Най-чести причини да бъдете блокирани от афилиейт програма

Най-чести причини да бъдете блокирани от афилиейт програма

Аз често пиша статии за афилиейт маркетинг, но дори и най-опитните афиалиати често (без да искат) нарушават условията на програмата, която промотират и в резултат – биват блокирани от своята афилиейт програма.

Това действие често води до много тежки последствия за самия афилиат – биват блокирани средства, който той е натрупал като комисионна, но които няма как да му бъдат изплатени (тъй като той е нарушил едностроанно условията), както и да кажем, че той губи един източник на доход за своя сайт. Защото често в много ниши има множество афилиейт програми, но често най-утвърдилата се е най-добра.

За това – в тази статия ще напиша за най-честите причини, поради които дадена афилиейт програма блокира своите афилиати.

Използване от афилиата на неразрешени промоционални материали, ключови думи или запазена търговска марка на афилиейт програмата

Най-надеждните афиалиейт програми са много строги що се отнася до това, което афилиатът използва, за да ги промотира.

Те често са разработили специални рекламни материали – като банери, изкащащи съобщения, техни логота.

Когато имате налице подобни помощни материали – използвайте само тях.

Що се отнася до логота (което често са запазена търговска марка) – някои афилиейт програми изискват да имате писмено разрешение от тях.

Друго нещо, което трябва да имате на предвид е, че множество афилиейт програми не разрешават да използвате тяхното име като ключова дума, особено когато използвате платени източници на трафик (като PPC реклама).

Това е така, защото „отвличайки“ дадената ключова дума – в този случай техния бранд, то Вие ще се показвате най-отпред в резултатите на търсачките/социалните мрежи. И ще им крадете техния трафик.

За това – при условие, че ще влагате и средства в платена реклама, то трябва да се уверите, че ще наддавате за правилните ключови думи.

 

Използване на неразрешени форми на трафик, както и непозволени техники за генериране на трафик

Много афилиейт програми – като тази на Amazon Associate, и тази на българската платформа за афилиейт маркетинг имат специални изисквания какви форми за трафик ще ползвате.

Ако в програма пише, че не трябва да се използват афилиатските връзките в имейли (като тази на Амазон) или някакво друго указание – то не ги ползвайте.

Зад тези програми стоят лица с доста опит.

Те могат да Ви засекат, когато правите и опити да манипулирате трафикът, който изпращате към тях, използвайки забранени техники (като да заразявате със зловреден код трети сайтове или устройства, за да изглежда, че трафикът от тях е следствие от Ваша промоция).

Последното освен, че със сигурност ще Ви доведе до забрана на Вашия профил, то последното – поне в САЩ се счита за измама. А тя може да се накаже със затвор.

 

Указване на цени

Някои афилейт програми – особено тази на Амазон считат за нарушение указването на цените. Понеже те подлежат на промяна.

За Амазон решението е да се ползва техен API достъп (който се получава, когато генерирате най-малкото три продажби) – с който ще може динамично да показвате цените.

Но преди да започнете да промотирате – вижте дали указването на цените е позволено.

 

Насърчаване на потребителя на кликне върху Вашата връзка/банер

Доста афилиейт програми не разрешават Вие да стимулирате потребителя да ползва Вашите връзки.

И не говоря само парично възнаграждение.

Например Амазон не разрешава даже да споменавате, че Вие кликайки върху Вашите връзки Вашите потребители може да Ви помогнат (без това да им струва нищо).

Вие трябва ясно да сте посочили, че сте афилиат. И ще получите комисионна.

Дали да кликнат или не – това си е работа на Вашите потребители. Не Ваша!

 

Неактивност

Уви, колкото и глупаво да звучи – ако не реализирате продажби в определен период от време може да получите забрана от Вашата афилиейт програма.

На мен това ми се случи с Амазон – просто не успях да генерирам каквито и да е продажби.

Въвеждането на афилиейт програма или въвеждането на  реферална програма струва пари на Вашите афилиейт/реферални партньори. Те може да заплащат за всеки афиалит, който се е регистрирал да ги промотира. За това те искат само едно нещо – трафик и реализирани продажби.

 

Финални думи относно най-чести прични да бъдете блокирани от афилиейт програма

Причните, които посочих са най-общите и най-често срещаните.

Силно Ви съветвам да се запознаете с общите правила на програмата, която смятате да промотирате.

Изграждайки Вашия сайт – никога не разчитайте само на една програма.

Защото условията в програмите често се променят – може да бъдат намалени комисионните, да бъде намалена продължителността на бисквитката. Или да се изизква определен брой продажби.

Бидейки професионалисти – Вие не трябва ни малко да сте в нарушение. Защото сте страна по договор. И за да имате претенции.

 

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net да споделя за начини за реазлизиране на пасивен доход – може да помогнете, споделяйки качените материали в социалните мрежи. Или да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по