Кликбанк (Clickbank) – една от най-големите платформи за афилиейт

Кликбанк (Clickbank) - една от най-големите платформи за афилиейт

Ако сте попадали на някоя от онези интернет страници, в които изчерпателно (стил Хорст Фукс от „Телешоп“) се рекламира продукт за отслабване, то много е вероятно да сте попаднали на оферта, която се рекламира чрез сайта за афилиейт clickbank.com (кликбанк).

Какво е clickbank (кликбанк)?

Сайтът е един от най-старите в Интернет що се отнася до афилиейт маркетинг (създаден през 1998 година). Компанията, която е зад него е частна (ако Ви е любопитно, то може да прочетете и страницата им в Уикипедия).

Кликбанк е платформа, която среща афилиати (хора, които искат да промотират дадена стока/услуга), както и лица, които желаят тяхната услуга да бъде промотирана срещу възнаграждение.

Сайтът е доста популярен и ако напишете (на английски или на други езици) за него в Интернет, то ще Ви изскочи много информация, включително и видеа, в които се твърди, че могат да се печелят стотици,хиляди на ден, като се комбинира някакъв източник на трафик, както и някакъв подходящ продукт от сайта.

Какво може да се промотира чрез clickbank (кликбанк)?

Продуктите, които са качени в сайта са главно информационни. Какво ще рече това ли?

Ами – продава се информация (да речем – курс по отслабване или курс по Форекс), макар че може и да има и физически продукти. В зората на моята „маркетингова младост“ аз си направих регистрация там, която така и не използвах. За това – не мога да кажа към настоящия момент какви точно са офертите, но още са със сигурност хиляди!

Какви са плюсовете на clickbank кликбанк?

Регистрацията на сайта е напълно безплатна. За разлика от други платформи, които държат афилиата да има свой собствен сайт и/или пък голям брой последователи в социалните мрежи, то в кликбанк всеки може да си направи регистрация.

След като се влезе – се влиза в секцията с офертите и от там може да се вземат специалните линкове (връзки).

Всяка оферта, която е качена – има свои собствени правила (като колко ще се пази специалния код „бискитка“, който показва, че именно от Вас е дошла покупката). За това ( и не само) – всяка оферта се представя различно.

Главният показател, който се използва в кликбанк се нарича gravity – и тук се взима на предвид като привличане, т.е. колко привлекателен е даден продукт към потребителя.

Продуктите с голяма гравитация имат и логично по-голям брой афилиати, т.е. конкуренцията е по-голяма.

Хубаво е преди да се започне да се промотира даден продукт да се прочете какви са условията, които трябва да се спазват – ако се използва платена реклама, то някои партньори не разрешават да се използват определени ключови думи.

Друг голям плюс на платформата е, че наистина прави това, което обещава – ако продадете нещо, то комисиона ще има.

Всички тези видеа (освен ако не са подправени) в Интернет, в които някой е продал нещо и показва своята комисионна са истински.

Друг въпрос е какво именно се продава. Което ни води до минусите на платформата

Минуси на кликбанк (clickbank)

Според мен главен минус на сайта са именно офертите, които се качват в него.

Не малка част от тях поне на мен ми звучат съмнително. В бизнес средите е нормално да видите комисионна от рода на 5 до 10 процента, на софтуер и до 25 процента.

Ала в кликбанк не са малко офертите, които имат над 50 процента комисионна.

„Добре, някой просто си е решил да дава толкова, какво толкова?“ – ще кажете Вие.

Според мен схемата прилича във филма/книгата „Вълкът от Уолстрийт“ – и там акциите, които Джордан продаваше просто не струваха толкова.

Някой създава „курс за отслабване“ или „програма за справяне с депресията“, или „курс по Форекс“, „оценява“ го на 69.99 долара и дава половината от това за комисионна. Ако чрез кликбанк се продадат 1000 пъти тези неща, ето ти над 30 000 долара печалба.

Именно тези неща ме отказаха от Кликбанк. Според мен някои от офертите могат да заблудят потребителите (или да са опасни за тях). Както сами виждате – аз също промотирам услуги, за които посочвам, че може да спечеля комисионна. Ала да се печели по подобен начин – мисля, че не е особено хубаво.

Финални мисли

Регистрацията на сайта е безплатна. Нищо не Ви пречи да направите регистрация и да видите какво се предлага към момента като оферти.

Ще се радвам, ако чрез статията достигна до хора, които са промотирали чрез кликбанк – оставете Вашето мнение, то ще е много ценно.

Както винаги – аз съм тук, ако имате някакви въпроси, коментари или забележки.

Ако пък този сайт Ви е допаднал като съдържание и мисия, то може да го споделите със своите близки и приятели – това е най-сигурния и напълно безплатен начин, чрез който може да помогнете.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по