценз.

4. Когато наименувате фирма, то гледайте дали .com домейна е свободен

Знам, че този съвет звучи някак не на място, идвайки от блог, който завършва на .net.

Но, за съжаление или не, разширението .com се е наложило при домейните . Повечето хора несъзнателно предпочитат това разширение, когато сърфират из мрежата.

5. Преди да изберете, вземете обратно мнение

Това, което звучи добре за Вас, то може да не означава, че мнозинството от хората ще го харесат.

За това, преди да решите окончателно, то може да направите кратка анкета.

6. Проверете в Търговския регистър дали името на фирмата е свободно

В България лицата, които искат да регистрират фирма могат лесно да направят проверка в Търговския регистър дали даденото име е свободно.

Това може да стане, като използвате следния линк: https://portal.registryagency.bg/CR/Reports/VerificationPersonOrg

При търсенето избирате „Юридическо лице“, като в полето на „Име“ въвеждате това, което сте си харесали. Иделано би било да не получите никакъв резултат.

В другите държави трябва да се обърнете към държавната инситутуция, която е отговорна за създаването на регистър на всичките юридически лица.

Финални мисли относно име на фирма

Името на фирмата е важно и ако наистина искате да създадете бранд, то трябва да се замислите над него.

За тези от Вас, моите читатели, които вече имат свои фирми, то трябва да попитам: как избрахте името на Вашата фирма?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по