Писане на статии чрез генериращ софтуер

Писане на статии чрез генериращ софтуер

Възможността за писане на статии чрез софтуер, който просто ги генерира звучи като Светия Граал на Интернет.

За тези, които ще почудят и ще си кажат: „Защо ли?“.

Ами – представете си, че това може да се осъществи на практика. Хора като мен (и не само) ще могат с един клик на мишката да създават автоматично тестове след текстове, да ги качват на своите сайтове и да печелят страшно много пари от това.

Именно в тази статия ще се опитам да развенчая някои от митовете, които съществуват на тази тема.

И ще дам няколко (знам, че звучи самомнително) някои мои съвети на онези, които искат да започнат свой сайт (а не могат по ред причини да пишат свое собствено съдържание).

Искам да подчертая, че настоящата статия е по-скоро насочена към текстове, които ще са на английски език. Дали има подобни софтуери, които работят с други езици (включително и български)? Поне аз не съм чул за такива (а съм бродил доста в мрежата). Ако Вие сте чували подобни – оставете по-долу коментар.

Писане на статии чрез разбъркване

В Интернет има доста платени и безплатни софтуери, които осъществяват една много проста функция – разбъркват. На английски език те са известни като спинъри (може би това може да се преведе като въртачи), а генерираното от тях съдържание – spun content (превъртяно съдържание).

В тях може да се постави съдържание – и те го разместват по такъв начин, че то на практика се пренаписва.

До колко е уникален един нов създаден текст по този начин – аз не се наемам да отговоря. Друг проблем е, че понякога новосъздаденото съдържание трудно се разбира.

Какъв е тогава смисъла от използването на подобен тип програма.

Смисълът е икономията.

Да се закупи съдържание на английски език в Интернет не е проблем. Проблемът е колко човек е склонен да плати.

Хората, които пишат на английски взимат различно (едно е човек, който работи от САЩ, едно е друг, който работи от Нигерия, Кения, Бангладеш или Индия). Но да кажем, че уж „по-качествените“ взимат по 4 – 6 цента на дума.  Това прави по 40 до 60 долара за една статия от 1000 думи. Ако търсите още по-евтино, то може и да намерите (хората от Азия /Индия, Филипините и т.н.) могат и да вземат и под това, ала качеството пада.

За това – Вие може да създадете един да речем един текст чрез превъртяване. И да го дадете да се пренапише, редактира от човек, който езика му е майчин.

В зависимост от човека/компанията, която ще изберете то мисля, че чрез този метод ще спестите над 1 цент на дума. А това е много.

Ако решите да създавате блог, в който да качвате съдържание и да печелите от афилиейт маркетинг, то това може да Ви спести стотици и хиляди долари. Ако pasivendohod.net се развие – може да направя именно една такава „проба“ пред Вас, моята аудитория.

Най-известният софтуер, който може да пренаписва текстове на английски е  WordAI.

Той поддържа своите функции за английски, испански, френски и италиански.

WordAI e платен софтуер, който се плаща чрез месечен или годишен абонамент.

Месечната цена е 49.95 долара, а годишната – 347 долара (има 42 процента отстъпка).

Ако използвате линковете, които съм използвал за насочване към WordAI, то аз ще спечеля комисионна. Не е задължително веднага да се плаща нещо – имате възможност да изпробвате софтуера напълно безплатно за 3 дни.

Ако ли пък на месечна база се налага да бъдат пренаписване огромен брой думи, то може да се превеждат чрез интеграция с API.

„Всичко това е хубаво, ала от къде ще вземем текстове, които да се пренапишат?“ – ще си кажете Вие.

Чрез софтуер, който генерира такива.

Запознайте се с Article Forge – сайтът, чрез който може да генерирате съдържание.

Малко повече за Article Forge

Това е един от най-утвърдените сайтове – поне що се отнася до генериране на съдържание.

Той може да генерира съдържание на английски, холандски, френски, немски, италиански,португалски, испански.

Вие имате възможността да „скачите“ него и WordAI – поне що се отнася до езиците, които се поддържат и от двете платформи (английски, испански, френски и италиански). За езиците, които не се поддържат и от двете – или трябва да търсите алтернативно решение (което не знам дали има), или да го имате това на предвид.

Трябва да отбележа, че и той е платен сайт, който се плаща на месечна или годишна база.

Ако използвате връзките, които аз съм използвалто аз ще спечеля комисионна.

На месечна база той струва 57 долара, а ако се заплати годишно – 27 долара (като се заплатят всички месеци на веднъж).

Както и WordAI, то и тук може да го изпробвате напълно безплатно за 7 дни. Освен това Article Forge предлага и опция да Ви върне парите, ако не сте доволни. Периодът, за който това се отнася е 30 дни (от датата на закупуване на абонамент) и трябва да сте генерирали по-малко от десет статии. 

Друга функция, която Article Forge предлага е създаденото съдържание директно да бъде публикувано на Вашия блог . Обаче, от по-опитни западни блогъри (съвет, който аз пренебрегвам) знам, че по-хубаво преди публикуване самия текст да се оформи типографски (чрез създаване на таблици на съдържание, използване на булети, да се подчертае по-главното, да се цитира нещо чрез уголемен шрифт и т.н.). Това може да помогне статията да е по-предни позиции в Google,

Финални думи

Комбинирането на тези два инструмента може да Ви спести много пари – особено, ако имате сайтове, които искате да изпълните със съдържание или пък работите за трети хора.

Под това имам предвид, дори и ако искате да стартирате своя маркетингова агенция, която и да предлага написване на съдържание. За тази идея мисля да напиша и отделна статия.

Преди да сте казали: „Браво, браво, така ли учиш хората, да предлагат нискокачествено съдържание?“, не не предлагам това. Създадените текстове винаги трябва да бъдат дообработени и от човек. Идеята е просто да се сведат разходите (увеличавайки печалбата).

Разгледаните в тази статия сайтове са едни от най-утвърдените в „бранша“. Дали са идеални и напълно заместват създаденото от човек – разбира се, че не.

Ако те са предизвикали Вашето любопитство – нищо не Ви пречи да ги пробвате в техния безплатен период. Ако пък ги закупите – то аз може да спечеля комисионна, за което Ви благодаря.

Както винаги – темата е отворена за всякакъв вид дискусия. За да помогнете – споделете статията.

Ако сте в много затруднено материално положение – в никакъв случай не закупувайте какъвто и да е софтуер, на каквато и да е цена. Няма бизнес, който да е гарантиран, че носи печалба.

 

 

 

2 thoughts on “Писане на статии чрез генериращ софтуер

  1. Здравей,
    Искам да се пишат статии за продуктите, които продавам. Кратко представяне, малко суперлативи, емултикончета….. общо взето да ми спести писането, като цяло. В последствие, разбира се ще я обработя смислово и тн. Какво да използвам???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по