Какво е афилиейт мениджър

Какво е афилиейт мениджър

Не малко хора (за моя изненада) търсят информация в мрежата „какво е афилиейт мениджър“.

И тъй като аз съм посветил цяла секция за афилиейт маркетинг на моя блог, то реших да напиша една малка статия, която да обясни какво е и какво прави един афилиет мениджър.

Какво е афилиейт мениджър?

Афилиейт мениджър е лице, което е отговорно за менажирането /управлението/ на афилиейт програмата/системата на даден онлайн търговец.

Задачите, с които един афилиейт мениджър се занимава са:

  • набира нови афилиати /лица, които промотират стоките и/или услугите на онлайн магазина срещу еднократна или многократна комисионна/, преглеждайки техните кандидатури;
  • осигурява поддръжка, отговаряйки на запитванията на афилиатите, които са вече одобрени;
  • докладва и следи за успешността на афилиейт програмата;
  • намира нови начини да повиши успеваемостта на афилиейт програмата;

Афилиейт мениджърите може да работят on house (т.е. да са наети и да са част от екипа на онлайн магазина) или да са такива, които осъществяват тази услуга от външна компания, която е специализирана в този вид онлайн маркетинг.

Някои големи компании може даже да имат цял екип, който е посветен на афилиейт маркетинг мениджмънт – поради големия брой афилиати, които работят.

Какви задачи имат афилиейт мениджърите?

Както вече казах по-горе афилиейт мениджърите обикновенно имат:

  • задължение да развият стратегии, чрез които да се постигнат определен обем от продажби чрез афилиатите;
  • задължение да следят афилиатите да получат набраните от тях комисионни във времевата рамка, в която компанията е обещала, че ще се изплащат;
  • задължение да набират и дават обучение на нови афилиати;
  • задължение да следят дали афилиатите промотират продуктите/услугите на онлайн магазина по определен начин;

Нужни ли са афилиейт мениджърите?

Да.

За да има успех даден онлайн магазин, привличайки продажби чрез предлагане на комисионни от трети лица- афилиати, то е нужно да има хора, които имат опит в управлението им.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по