Какво Са PLR Статии И Трябва Ли Да Се Използват?

Какво Са PLR статии и трябва ли да се използват?

Създали се свой сайт/блог, но изпитвате постоянно трудности да го насищате със съдържание – за това търсите в Интернет и попадате на термина „PLR статии“, но какво са PLR статии и трябва ли да се използват?

Същност на PLR статиите

PLR идва от „Private label rights“  и означава (целия термин като цяло) – статии, които са предварително изготвени и се продават непрекъснато.

Т.е. Вие закупувате правата над един текст, който може вече да е бил публикуван някъде (избягвайки нарушаването на авторските права).

В миналото PLR статиите са били „голям хит“ – все пак се купува едно съдържание (без закупилия ги да се бои, че нарушава нечии авторски права), което може да се публикува (на умерени цени).

Трябва ли да се използват PLR статии?

Ако ще ги публикувате на свой сайт, то краткия отговор е: „Не“. Не трябва да използвате подобни материали. Не трябва да ги използвате и за паразитно SEO.

Вие нямате контрол колко пъти тези текстове са били закупени. И колко пъти те вече са публикувани в мрежата.

Качвайки един материал, който не е единствен по рода си Вие рискувате чрез това дублиране на съдържание Вашия сайт да изглежда „спамърски“.

Твърде е вероятно съдържанието Ви въобще да не бъде даже индексирано (да се появява в резултатите при търсене в Интернет).

Има и вероятност и Вашия сайт да бъде „наказан“ от търсачките – като крайна мярка той може въобще повече да не се появява в резултатите.

Може ли тогава PLR статиите да се появяват другаде?

Е, ако издавате периодичен печат (вестник, списание) и този материал се появява само на хартиената версия, то не би имало проблем.

Само трябва да сте наясно дали сте закупили PLR статиите от истинския им собственик. А не от друг човек/организация, която твърди, че са нейни.

Което – в света на Интернет може да е доста „триково“.

Може ли PLR статиите да се появяват като материал в социалните профили, които промотират Вашия сайт?

Тук отново се затруднявам да отговоря. Да кажем, че публикувате една публикация, която има само PLR материал. Без да насочва с линк към Вашия сайт. Как това може да навреди?

Никой не знае колко умни са станали търсачките (и колко ще поумняват).

Има вероятност (макар и малка) – търсачката да свърже този материал, който е публикуван на Вашия профил, който е асоцииран със сайта с вече публикуваните материали в мрежата.

И негативността да Ви „удари“ като „скачен съд“. Повтарям, че това е само вероятност.

„Ма аз например ще използвам само материалите за създаването на снимки. Като онези цитати, които се „пришиват“ на картинки с красив изглед и впоследствие се публикуват, за да създават активност на профила.“.

Отново – коя търсачка би разчела едно изображние, би сканирала евентуалния текст в него и би го сравнила с други вече съществуващи резултати?

Никой не знае как ще работят търсачките след години.

А създаването на сайт/блог е дългосрочен бизнес.

Сега може да е окей. Но след 20 години (ако ни има) – може да е вече проблематично. Защото – каквото се публикува, остава в мрежата.

Финални мисли относно PLR статиите и дали трябва да се използват

Моето мнение е, че PRL статии не трябва да се използват в никакъв случай като материал на даден сайт/блог.

Що се отнася до използването им по друг начин (в социалните профили) – то това го оставям на Вашата преценка.

Какво е Вашето мнение? Глупост ли е моя неоснователен страх, че публикуването им може да навреди в дългосрочен план – въпреки че няма да има директен линк към сайта/блога, а само ще се ползват, за да ангажират аудиторията?

За тези, които ще кажат, че по-добре да има перифразирано съдържание, отколкото никакво такова ще отговоря – по-добре е да има качествено съдържание.

Такова, което е по-добро от това на конкуренцията. Един нов сайт, който „говори“ като всички останали – няма начин да ги измести. Той трябва да предложи повече.

За това – ако сте харесали мисията на pasivendohod.net, то може да помогнете като споделите публикациите в социалните мрежи или харесате нашата страница във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по