Истинска надомна работа

истинска адомна работа

Истинска адомна работа – какво е това?

Аз разбирам термина по следния начин –  работа, която се осъществява от вкъщи.

За това – концепцията не звучи зле. Стоиш си вкъщи, изработваш си нещо, а някой „голям човек“, който може би е дал материалите и/или инструментите за изработката прибира изработеното. И плаща.

За това – мнозина са ме питали дали мога да им намеря нещо онлайн. Работило им се.

В тази

Знам, че следващите редове, които ще напиша ще откажат мнозина да четат по-нататък. Но Ви моля да прочетете цялата статия.

Над три години съм търсил в мрежата. И знам най-разнообразни методи за печелене на пари.

За това реших да компилирам инфомрацията за възможностите за истинска надомна работа в този материал.

Какво трябва да знаем, когато търсим истинска надомна работа?

Мили хора, не бъдете лековерни!

До сега – над три години съм търсил в Интернет и смея да кажа, че знам много неща.

Шансът една обвява да е истинска е пренебрежително малък – бих го сложил под 0.1 процента.

Ако търсите – търсете я във Вашия град. Чрез Вашите приятели и роднини. Питайте. Нищо не Ви пречи.

Неформалните контакти са тези, които понякога вършат работа.

Ако търсите обяви чрез Интернет – винаги мислете!

В България счетоводните правила са много прости – има документ, търговецът може да си оправдае своя разход. В бизнесът – истинския бизнес няма юнашко доверие. Няма предприятие, което да дава да му се изработват/доработват неща ей така. Ама ще плетете мартеници, ще сглобявате химикалки. Окей – трябва да има някаква форма на обвързаност.

Що за щедър ще е този човек, който предлага лесна и много високо платена работа?

Но видиш ли – например, трябва да изпратите 50 лева на този човечец, все пак – материали трябва той да Ви изпрати.

Всяко нещо, което звучи твърде хубаво за да е истина обикновено е лъжа

А можем ли ние да започнем да работим надомна работа – на свой риск и сметка?

Бинго – „стопли Ви реотана“.

Според мен – това е единствения начин, по който може да се спечелят пари. Но у вас ще падне риска да си реализирате своята продукция.

„Абе, момче, ти пишеш за хора с увреждания. Как аз ще продавам тези неща? Как ще се занимавам с това?“.

Ако искате – ще трябва. Трябва да намерите силите и увереността в себе си. И трябва да се „оградите“ с хора, които ще Ви помогнат. Най-често – това ще е Вашето семейство.

А и аз не съм казал, че непременно трябва да започнете с нещо голямо. Повечето хора – когато си мислят за работа вкъщи, се сещат за неизменните дърводелски работилнички. Обикновено – в тях някой (обикновено в извънработно време) произвежда мебели по поръчка. А машините – знаем, че са скъпи.

Не, по-долу ще дам някои идеи за „бизнеси“, които могат да се стартират до хиляда лева. Ако и тази сума е непосилна – опитайте се да вземете назаем от много близки хора. Най-малкото – ако не се получи, можете да продадете машината обратно. И пак да минимизирате загубата.

Но трябва със сигурност да придобиете светоусещането, че макар животът да Ви „е ударил няколко плесници“, то никой не Ви е длъжен.

За надомния бизнес – трябва да имате някакви умения. Ако ще шиете – ще трябва да шиете. Иначе подадете в омагьосания кръг – попадате на измамна обява в Интернет, обещават Ви много пари. Опарвате се. Загубвате надежда.

Идеи за стартиране на истинска надомна работа с малък капитал

  • Производство на етерични масла

Любителски преси за извличане на етерични масла струват около 600 долара в китайските сайтове. Пример: https://www.aliexpress.com/item/32603927474.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.77ec610crCkn5G&algo_pvid=d6562fc1-0240-4398-b448-6a7be2dd2b03&algo_expid=d6562fc1-0240-4398-b448-6a7be2dd2b03-45&btsid=0ab6f83a15911688606028574e1df8&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Aко поръчате от европейски сайт подобна машина – няма да се занимавате да я освобождавате от митницата.

Ако поръчате втора ръка – може да намалите пак разхода си.

  • 3D (триизмерно принтиране)

Ето пак пример: https://www.alibaba.com/product-detail/3d-digital-printing-machines-for-sale_60618692858.html?spm=a2700.galleryofferlist.0.0.727f7655qRvShF

  • Изрязване на неща с лазер/ецване на дърво/стъкло/метал

https://www.alibaba.com/product-detail/mini-laser-cutting-machine-2-5mw_62064379241.html?spm=a2700.galleryofferlist.0.0.28cd2d7aPdUaf5&s=p

Примерите, които могат да са приведат са доста. Не всеки е за всеки.

Когато мислите – мислете разчупено.

Виждал съм и обяви в моя град – обработка на грозде с машина. Или цепене на дърва. Или почистване на вход. Все неща, за които не се изисква чак толкова много пари.

Ще се радвам, ако някой попита за конкретна идея, която да разширим тук.

Как да реализираме своята продукция/своя бизнес?

Най-простия начин – това са общинските пазари.

В града, в който следвах – имаше жена и мъж, които продаваха книги.

Не знам от къде е тяхната стока – но предполагам, че са изкупували книги на килограм. Като в София, на Славейков.

И си продават книгите. Повечето заглавия са 2-3 лева. Няма жега, няма студ. Те са там. И предполагам, че изкарват около 200-300 лева на месец поне.

Другия вариант – това са сайтовете за обяви.

Всички ги знаем – olx, bazar, балкан аукцион и др.

Трети вариант – чрез Интернет, това са специализираните сайтове за продажба. Тук темата е толкова широка, че смятам да я разширя в друга статия.

Не ми се изработва нещо. Продава ми се, а нямам пари за стока? Имам ли вариант за истинска надомна работа?

Имате, да. Нарича се консигнация.

Вие може да продавате чужди вещи, които са Ви предадени на съхранение – срещу процент.

Може да започнете от хора, които познавате. Да им кажете:“Ей, аз мога да продам твоите неща. И ще си взема малко. Ако имаш нещо излишно – дай ми го, аз ще се занимавам“. Няма нищо страшно или срамно. Само Ви е нужна добра репутация. И да сте упорити.

В най-лошия случай – може да си върнете вещта на човека. Почти всеки човек в България има свободно пространство, в което може да съхранява нещата. Ето идея за бизнес, в която не се влага много пари.

Може и да печелите пари от услуги. Като препоръчвате услугите на трети лица на хора, които срещнете. Да кажем, че владеете английски език. Препоръчвайте на англичаните услугите на: застрахователи, брокери, ключари, майстори, ако щете. Няма нищо неморално в това.

Искам от Вас само да мислите разчупено.

Печелене на пари чрез попълване на анкети и кешбек – възможност за истинска надомна работа

Мнозина хора желаят да печелят, попълвайки анкети. Или искат да им се въстанови част от сумата на направените покупки в Интернет.

Като сайт, в който може да се попълват анкети и да се получава кешбек мога да Ви препоръчам Swagbucks. Повече за него може да прочетете в следната моя статия: „Как да печелим от попълване на анкети в Интернет – реален пример и готова стратегия„.

А ако искате само да получавате кешбек. И то от български сайт. То може да се регистрирате на onlinepromo.bg. Статията за него е тази: „Как да се възползваме от най-добрия сайт за кешбек в България – onlinepromo.bg„.

Печелене на пари чрез изпълнение на микрозадачи – възможност за истинска надомна работа

Съществуват множество задачи, чието изпълнение трябва да е направено от хора. Като ревюиране на картинки, реклами, анотиране и т.н.

Ако желаете да припечелвате по този начин, то мога да Ви препоръчам два сайта: Yandex Toloka  и Amazon Mturk.

Това са платформи на двата електронни гиганта – руския Яндекс и щатския Амазон, които свързват желаещи да извършват задачи със самата работа.

Повече за двете платформи може да прочетете в следните две статии:

Печелене на пари, работейки на свободна практика (фрийланс)

Ако желаете да работите на свободна практика, изпълнявайки еднократни или продължителни във времето проекти, то трябва да ползвате платформи с репутация.

Кои са те ли?

Това са:

Повече за тези платформи за работа може да намерите в следните статии:

Озвучаване на книги (работа за диктори) – чрез Амазон

Амазон има специално подразделение за аудиокниги.

И това е добра новина за тези, които желаят да печелят пари, озвучайки написаното от независими автори и издателски къщи.

Заработката може да е на база час работа. Или озвучителят (дикторът) да си раздели авторските права с носителя на правата на произведението.

Ако тази концепция Ви се струва привлекателна, то силно Ви съветвам да прочетете следната моя статия: как да печелите пари като диктор (четец) чрез Амазон

Финални мисли относно истинска надомна работа

Умишлено съм пропуснал възможности за печелене на средства от вкъщи, които изискват продажби чрез мрежата (като афилиейт маркетинг). Но може винаги да прочетете за тях в pasivendohod.net, разгледайки някоя от многобройните категории на сайта.

В представените до тук примери може да бъде намерена истинска надомна работа. Но пак повтарям – ще трябва да отчетете спечеленето пред фиска.

И бъдете внимателни. Намирайки проект за работа – винаги се подсигурявайте той да е предварително предплатен. И знайте за какво става на въпрос – нищо не трябва да нарушава чужди права, да е съмнително или безнравствено.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по