Причини Да Предпочетете Афилиейт Маркетинг

Причини Да Предпочетете Афилиейт Маркетинг

Има най-различни начини, чрез които да печелите средства онлайн и офлайн, в настоящата статия ще Ви дам няколко причини да предпочетете афилиейт маркетинг.

Афилиейт маркетингът може да носи големи печалби

Всеки ден – с помощта на Интернет бива реализирана продажбата на огромен брой стоки и/или услуги (от бизнес към бизнес и от бизнес към потребител) – от всякакво естество. Moже да прочетете моята статия какво е афилиейт.

Този стопански оборот e оценяван на над 12 милиарда долара. Което е над 15 процента от оборота в дигиталните медии.

Вие също може да придобиете (малка) част от този невероятен доход.

С много труд, постоянство, учене на умения и поемане на премерен риск.

Афилиейт маркетингът е предпочитан източник на трафик на множество компании

Афилиейт маркетингът е носител на една изключително проста концепция – афилиати (лица, които промотират афилиатски оферти чрез специализирани връзки и банери) привличат трафик към сайтове.

Когато насочения потребител закупи нещо, то на афилиата се изплаща комисионна.

„Защо компаниите ще се разделят от част от своите печалби, за да ги плащат на трети лица?“ – ще попитате Вие.

Защото – те придобиват нови източници за трафик.

А всеки потребител има своя цена на придобиване (ако компанията трябва да вложи средства в платена реклама или за създаване на съдържание).

Най-големите компании в света (за някои от които вече съм написал статии) като Амазон (Amazon Associate),

Ракутен, Уолмарт, Comission Junction, руската афилиейт програма на Озон (Ozone), Таргет, Ибей и много други използват този бизнес модел.

„Това го няма в България“ – ще отвърнете Вие.

Напротив – може да прочетете моята статия за българската платформа за афилиейт маркетинг Profitshare, за да се обедите, че моделът на афилиейт маркетингът е трайно установен и у нас.

Афилиейт маркетингът може да се превърне в напълно пасивен изтоник на доходи

„Човек, знаеш ли каква мъка е да продадеш нещо на някого? Особен днес, когато всеки цели да ти продаде боклуците си“ – ще кажете Вие.

Афилиейт маркетингът не е лесен бизнес.

Аз можеше с лекота да напиша заглавие на настоящата статия от типа: „печелете по 1000 лева на ден чрез афилиейт маркетинг“.

И нямаше да Ви излъжа. Има лица, които наистина печелят такъв обем от средства.

„Как?“ – ще попитате Вие.

Веднъж създадени като източници на трафик – било то сайт с качени материали или социален профил с много последватели, те може да привличат в продължение на времето заинтересовани клиенти.

Някои от афилиатските оферти възнаграждават с еднократни суми. Други – които продават нещо с месечен или годишен абонамент могат да изплащат многократно комисионни.

„Колко многократно?“ – ще попитате Вие.

В немалко случаи – докато клиентът остава клиент. Т.е. завинаги.

Има даже афилиейт програми, които изплащат и част от заработените комисионни, от трети лица, които Вие сте привлекли като афилиати. Това са така наречените двустепенни афилиейт програми (или многостепенни – може даже да получавате доход от привлечените от привлечените от Вас афилити, ще ме извините за тафтологията).

За това – афилийт маркетингът може да е страхотен източник на пасивен доход (доход, който да получавате в продължение на времето, без да полагате регулярно усилия).

Силно Ви съветвам да прочетете колкото се може повече от качените статии в раздел „Афилиейт маркетинг„.

А ако пък мислите да създадете афилиейт или реферална програма за своя бизнес – то може да прочетете моите статии за софтуера за въвеждане на реферална програма Osi affiliate и софтуера за въвеждане на афилиейт програма Tapfiliate

При афилиейт маркетингът Вие имате абсолютен контрол над това, което препоръчвате на своите клиенти

Докато при рекламите не винаги имате възможност да контролирате точно какъв тип реклами ще се показват на сайта Ви, то при афилиейт маркетингът имате абсолтен контрол.

Вие решавате коя афилиейт програма ще промотирате.

Вие решавате какъв тип оферти ще промотирате към Вашите посетители.

„Нали трябва да се правят пари? Какво значение има?“ – ще кажете Вие.

Вие може да промотирате продукти/услуги, които имат безплатна, базова функция, да могат да бъдат отказвани с лекота, да имат тестов период и т.н. – вижте моята статия за етика при онлайн маркетинг.

Така, ще знаете, че Вашите потребители ще получат нещо, което наистина може да им е от полза.

Ще Ви дам само един конкретен пример – аз съм написал статия за сайта за разплащания Payoneer .

В тази статия съм посочил и добрите, както и лошите страни на този сайт. И ако някой реши да го ползва, то той може да получи при определени условия 15 долара. Ще получа и аз.

Но ще знам, че изгодата е напълно взаимна.

Финални мисли относно причини да предпочетете афилиейт маркетинг

Афилиейт маркетингът може да е страхотен източник на доходи.

Той не е схема „забогатявай бързо“. И отнема време, средства и много усилия, за да се получат доходи от него.

Аз ще се радвам, ако чрез pasivendohod.net се „запалите“ по идеята. Ако пък счетете, че това не е за Вас – можете да прочетете в сайта и за други способи, чрез които може да се печели онлайн (и офлайн).

 

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net да споделя най-разнообразна информация относно как може да се изгради пасивен доход, то може да помогнете, споделяйки някой от качените материали в сайта чрез социалите мрежи. Или да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Бизнес идеи в сферата на услугите
Разни

Бизнес идеи в сферата на услугите

Не са малко и хората, които търсят (поне при проверка с най-популярните инструменти за SEO) повече информация за бизнес идеи в сферата на услугите. Аз съм написал много материали, които гравитират около тази тема. За това реших да ги резюмирам в тази статия. Защото обслужващия сектор често е един от

Какво е хостинг?
Създаване на уебсайт/блог

Какво е хостинг?

Какво е хостинг? Редица хора, които желаят да стартират свой сайт/блог в Интернет започват своето проучване с този въпрос. И това не е случайно. Изборът на качествен хостинг е от съществено значение за дадения дигитален ресурс, както ще прочетете по-долу. В тази статия аз реших да напиша мой отговор на