Продажба на кръв; продажба на кръвна плазма

Продажба на кръв; продажба на кръвна плазма

Темите „Продажба на кръв“ и/или „Продажба на кръвна плазма“  са меко казано провокативни.

И как било иначе – в нашите ширини продажбата на части от тялото е може би тема „табу“.

Освен, че те не се обсъждат, за да Ви спестя усилията – към момента не е разрешено да си продаваш кръвта в България. За това – то се случва като „сенчест бизнес“. И често критиката е, че лица се възползват от безизходицата на други.

Колкото до моралната страна на аспекта – и аз не мога да формулирам своя собствена позиция. Ако чувствате, че подобно нещо е в разрез с добрите норми, то е най-добре да не го правите или да го правите с благотворителна цел.

В рамките на една статия (поради моята липса на владеене на чужди езици), то е трудно да очертая правния режим на всички страни по света по този въпрос.

Ала с най-просто търсене с Google показва, че има резултати на английски език за центрове, които имат някаква форма на парична компенсация.

Всеки център има своя ценова политика.

За да може да дарите кръв – трябва да отговаряте на определени стандарти (както за възраст, така и за текущо състояние).

Като цяло – да сте навършили съответната възраст, с която се придобива пълнолетие, да не тежите под 50 килограма, да сте здрави към момента на даряване.

Както може би сте прочели заглавието на настоящата статия – трябва да се разграничи кръвта от кръвната плазма.

Кръвната плазма е част от кръвта. Даряването на кръвна плазма не е като да се дари кръв.

Чудех се дали да включа линкове към сайтове, чрез които (чрез центровете, които оперират зад тези сайтове) може да се дари плазма и да се получи компенсация.

В крайна сметка реших да ги включа.

Може би има и други. Може да намерите такива, ако проведете свое проучване.

От даряването – не може да забогатеете. Други статии на английски говорят за суми от стотина долара (за множество пъти).

Всичко зависи каква кръвна група притежавате.

И даряването трябва да става през определен период от време (за да може тялото да се възстанови). Преди да дадете и след като направите процедурата – има определени съвети, които трябва да спазвате. Преди да дадете – да сте се наспали, да сте яли, да сте дехидратирани, да не сте пили алкохол или кофеинови напитки. След като дадете – да хапнете, да приемете повече течности, да избягвате да пушите и пиете.

В центъра, в който сте се насочили – ще могат да Ви кажат повече.

И до сега се сещам за филма „Преследване на щастието“ с Уил Смит или автобиографията на Стивън Кинг (и в двете има продажба на кръв. Стивън Кинг – преди да се прочуе, не е бил много богат).

Това е горе-долу, което може да се каже по темата, няма значение колко е противоречива.

Даряването на кръв/кръвна плазма трябва да е доброволен акт. И в никакъв случай не бива да подлагате своето здраве под риск.

Ако живеете в някоя държава, в която възнаграждението за даряване е легализирано, центровете, в които то се прави имат добра репутация, то това един източник на „пари за бира“ (пари да се почерпите).

Ще се радвам, ако Вие, когато четете тези редове решите да оставите коментар, въпрос или забележка.

Особено ценно ще мнението на българи, които живеят в чужбина и под някаква форма са упражнили подобна дейност.

Както казах – разделителната линия е много тънка. В другите държави – както казах възнаграждението е горе-долу колкото една дневна надница на един нискоквалифициран работник, та хората нямат особени задръжки.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Допълнителен доход с личен автомобил
Лайфстайл съвети - как да преминем от традиционна тип работа към алтернативни методи за препитание

Допълнителен доход с личен автомобил

Няма да се уморя да повтарям – Pasivendohod.net е посветен да бъде трибуна, на която да представям материали, към които има потенциален посетителски интерес. Несъмнено такъв материал (особено ако направим проучване за потенциален месечен обем от търсения в търсачките) е „допълнителен доход с личен автомобил“. И тъй като аз имам

мobrog мнения
Съвети (наръчници) относно как да правим пари в Интернет

Mobrog мнения

Pasivendohod.net е посветен на теми за реализиране на допълнителен доход чрез Интернет (а и без него), към които има потенциален потребителски интерес. Тъкмо такава е „mobrog мения“ – поне при проучване за потенциален обем от месечни търсения в търсачките. За това реших да създам този материал, за да ревюирам Mobrog