Какво са pillow links?

Какво са pillow links?

Навярно мнозина хора, които тръгват да правят външна (off-page) SEO оптимизация може да се натъкнат на термина „pillow lins“, за това е важно да се отговори на въпроса „какво са pillow links?“.

В тази статия ще прочетете именно моя отговор на този въпрос, както и моето мнение – че подобни практики трябва да бъдат отбягвани.

Но първо:

Какво са pillow links?

Pillow links са външни връзки (сочещи към дадени сайт), при чието изграждане се максимално старае те да изглеждат натурални (т.е. възникални при обичайни обстоятелства, самопорадили се).

Това са връзки (линкове) от трети сайтове (като web 2.0 – от социалните мрежи; от трети, утвърдени платформи като Tumblr, Blogger, Medium, Quora, уеб-сайт директории, социален букмаркинг и др.).

При изграждането на тези връзки този, който ги създава максимално се старае те да изглеждат като самопородили се.

„Какво ще каже това?“ – ще попитате Вие.

Напълно нормално е всеки сайт, който бива създаден в началото никой да не „говори“ за него.

Ала все пак – какво лошо има след създаването някой да положи маркетингови усилия (чрез PR) и връзки да се появят напълно естествено?

Именно това целят pillow links.

Да създадат именно такъв ефект.

 

По какво се различават pillow links от другите техники за изграждане на връзки?

Моето мнение е, че няма особена разлика.

Само при изграждането им, както казах – се цели да не се прекалява.

Според мен – pillow links са си платени връзки (можете да прочетете моето мнение дали да се използват подобни връзки), въпреки мимикрията.

И като платени – има вероятността те да навредят (отколкото да помогнат)!

Да, pillow връзките целят да използват едни от най-големите преимущества на паразитното SEO – сайтът. който е реципиент да получи авторитет от цитиращия го, вече утвърдил се сайт.

 

Трябва ли да се ползват pillow връзки, когато се утвърждава даден сайт?

Не, не трябва.

Има доста сайтове, който предлагат подобна форма на услуга.

И които твърдят, че техните (изградени връзки) са напълно безопасни. И няма да Ви наредят.

Дори това да е така – Вие винаги поемате риска.

Днес – пред търсачките подобни техники може и да минат. Но помислете за утре – ще рискувате ли трудът и средствата, които се вложили?

Най-безопасният вариант, който може да се каже, че не би навредил е да качвате авторско и много полезно за читателите съдържание.

„Пълни глупости! Чакай си ти – да дойде автобусът и да те вземе. Тези, които изграждат подходящи (външни) връзки са тези, които успяват!“ – ще каже някой от моите читатели, който се занимава с SEO.

Това е така. Но тук фокусът е именно върху думата „подходящи“.

Освен ако не знаете с огромна сигурност, че няма да си наредите – те се впускайте да правите подобни техники.

Или пък заложете на нещо друго, което не би навредило – платете си за реклама. Било то чрез PPC (pay per click), било то чрез социалните мрежи.

Мисля, че подобен трафик би спомогнал да утвърдите своето присъствие. И има шанс чрез него, по напълно естествен път да придобиете външни връзки.

 

Финални мисли относно какво са pillow links и трябва ли да ги използваме

Pillow links може успешно да имитират връзки, които биха се появили след разработването и насищането със съдържание на даден сайт.

Но както повечето техники – така и тези не са напълно безопасни и крият своите рискове.

Ако имате средствата – по-добре ги вложете в реклама.

Това е моето мнение. Макар, че мнозина ще ме сметнат за идеалист.

Разбира се – ще се радвам да чуя и Вашето, особено от тези мои читатели, които се занимават със SEO оптимизация.

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net да споделя информация – то може винаги да помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или ако харесате страницата ми във Фейсбук. Само чрез Вас – моите читатели, този сайт ще се утвърди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по