Пасивен доход чрез Туич (Twitch) – възможно ли е?

Статията „Пасивен доход чрез Туич (Тwitch)“ е може повод отново да бъда обвинен, че пускам материал, който е „Captain obvious /Капитан очевиден/“.

И как би било иначе? Сайтът twitch.tv е един от най-посещаваните в света.

В момента на писането на тази статия рангът на сайта в класацията на Алекса (един от най-известните инструменти за определяне на посещаемост на сайт) е 34 (към Април), което ще покаже, че трафикът към този сайт е огромен.

Колко огромен ли? Ами само думата „twitch“ се търси по 9 милиона пъти на месец според сайта на Нийл Пател.

Какво обаче представлява Туич (за незапознатите)?

Туич, като мероприятие е започнато преди девет години. Към момента собственик на сайта е конгломерата Амазон ( за чиито услуги за печелене на пари съм направил следните статии – за извършване на услуги, за електронни книги, за аудио книги, за гласово разпознаване, за продажби на ръчно произведени предмети).

Чрез Туич може да бъде споделяно (в реално време)  аудио-видео съдържание.

Платформата бива използвана главно за стрийминг на играене на игри в реално време, ток шоута за игри, музика.

В сайта може – по подобие донякъде на Ютуб (повече какво писах за Ютуб можете да прочете тук) може да бъдат създавани потребителски канали.

Всеки канал може да бъде следен, а зрителите може да оставят коментари.

Как се може да се печелят пари чрез Туич?

Сайтът позволява (в рамките на себе си) да се осъществяват транзакции – дарения от страна на зрителите към този, който създава видеото.

Разбира се – по-гордите от Вас ще ме апострофират, че това си е чиста форма просия.

Ами – не е. Спорен мен (мнение, което не натрапвам на някого) – всеки е способен да разполага както намери за добре с парите си. Приемете разплащането (просто така аз го схващам) като чиста проба плащане на абонамент.

Както вестниците/списанията, телевизионните канали си имат своята такса, така и това разплащане – и то напълно доброволно, може да се счете като заплащане на такава.

И хората, които създават съдържание – и те си имат своите разходи. В сферата на гейминга те може да се доста сериозни (да речем разходи за най-последните модели персонални компютри, софтуер /в това число видеоигри/ и т,н.

Освен това – чрез платформата човек може да стане популярен.

А това от своя страна си е друг сериозен източник на монетаризация. Някои качват линкове, чрез които продават свои продукти, реализирани чрез системата Print on demand, която позволява да се печели от създаване на неща, без да влагаме пари за тяхната изработка /тъй като тя се заплаща от клиента/  – аз съм писал за подобни методи за печелене на пари, повече за тях може да прочетете тук (как да печелите от дизайн на предмети) и тук (как да печелите от дизайн на настолни игри и карти за игра).

Туич е създал и специална секция, в която разработчици може да създават софтуер, който да се използва на видео стрийминга – повече можете да разглеждате тук.

Разработените продукти имат огромен потенциален пазар – от десетки милиони хора.

А това е доста сериозна тема за размисъл.

Финални мисли

Малко мога да кажа за Туич освен горното описание. Аз имам дрезгав глас – и никога едва ли ще ми е приятно да правя канал там. Освен това – моят лаптоп е вече старичък за повечето съвременни игри.

Ако не може да печелите пари чрез Туич, то той е страхотен сайт – особено за по-младите, да споделят това, което им носи наслада. А това – не може да се оцени с пари.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по