Програма за видеоклип. Видеа за афилиейт маркетинг

Програма за видеоклип

Да се промотират афилиейт оферти чрез видео може да е доста дохододносно, ала в такъв случай каква програма за видеоклип може да се ползва?

Ако си сте задавали този въпрос, то сте попаднали на подходящата статия.

В нея ще Ви разкажа малко повече за софтуера за създаване на клипове Vidnami.

Ала първо – защо да се ползва софтуер за създаване на видеа?

Вече създадох статия, която разглеждах (най-повърхностно) способа за създаване на пасивен доход чрез създаване на канал в Ютуб (повече може да прочете тук).

Може ли обаче да се създават видеа, в които да се промотират продукти/услуги и тези видеа да бъдат качени в Интернет?

Ако говорим – за Ютуб, стига ясно и недвусмислено да бъде упоменато във видеото и в неговото описание, че то съдържа платена реклама, то мисля, че отговорът е да.

Как обаче може да създадем подобни видеа, ако не сме толкова опитни кинематографи (всички знаем, че програмите, с които се редактира видео могат да бъдат доста сложни)?

Може да ползваме софтуера Vidnami.

За пръв път за него чух, когато се присъединих към Феисбук групата Affiliates Marketing ninjas (може да се присъедините към тази група тук. В групата не се толерира спам, така че може да сте спокойни, а и ако знаете английски, то може да участвате/четете всякакви злободневни въпроси, които са свързани с афилиейт маркетинг).

Тогава този софтуер бе известен под името Content Samurai.

Не знам дали компанията, която е зад софтуера си е сменила собствеността или просто са го „ребрандирали“, но сега той е известен под името Vidnami.

Първото, което трябва да знаете за софтуера е, че той е платен софтуер.

Ако решите да го пробвате безплатно за 14 дни, то можете да ползвате този мой линк.

Ако решите да го закупите, то аз ще получа комисионна.

Ако решите да закупите софтуера, то може да ползвате този мой линк и да получите 25 процента остъпка от цената.

Аз пак ще получа комисионна и в този случай. Мисля, че не може да се комбинира безплатния период и отстъпката (т.е. да пробвате, а после да го купите с намаление). Ако го направите, то може би ще нарушите правило да имате множество акаунти (забрана, която е може би стандартна за повечето платени софтуери). Можете да помолите човек, на когото имате доверие да пробва с 14 дневния безплатен план.

Относно цената: Vidnami може да се закупи на месечен или годишен абонамент. Месечният абонамент струва 47 долара, а годишният (397 долара, с 30 процента остъпка).

Какво получавате, ако закупите абонамент във Vidnami?

  • Moже да създавате неограничени количества видеа в него.
  • Може да ползвате над 790 000 видеа, които са готови, а Вие може само да добавяте надписи и озвучване в тях.
  • Може да ползвате библиотека над 125 000 000 безплатни изображения (за които няма да заплащате авторски права)
  • Може да ползвате над 30 000 музикални файлове, с които да озвучите своя клип
  • Може да ползвате над 170 шаблони, чрез които да направите своето видео
  • Над 30 шрифта, които да добавяте във видеото
  • Може да използвате автоматично озвучаване (което да чете вкараните текстове във видеото)
  • Да ползвате вградени анимации, преходи, да качите своя медия.

Относно автоматичното озвучаване – то най-добре работи с английски. На български едва ли нещо ще стане.

В това видео може да видите как се създава клип във Vidnami (https://www.youtube.com/watch?v=9Ahm4kSq7G8&t=4s). То е създадено от Уорън Уийлър (той модерира Фейсбук групата, която Ви показах). Тъй като аз съм отдавна член на групата – мисля, че имам спомени, че той бе свързан по някакъв начин със софтуера, ала не мога да си спомня къде съм го виждал това.

Във видеото обаче може да видите реално какво може да се прави с тази програма за видеоклипове.

Как може да се правят пари чрез Vidnami?

Moже да създавате за себе си (или за други хора) видеа, в които се промотират стоки/услуги.

По принцип хората са „по-съгласни“ да гледат видеа, отколкото да четат статии, така че от гледна точка на психологията на потребителя  – то може да сте улеснени.

Ако ме попитате – как така да създавам клипчета за други хора и да печеля пари от това?

Еми, аз съм гледал „наръчници“, в които хора просто търсят разни бизнеси в Гугъл (да кажем, ако го приведем към българската действителност – дърводелски услуги в София).

И пращат емейли, звънят – и предлагат (да речем) да изработят рекламен клип срещу някаква скромна сума.

Доколко това ще работи в България – има само един начин да се разбере (като се пробва). Светът сега е глобален и ако владеете чужди езици, то може да приложите това и навсякъде.

Може и изберете да извършвате подобна услуга и чрез сайтовете за извършване на фрийланс (за които също съм написал статии), като упоменете, че правите като еднократна услуга изработката на дадено видео (с определена дължина) за определен срок (като посочите колко на ден такива видеа може да изработвате – за да не се претрупате с поръчки):

Само да Ви надъхам (надъхване, което може да не е свързано с реалността). Представете си, че изработвате по 5 клипа за 10 долара всеки. Ето Ви 50 долара доход – това е повече, отколкото мнозина в България печелят.

Финални мисли

Ако решите да създавате видеа и чрез тях да започнете афилиейт маркетинг кампании, то Vidnami не е лош избор. Вярно – платен е, ала цената може да се „избие“.

По принцип – често, когато хората си мислят за афилиейт маркетинг, то си мислят, че това е форма на измама, в която гурата продават „програми, които ще Ви направят богати“. Афилиейт маркетинг не е това.

Просто трябва да се продаде дадена надеждна стока/услуга на трети лица и да се спечели комисионна от това. Това струва усилия, както в случая във Vidnami – и пари.

Ако прецените, че сумата Ви е непосилна – то има и други алтернативи. Във времето ще се опитам да създам колкото се може повече информация за това. Следете внимателно pasivendohod.net.

Както винаги – отворен съм за Вашите коментари, забележки или въпроси.

Да, както споменах в статията – ако решите да закупите Vidnami и използвате някой от моите линкове, то аз ще спечеля комисионна. Благодаря Ви (за което). Ала ако сте в изключително затруднено материално положение – в никакъв случай не пазарувайте нищо! Помислете за себе си и за близките си. Няма бизнес, на който е гарантирано да успее. Това се отнася и за този.

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по