Как да печелим пари чрез Амазон, извършвайки услуги?

Как да печелим пари чрез Амазон, извършвайки услуги

Настоящата статия е насочена към българи, които живеят в САЩ.

Всички знаем, че Амазон е гигант, който разполага с огромни, собствени складове и стотици хиляди служители.

Но знаем ли, че чрез Амазон хора могат да поръчват да им бъдат извършвани дребни услуги като бояджийство, ремонти, електричарство и т.н.?

Да, Амазон предлага и тази посредническа услуга -чрез сайта хора могат да поръчват услуги, а професионалисти да ги извършват. Амазон инкасира комисионна.

Регистрацията става чрез този линк: https://sell.amazon.com/programs/professional-services.html

Към настоящия момент не се приемат кандидатури поради ситуацията с коронавируса.

Може би в бъдеще хора ще могат да се регистират.

Всеки кандидат преминава през процес на одобряване – по това, което чета в сайта трябва да имате специализирана застраховка за причинени щети, да минете проверки на миналото (background check), да имате необходимите разрешителни, ако такива се изискват за Вашата работа.

Тъй като – както уточних в началото, програмата с предоставяне на услуги работи само в САЩ, аз не съм компетентен да Ви отговоря в какво се състои проверката на миналото или как се изкарват необходимите разрешителни за извършване на определен тип работа. Нито не мога да Ви кажа как и при кого трябва да сключите застраховка.

Това трябва да проверите сами. На този линк има обща информация, която може да Ви послужи като начало: https://sellercentral.amazon.com/gp/help/external/G201484410?language=en_US&ref=efph_G201484410_cont_G521&ld=NSGoogle

Единственото е ясно – тези неща (особено проверките и изкарване на разрешителни) ще Ви струват време и средства.

За да предоставяте услуги, то няма как да не знаете английски език. Просто не виждам как ще се получат нещата.

Какво му е хубавото тогава на тази програма?

Мисля, че заплащането – каквото и да заработите, ще е гарантирано. Все пак Амазон е епитом щом се отнася до коректността.

Дали си струва човек да се захваща?

Аз никога не съм бил в САЩ. Но знам, че повечето хора живеят под наем и/или имат кола, която е на лизинг. Т.е. голяма част от хората винаги са в постоянна форма на задлъжнялост (дали ще е ипотеката на къщата, или наема, или лизинга, или студентски заеми, или медицински сметки и т.н.).

Всеки трябва да помисли за себе си.

Ако регистрирането на човек на платформата – с всичките му разходи не е чак толкова скъпо, то мисля, че това не е чак толкова лоша алтернатива.

Колкото и да не ми е ясно щатското законодателство – то мисля, че няма да сбъркам, ако този вид работа я поставя на свободни начала.

Ако Ви интересува – проучете как стоят нещата във Вашия щат как стоят нещата с декларирането на доходите от работата. Какво се признава като разход (все пак ще ползвате свое гориво, превозно средство, инструменти и т.н.)? Как и кога се декларира?

Мисля, че една консултация по тамошните тарифи ще около 200 долара.

Разбира се, всяко едно начинание има свои собствени рискове – според мен тук такива рискове са какъв обем работа има чрез сайта.

Все пак – както казах, имате встъпителни разходи, които са гарантирани (най-малко застраховката).

Ако подходим логично – то според мен мястото, на което пребивавате силно ще определени колко клиенти ще имате. Едно е да живеете в Чикаго, едно е например да сте някъде в провинцията на Монтана.

Ще се радвам, ако тази статия стигне до българи зад Океана и те се включат с коментари.

Предварително се извинявам, ако този тип работа се окаже безсмислена за повечето хора.

Моята цел е да информирам за възможностите, но не ги контролирам аз.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по

Как да постигнете пасивен доход
Разни

Как да постигнете пасивен доход: 10 идеи, които ще ви помогнат

  В нашия модерен свят, където финансовата стабилност е от съществено значение, все повече хора се интересуват от начини за постигане на пасивен доход. Пасивният доход представлява приходи, които продължават да се генерират дори след като спрете активно да работите за тях. Това е мечтата на много хора – да