Какво е линк аутрийч и как може да печелите от него?

Какво е линк аутрийч и как може да печелите от него?

Дойде време да напиша още една статия за една професия, която може да бъде извършвана от дома, като бива използван само компютър. Става въпрос за извършване на линк аутрийч.

Но какво е линк аутрийч?

Линк аутрийч е процес, при който едно лице или организация се свързва с множество собственици на сайтове, които биха били евентуално заинтресовани да публикуват линк (връзка) в своя сайт, който да води до трети сайтове.

Процесът на изграждане на подобни връзки е от съществено значение за външната (off page) SEO оптимизация – и способства за сайта-реципиент на изградените връзки да получи евентуално по-високо позициониране в резултатите по ключови думи на търсачките (като Гугъл, Бинг, Яху, Яндекс и т.н.).

Разбира се, повече резултати на по-висока позиция биха осъществили добиването от страна на дадения сайт на по-голяма аудитория.

А по-голямата аудитория означава, че чрез дадения сайт може да се печелят повече пари.

 

Как се извършва линк аутрийч?

В екипите, които поддържат по-големи сайтове (или агенциите, които се занимават с SEO оптимизация) може да има специално назначен човек, който да се занимава с линк аутрийч.

„Това са глупости. Че кой ще се занимава по цял ден, 8 работни часа (най-малко с това)? Младите хора вярно не знаете какво е истинска работа.“ – ще възрази някой по-възрастен мой читател.

Евентуалното по-високо позициониране в търсачките, особено в най-популярната Гугъл, може да доведе до стотици, хиляди нови посещения всеки ден. Както казах – несъмнен фактор в определянето на позицията са и връзките, които сочат към дадена страница.

Работата на човека, който прави линк аутрийч е да се свърже със собственици на сайтове, които са качествени (имат последватели, имат добро съдържание, нямат спам).

А това отнема много време.

Линк аутрийчът може да се осъществи по всякакъв начин, но на практика се извършва чрез изпращане на имейли.

Аз вече съм написал статии за автоматизиран имейл маркетинг чрез Aweber – и лицата, които осъществяват аутрийч може да използват софтуер, който да им помага в разпращането на стотици, хиляди имейли на ден.

След като те са се сдобили до съответните имейл адреси (което отновно може да стане чрез автоматичното им извличане, така наречения скрапинг или чрез провеждането на по-задълбочено проучване).

Така този, който извършва аутрич постепенно създава една своя голема база данни от адреси на сайтове, статистика с изпратените имейли, отговорите, които са получени (които може да съдържат пък изискванията от страна на собствениците на сайтове).

И да търгува с евентуалните връзки, които може да постави за свои клиенти.

„A как може да се търгува с придобити връзки (линкове)?“ – ще попита някой.

Един от вариантите е да създадете свой сайт, в който да поместите информация, че извършвате линк аутрийч. Другият вариант е да използвате така наречените SMM панели – в които (може да прочетете моята статия) освен полуляризация на сайтове в социални мрежи съм виждал и оферти за придобиване на връзки (линкове).

 

Колко струва линк аутрийчът? И какви пари може да се спечелят чрез линк аутрийч?

Специализираният софтуер, чрез който може да се извличат автоматично имейли струва пари – стотици долари.

Аз не съм бил потребил на подобни софтуери, за това ще се въздържа от препоръката на даден такъв.

Вие може да направите свое собствено проучване за това. Ако цените Ви изглеждат скъпи – винаги може да делегирате тази част от работата на трето лице. Аз съм написал статии за сайтовете за дистанционна работа Upwork, Fiverr, Truelancer, Freelancer, Freelance, Peopleperhour, Freeup в които може да намерите лица, които да извършват тази работа.

A колко може да се спечели от линк аутрийч?

Много.

Качествените връзки са високо ценнени. И добрите такива струват стотици, хиляди.

Да, правилно прочетохте.

Точно за това тези, които извръшват SEO знаят, че големите пари са именно в off page (външното) SEO. И лица като Мат Дигити имат свои посреднически сайтове, в които може да бъдат закупени връзки от трети сайтове (а това тема, която смятам да развия в отделна статия).

 

Финални мисли относно какво е линк аутрийч и как може да печелите от него?

Линк аутрийчът е привидно прост процес, но и той си има своите специфики.

Силно ще се зарадвам, ако тази тема провокира Вашия интерес.

Защото от линк аутрийч може да се печелят по стотици, хиляди долари на месец. Стига да може да го осъществявате качествено.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – то може да ми помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или да харесате страницата ми във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Разговор с Мартин Гергов - инструктор по фитнес, SEO блогър
Интервюта

Разговор с Мартин Гергов – фитнес треньор и инструктор, SEO блогър

За мен е огромна чест да говоря с Мартин Гергов – професионален фитнес треньор и инструктор, запален SEO блогър, автор на хиляди статии (да, правилно прочетохте – хиляди) статии на здравна тематика. С негова помощ се надявам, че ще успея да разсея някои дълбоко залегнали заблуди и митове, които правят

Валентин Попов
Интервюта

Разговор с Валентин Попов – автор и съосновател на издателство и списание „ЛитДизайн“

Здравейте, бихте ли представили себе си? Здравейте на Вас и Вашите читатели! Казвам се Валентин Попов и работя в сферата на туризма. Освен с тази си дейност се занимавам с още хиляди неща, част от които са графичен и уеб дизайн. Но любимото ми занимание е писането. Под псевдонима ми