Как да печелим пасивен доход от quora.com (Куора)?

Как да печелим пасивен доход от quora.com (Куора)?

Тази статия на тема „как да печелим пасивен доход от quora.com (Куора)?“ може да Ви се стори като една от най-провокативните и кликбейт статии.

Защо ли?

Все пак нека започна.

Какво първо е Quora?

Quora е един от най-хитро замислените сайтове, които въобще съществуват в Интернет.

Когато ние търсим нещо в търсачките – те „преравят“ сайтовете, които са индексирани в тях и в зависимост от заложения в тях алгоритъм се стараят да дадат най-подходящия резултат, този, който трябва да е най-релевантен на Вашето търсене.

Понякога – ако търсим отговор на даден въпрос и на някой сайт е създадена подобна информация като отговор – то ние би трябвало да го получим като първи резултат.

Но това не се случва винаги – и често ние трябва да „сърфираме“ (докато намерим най-желаната информация).

Quora „застъпва“ именно в тази ниша – цялото съдържание на сайта е генерирано от неговите потребители, които могат да задават въпроси, така и да получават отговори (пак от други потребители).

И какво се получава на практика – създава се една огромна база от данни от съдържание, което се индексира в търсачките.

И се получава една нарастваща тенденция – колкото повече информация е качена на сайта, толкова повече информация има като резултат в търсачките (често на най-предни позиции), колкото повече информация има там, толкова повече хора посещават сайта и евентуално стават негови регистрирани потребили (и цикълът започва отново).

Тази дейност е довела до сайт, който вече има десетки милиони посещения на месец. И мнозина хора, които се занимават с Интернет маркетинг вече ползват quora като източник на трафик към техните сайтове (като отговарят на зададени въпроси в техните ниши, слагайки връзки към техните собствени сайтове).

Quora е налична на доста езици: като английски, немски, френски, испански, италиански, португалски и др. (списък на тях може да видите тук).

Аз съм си настроил моя профил на английски и повечето съдържание, което съм чел също е било на него.

Добре – как може да правим пасивен доход чрез Quora?

Освен като източник на трафик (и генератор за създаване на съдържание, което интересува потребителя) quora има своя партньорска програма, чрез която се печелят средства.

Големият проблем е, че тази програма се влиза само чрез покана.

Т.е. самата Quora определя кой може да участва и кой – не. Вие не можете да кандидатствате.

Критериите, които се прилагат също не са много ясни и конкретни. Докато правех проучване за тази статия срещах мнения, че може да сте написали десет въпроса (и пак да можете да участвате) и да сте написали над хиляда – и да не сте.

Друг аспект, който трябва Вие самите да проучите (аз не можах да намеря конкретен отговор) – е дали има географско ограничение (country eligibility) за пребиваване (дали само определени държави може да участват).

Добре, ако си направим така или иначе регистрация в Quora – какви пари може да се печелят (ако ни одобрят)?

Заплащането става на базата колко уникални въпроса сте входирали в сайта. За всеки въпрос – в зависимост от неговата популярност се изплаща определена сума, която е генерирана.

Виждал съм видеа, че топ контрибютърите (лицата, които допринасят най-много) – печелят по над 5 000 долара на месец!

Трябва да се знае, че на сайта вече има вкарани десетки и десетки хиляди въпроси. Да се формулира нов ( а има и правила за формулирането) – в бъдеще ще става все по-трудно.

По-малко търсени въпроси носят по-малка печалба – и на практика най-вероятно масовото постигнато възнаграждение е в рамките на 0-500 долара на месец.

Финални мисли

Quora е „свестен“ сайт. Дори и да си направите регистрация – нищо не губите. Аз доста често сърфирам из него, за да търся информация за различни теми.

Самото четене (което винаги трябва да е критично – казах, че на сайта често пишат хора, които се стараят да продадат стока/услуга и/или да пренасочат трафик) – винаги може да Ви обогати.

А ако Ви приемат – това не е лош източник на допълнителен, пасивен доход.

Темата е отворена – ще се радвам, ако пишат българи, които са одобрени партньори в сайта. Как бяхте приети? От къде сте?

Оставете Вашите коментари, въпроси или забележки. Споделяйте сайта (ако сте харесали мисията му) и всичко написано в него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Бизнес идеи в сферата на услугите
Разни

Бизнес идеи в сферата на услугите

Не са малко и хората, които търсят (поне при проверка с най-популярните инструменти за SEO) повече информация за бизнес идеи в сферата на услугите. Аз съм написал много материали, които гравитират около тази тема. За това реших да ги резюмирам в тази статия. Защото обслужващия сектор често е един от

Какво е хостинг?
Създаване на уебсайт/блог

Какво е хостинг?

Какво е хостинг? Редица хора, които желаят да стартират свой сайт/блог в Интернет започват своето проучване с този въпрос. И това не е случайно. Изборът на качествен хостинг е от съществено значение за дадения дигитален ресурс, както ще прочетете по-долу. В тази статия аз реших да напиша мой отговор на