Работа като куриер в чужбина. Възможно ли е?

Работа като куриер в чужбина

Ако търсите информация относно „работа като куриер в чужбина“, то настоящата статия е за Вас (поне като опция, която да обмислите).

И аз съм виждал доста обяви, които циркулират в Интернет, в които се обещава работна ангажираност като куриер – да речем в Обединено кралство (или както простонародно се нарича у нас – „Англия“, въпреки че Англия е само една част от него).

Виждал съм и коментари, че подобни обяви „са пълни измами“, с които противни и измамни хора използват наши сънародници.

Настоящата статия няма да за цел да прави „разследване“ коя обява е истинска и коя – престъпна схема, с която лица се обогатяват. Защо ли – аз не съм живял в чужбина и не мога да квалифицирам неща и хора, които не познавам.

Идеята е да споделя за вариант, който е законен и може да носи определени доходи.

И (тук има звук от барабани) възможността е Amazon.

Като казвам Amazon – аз нямам предвид Amazon Logistics и Amazon Delivery Service Partner – това е възможността, чрез която дружества могат да оперират под шапката на Амазон. като куриери.

Чрез тази възможност тре)ти лица могат да извършват дейност за компанията. Изисква се определено капиталовложение (Амазон предполага, че например за Великобритания стартовия капитал трябва да е поне 10 000 лири).

Горният линк, който предоставих е за САЩ.

За определени държави (в които тази възможност е налична) връзките са следните:

Ако имате повече средства, които може да вложите, то прегледайте и тази възможност. (Аз не съм специалист по сравнително данъчно право – ала ориентир трябва да Ви е колко ще струва стартирането на едно дружество с ограничена отговорност, колко са преките и косвените данъци, какви са осигуровките, какви са признатите разходи, когато реализирате дейността. Една консултация с опитен местен експерт ще Ви отговори на всичко това).

Целта на тази статия е по-скоро да Ви запознае с услугата Amazon flex.

Как да работя като куриер в чужбина? Какво е Amazon Flex?

Това е възможност, която компанията дава на независими изпълнители да могат да разнасят доставки от името на нея.

Сайтове са следните:

Аз не можах да намеря връзки за следните държави: Франция, Италия, Холандия (в които компанията оперира). Ако владеете съответните езици – проверете сами.

Та чрез Amazon Flex – както казах, имате възможността (на своя сметка и риск) да разнасяте пратки чрез собствен автомобил.

Освен собствен автомобил (който трябва да е среден по размер за Великобритания, пикапи и коли с две врати не се приемат), трябва да имате смартфон.

Смартфонът може да има операционни системи Андроид (6.0 или нагоре, с два гигабайта RAM памет) и IOS (IOS 13 или по-нова версия, IPhone 6s или по-нов).

Регистрацията става чрез посочените сайтове.

Към автомобила Ви трябва да има определена тип застраховка.Ето например каква е нужна за Великобритания – тя трябва да е бизнес клас 3 или застраховка за бизнес тип кола.

Като оперирате – сам избирате как и къде да работите.

Заплащането се калкулира на базата на броя пакети, които доставите през определен брой от време.

Какво трябва да знам, ако искам да започна?

Трябва да владеете съответно езика на държавата, в която сте.

Ако искате да Ви кажа, че езикови умения не са нужни, то няма да го направя. Нещата не са чак толкова сложни, Вие определено сте умни и съзнателни хора, ала без език – ще Ви е много, много трудно (как ще боравите с апликацията на телефона например).

Също така много важно е да се каже, че Вие оперирате независимо – на своя отговорност, сметка и риск.

Вие не сте служител на Амазон. Вие сте независим изпълнител, който сам е отговорен за своята дейност.

Компанията е посочила, че не е отговорна и няма да заплаща за паркинг, пътни такси. Вие сте отговорни за всички разходи, които съпътстват Вашата дейност: като гориво, застраховки на моторното превозно средство, данък за него и т.н.

На Вас Ви се заплаща определена сума.

Както казах – тя се изчислява на базата на доставени пакети, като се определи и време.

На следната страница за английската страница е записано, че заплащането е 13 до 15 лири на час.

И под него, с малък шрифт е написано, че това е средна преценка. Аз не знам дали може и да изкарвате и под това.

Ако заплащането Ви устройства, то трябва да помислите и за отчитането на приходите, които дейността ще Ви носи.

Аз не се нагърбвам да Ви давам съвет – по този въпрос трябва да проверите сами кога и как трябва да декларирате получените доходи. И дали може да Ви се признаят определени разходи, които ще възникват (като гориво, резервни части, причинена амортизация на автомобила).

Финални мисли

Pasivendhod.net е преди всичко информация, която да разшири кръгозора от избор на моите читатели.

Ако решите да стартирате дружество – проучете, не се гмуркайте така в дълбокото.

Ако решите да карате на своя сметка – то пак направете проучване.

Евентуална слабост на Amazon flex би била какъв обем пакети ще Ви бъдат дадени за разнасяне.

Проучете много внимателно това.

Да работиш на свой риск и сметка – и при това в друга държава е доста голяма отговорност. В никакъв случай не поставяйте в риск своето препитание.

Друг важен фактор, който следва да осмислите е, че при шофирането на собствен автомобил той се износва.

Всички знаем, че автомобилът като актив лесно губи от своята първоначална стойност – да речем, че ако закупите кола за 10 000 лири/евро, който е на 50 000 км пробег (просто давам пример, мен не ме бива с цените на колите), то до 100 000 км (където трябва да се направи основен ремонт) остават още 50 000 км. Цената за един км пробег ще Ви е 0.20 пенса/евро цента. Ако на ден карате по 100 км, то разходът ви за пробега е 20 лири/евро. Като сложим и гориво – да кажем сметката става 26 лири/евро (просто спекулирам). Като прибавим и застраховка, данъци и т.н – сметката може да стане 40-50 лири евро. Ако приемем, че ще Ви бъде платено по 15 лири, то това прави 120 лири. Вие трябва да сметнете дали Ви е изгодно да карате, като вземете всички тези разходи напредвид!

За това – макар че се повтарям, то проверете при местен данъчен експерт как е най-изгодно да оперирате!

Попитайте го за всичко, което би имало значение (да кажем, ако сте човек с увреждане, то имате ли допълнителни права и т.н.).

В идеалния вариант – според мен тази опция не е лоша за хора, които искат да припечелят нещо странично, в свободното си време (след основната работа или в почивните дни).

Както винаги – ще се радвам, ако тази статия възбуди интерес и получа коментари, забележки, въпроси.

За да ми помогнете – то споделяйте написаното чрез социалните мрежи или по начин, който Ви е удобен.Този сайт е преди всичко създаден за Вас – всички хора, които искат финансова свобода. Помогнете тя да се разпространи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по