Печелете пари с Яндекс Ефир

Печелете пари с Яндекс Ефир

Дойде време да напиша статия за една тема, която е малко позната – печелете пари с Яндекс Ефир.

 

Какво е Яндекс Ефир?

Яндекс Ефир е персонална услуга за споделяне на видеа, която е предоставяна от руския интернет гигант Яндекс. Чрез Яндекс Ефир влогери могат да качват своето видеосъдържание, което може да се гледа безплатно.

Яндекс Ефир е услуга, която се явява конкурент на известните сайтове за видеосподеляне Ютуб и Вимео, за които вече написах статии.

Но за съжаление – Яндекс Ефир е по-малко известен извън рускоговорящата аудитория. Макар че има голяма аудотория.

Да, въобще Яндекс е подценяван като компания, макар че чрез нея може да се печелят сериозни средства и чрез другите й услуги като Яндекс Толока (услуга за изпълнение на микрозадачи), Яндекс Дзен (услуга за препоръчване на съдържание). Или може да ползвате напълно безплатно до известен обем облак услугата за съхраняване на данни Яндекс Диск.

 

Как може да печелят пари с Яндекс Ефир?

Както при Ютуб  – и при Яндекс Ефир може да печелите пари от реализираната реклама на Вашия видеоканал.

За да стане това – Вие трябва да приемете (съгласите) с общите условия на програмата. И да реализирате 10 000 гледания на Вашия канал.

Това са изискванията.

Освен чрез реклама – Вие имате възможността да промотирате в своите видеа най-различни афилиейт или реферални оферти (за този вид онлайн маркетинг може да намерите много материали в pasivendohod.net).

Или да получите спонсори (ако се прочуете достатъчно).

Хубавото на Яндекс Ефир е, че той има доста посещения, а е малко известен на английски език. Така – Вие може да достигнете до рускоезичната аудитория. И да й предложите съдържание, което да е насочено към нея.

Може да направите видеа, в които да правите отзиви на продукти. И да печелите от афилиейт програмата на Ozon.ru, най-голямата руска афилиейт програма, промотирайки продукти.

 

Какви видеа могат да се качват в Яндекс Ефир?

Видеата в Яндекс Ефир биват оценявани. Не мога да Ви кажа дали това става автоматично (чрез специален алгоритъм) или биват преглеждани от човек.

На руския език са публикувани условията за ползване на платформата.

Трябва да имате права над съдържанието (да сте го създали или да имате надлежното разрешение за ползването – както при как да създадем музикален канал в Ютуб без да сме музиканти).

Като руска платформа – хубаво е съдържанието да е озвучено на руски. Или да има руски субтитри. Но това не пречи разбира се да се печели от анимация, музика и т.н.

Стига да е авторско съдържание, което може да привлече евентуален зрителски интерес – всичко може да реализира някакъв трафик.

 

Финални мисли относно Яндекс Ефир

Яндекс Ефир е сайт, който е по-малко популярен, но имащ аудитория от милиони.

Вие може да се вдъхновите от видеа, които са популярни на Ютуб. И да създадете свои такива, които да са руски.

Трафикът, който реализирате – може да донесе доста средства, повярвайте ми.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – може да ми помогнете, споделяйки някои от качените материали в социалните мрежи. Или да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Какво е дропшипинг?

Няма да се уморя да повтарям – pasivendohod.net е посветен на Негово Величество Посетителя. А към темата „Какво е дропшипинг“ определено има потенциален посетителски интрес – поне при проверката чрез популярни инструменти за проучване на ключови думи в търсачките. За това, то реших и аз да създам малък материал по

Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Как да си направим мърч

Pasivendohod.net е бил винаги посветен на предприемачески теми,  към които има потенциален посетителиски интерес; такава е „как да си направим мърч“. Думата „мърч“ е чуждица, която няма точен еквивалент на български. И означава всички артикули, които едно популярно лице/органзация създава за своята фенска база. Да речем: чаша с логото на