Как да печелим пари чрез Амазон, извършвайки услуги?

Как да печелим пари чрез Амазон, извършвайки услуги

Настоящата статия е насочена към българи, които живеят в САЩ.

Всички знаем, че Амазон е гигант, който разполага с огромни, собствени складове и стотици хиляди служители.

Но знаем ли, че чрез Амазон хора могат да поръчват да им бъдат извършвани дребни услуги като бояджийство, ремонти, електричарство и т.н.?

Да, Амазон предлага и тази посредническа услуга -чрез сайта хора могат да поръчват услуги, а професионалисти да ги извършват. Амазон инкасира комисионна.

Регистрацията става чрез този линк: https://sell.amazon.com/programs/professional-services.html

Към настоящия момент не се приемат кандидатури поради ситуацията с коронавируса.

Може би в бъдеще хора ще могат да се регистират.

Всеки кандидат преминава през процес на одобряване – по това, което чета в сайта трябва да имате специализирана застраховка за причинени щети, да минете проверки на миналото (background check), да имате необходимите разрешителни, ако такива се изискват за Вашата работа.

Тъй като – както уточних в началото, програмата с предоставяне на услуги работи само в САЩ, аз не съм компетентен да Ви отговоря в какво се състои проверката на миналото или как се изкарват необходимите разрешителни за извършване на определен тип работа. Нито не мога да Ви кажа как и при кого трябва да сключите застраховка.

Това трябва да проверите сами. На този линк има обща информация, която може да Ви послужи като начало: https://sellercentral.amazon.com/gp/help/external/G201484410?language=en_US&ref=efph_G201484410_cont_G521&ld=NSGoogle

Единственото е ясно – тези неща (особено проверките и изкарване на разрешителни) ще Ви струват време и средства.

За да предоставяте услуги, то няма как да не знаете английски език. Просто не виждам как ще се получат нещата.

Какво му е хубавото тогава на тази програма?

Мисля, че заплащането – каквото и да заработите, ще е гарантирано. Все пак Амазон е епитом щом се отнася до коректността.

Дали си струва човек да се захваща?

Аз никога не съм бил в САЩ. Но знам, че повечето хора живеят под наем и/или имат кола, която е на лизинг. Т.е. голяма част от хората винаги са в постоянна форма на задлъжнялост (дали ще е ипотеката на къщата, или наема, или лизинга, или студентски заеми, или медицински сметки и т.н.).

Всеки трябва да помисли за себе си.

Ако регистрирането на човек на платформата – с всичките му разходи не е чак толкова скъпо, то мисля, че това не е чак толкова лоша алтернатива.

Колкото и да не ми е ясно щатското законодателство – то мисля, че няма да сбъркам, ако този вид работа я поставя на свободни начала.

Ако Ви интересува – проучете как стоят нещата във Вашия щат как стоят нещата с декларирането на доходите от работата. Какво се признава като разход (все пак ще ползвате свое гориво, превозно средство, инструменти и т.н.)? Как и кога се декларира?

Мисля, че една консултация по тамошните тарифи ще около 200 долара.

Разбира се, всяко едно начинание има свои собствени рискове – според мен тук такива рискове са какъв обем работа има чрез сайта.

Все пак – както казах, имате встъпителни разходи, които са гарантирани (най-малко застраховката).

Ако подходим логично – то според мен мястото, на което пребивавате силно ще определени колко клиенти ще имате. Едно е да живеете в Чикаго, едно е например да сте някъде в провинцията на Монтана.

Ще се радвам, ако тази статия стигне до българи зад Океана и те се включат с коментари.

Предварително се извинявам, ако този тип работа се окаже безсмислена за повечето хора.

Моята цел е да информирам за възможностите, но не ги контролирам аз.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по