Какъв бизнес да започна с 5000 лв

Какъв бизнес да започна с 5000 лв

Поради ниското ниво на доходи в България проучване в Интернет показва, че не малко хора се интресуват от темата „Какъв бизнес да започна с 5000 лв“.

Тъй като в pasivendohod.net аз развих немалко материали за бизнеси (и офлайн, и онлайн такива), които не са толкова капиталоемки.

Преди да започна – тъй като представените примери са от секторите „производство“ и „услуги“, по които има по-малко подпомагане по линия на ЕС, то Ви съветвам да прочетете и моите стаии за Еразъм за млади предприемачи и Финансиране на малък бизнес от бюрото по труда. Еразъм подпомага чрез месечна стипендия обменът на предприемачи, които ще стартират свой бизнес. А чрез Агенция по заетостта стартиращи предприятия могат да получат малко финансиране и/или субсидиране на заетостта на работниците.

Освен това, малко йезуитски искам да кажа, че четейки дадените примери, то ако някой иска да ги последва, то може да му се наложи да е гъвкав при харченето. Може да закупи машините като втора ръка. Или да намери по-евтини техни варианти. Или да привлече други съдружници с капитал. Или да започне бизнесът с частичен кредит, който да изплаща от постъпващите пари. Всеки предриемач трябва да е преди всичко изобретателен.

И така, то нека започнем.

Изработване на персонализирани облечи за мобилни устройства

Съществуват принтери, които могат да нанасят изображения върху калъфки за мобилни устройства.

Този вид бизнес – като технология е относително прост. Нужно Ви е специализиран принтер, перснолален компютър и конксумативи. Калъфките може да са се закупят или да бъдат предоставени от клиента. И хубавото е, че може да се работи само с предплатили клиенти.

Повече за него може да прочетете в моята статия Идея за бизнес от домашен бизнес (бизнес от дома) – създаване на персонализирани калъфки за телефони.

Принтиране/персонализиране на текстил чрез метода „Direct to garment“

Има преси и специални принтери, които могат да създават изображения върху текстил. Този метод се нарича „Direct to garment“.

И тук може да се работи с материали (предоставен текстил) от клиента. И с предварително заплащане.

Повече можете да прочетете в моята статия „Идея за бизнес от дома – печат на тениски чрез метода „Direct to garment„.

Триизмерно заснемане на обекти

Знаете ли, че има специални камери, които могат да правят 360 градусово заснемане? Тези изображения са много популярни при покупко-продажбите на недвижими имоти или при промотирането на обекти, защото дават пълна представа на клиента за обстановката.

Вие може да започнете тъкмо такъв бизнес. Прочетете моята статия „Идея за домашен бизнес – триизмерно заснемане (3D заснемане), за да разберете повече.

Машинно (индустриално) бродиране

Знаете ли, че има компютъризирани машини, които могат да нанасят бродерия върху текстил (като тениски, шапки, потници и т.н.)?

Този метод е доста популярен за персонализацията на дрехи (в това число – и работно облекло).

И Вие може да печелите чрез него!

За да добиете по-голяма представа – препоръчвам Ви да прочетете моята статия за „Машинно (индустриално) бродиране – идея за домашен бизнес„.

Триизмерно принтиране

Триизмерното принтиране е глобална индустрия, която генерира милиарди долари.

Вие може да произвеждате части или цели детайли (като играчки, модели на известни сгради или лица и т.н.). И да печелите от тяхната продажба.

Може да произвеждате еднотипни неща (като модели на Айфеловата кула да речем) или да изработвате предмети по заявки на клиенти, взимайки предварителна предплата.

Повече за триизмерното принтиране може да прочетете в моята статия „Как да печелим пари от триизмерно принтиране„.

Ремонт и препродаване на електроника

Поправянето и препродаването на популярни електронни продукти като конзоли, компютри, таблети и т.н. е популярен начин за печелене на средства.

Закупувате евтини, дефектирали артикули, които ако успеете да отремонтирате, то може да ги продадете на половин цена.

Може да прочетете моята статия „Идея за бизнес от дома – ремонт и препродаване на електроника“ за повече информация.

Производство на разсад и цветя

Държавата ни е една от страните с най-ниски цени на земеделската земя (и като закупуване, и като наем). Освен това – регистрираните земеделски стопани могат да плащат едни от най-ниските нива на социални осигуровки в Европа, както и данъци.

Така че производството на разсад и/или цветя може да е чудесна добавка към доходите.

Прочетете моята статия „Идея за домашен бизнес – разсад“ и „Идея за бизнес от дома – цветарски бизнес„.

Стартиране на уебсайт/блог

Стартирането на сайт/блог е един от сравнително евтините варианти за изграждане на дигитални активи, който може да носят солиден пасивен доход.

В pasivendohod.net аз съм посветил толкова много статии на тази тема, че ако тръгна да ги изреждам, то с гордост мога да кажа, че са над 20. И ако поставя връзка към всяка една от тях – даже може да дам лош сигнал към Гугъл, че прекалено много оптимизирам тази статия. За това, ако се интресувате повече – започнете да четете в категорията „Създаване уебсайт/блог“. Тук ще намерите много статии за стартирането, развитието на сайтове/блогове. А в другите категории – като афилиейт маркетинг и реферален маркетинг, то може да намерите идеи как се монетаризира един сайт/блог.

Финални мисли относно какъв бизнес да започнете с 5000 лв

Всеки лев си е лев. Преди да започнете дадено начинание – обмислете добре своята постъпка.

В България сдружаването е тема „табу“, но аз силно Ви препоръчвам да намерите ако не съдружници, то единомишленици. Вашето семейство трябва да е плътно до Вас в това начинание.

И както казах – предприемачът намира начин. Загубенякът намира причини.

Ще се радвам на Вашата обратна връзка.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net, то може да ми помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или може да харесате моята страница във Фейсбук.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по