Продаване на коса чрез Интернет

Продаване на коса чрез Интернет

Знам, че темата „как да продадем косата си чрез Интернет“ звучи меко казано странно.

Ала, поне в по-големите градове в България – ако се огледаме, ще видим доста обяви (къде по-стари, къде по-нови), в които някой предлага да даде пари, като закупи женски коси (които са достигнали определен размер).

Не един и два от Вас обаче, които четете следните редове, ще си кажете: „Ей, брат, започваш да копаеш дъното с тази липса на въображение! Какво следва – как да си продадем бъбрека в Пакистан?“.

Не мога да се съглася. Като виждам, че има обяви, то значи, че някъде има и търсене.

И то какъв пазар – свързания с продукти за коса пазар през 2018 година се изчислява на 89,9 милиарда долара. Това е повече от брутния вътрешен продукт на десетки държави – взети заедно. А самата коса?

Мисля, че няма да преувелича като заявя, че пазара на коси трябва да е поне за десетки милиони долари (в глобален мащаб).

Освен да продадете своята коса – като се свържете с човека, който е поставил обява във Вашия град, то това може да се осъществи и чрез Интернет.

Сайтове за продаване на коса в Интернет

Сайтовете, които ще изредя тук са международни. Ако ме попитате – дали има и български (специализирани), поне аз не можах да открия. Дали може да продадете косата си чрез сайтове за обяви?

Предполагам, че да.

Ала ето сайтовете, които аз успях да открия:

  • https://hairsellon.com/ Това е сайт, който действа като пазар – свърза продавачи и купувачи. Лица от България също могат да продават своята коса. Обявите, както и самия сайт са на английски. Ако не го владеете – то може да си помогнете с машинен превод (да речем Google translate). Публикуването на обява обаче се заплаща  – за определен брой време (15 долара за 60 дневна обява), за неограничено време цената е 20 долара. Ама и други опции (които правят обявата по-забележима) – повече за цените можете да видите тук (Advert listing options). Aко косата не се продаде – то загубата си е за Вас.
  • http://www.hairharvest.co.uk/ –  британски сайт за продажба на коса (и мъжка, така и женска). Компанията, която е зад сайта я купува. Т.е. най-добрия начин е да живеете във Великобритания. Косата трябва да е в добро състояние. Ако аз съм на Ваше място – изчетете написаното в сайта (понеже аз не разбирам от коси) В сайта е описано на английски размерите и цените, които те заплащат:
  • 14-15 инча – £25 – £60
    16-18 инча– £50 – £150
    19 инча и нагоре- £60 – £200
  • https://buyandsellhair.com/ – отново сайт тип пазар. Този сайт отново взима такса за публикация на обява. Според FAQ (най-често задаваните въпроси) – 14.50 долара за три месеца. Заплащането става чрез Paypal

Финални мисли

Аз не разбирам много от коси. И не владея много добре английски. Така, че ако Вие го владеете по-добре (или владеете друг език), то направете свое собствено проучване.

Примерите, които аз дадох за сайтове, които оперират като пазари са илюстративни. Цените, които виждате – са на хора, които искат да получат толкова пари за своята коса. Никой не може да гарантира, че те ще получат толкова.

Ако не искате да рискувате да платите за обява, пък да не продадете нищо – както казах потърсете някой, който купува директно.

За мен – с моя почти селски манталитет, цените, които видях ми се сториха доста високи. Но това не означава, че са непостижими.

Продажбата на коса е интересен вид сделка. Буквално си нямам на идея как ще реагират куриерски фирми (или пощата), когато трябва да направите пратка.

От това, което гледам в Интернет – мнозина родни фирми спокойни си правят доставки на коси.

Така че не би трябвало да представлява проблем.

Това е, което мога да кажа по темата (моля Ви – не ме питайте нищо свързано с поддръжка на коси, как се подготвят за продажба и т.н. Ще се изложа, ако аз тръгна да давам съвет).

Винаги има опция и да дарите косите си (да кажем за хора, които са минали пред химиотерапия). По какъв начин това става? Трябва да проверите сами.

Както винаги – така и сега ще се радвам, ако оставите коментар, забележка или въпрос.

Разгледайте също така и другите статии на сайта. Тяхното споделяне от Ваша страна е най-добрия начин да помогнете за неговото развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по