Разговор с Георги Динчев – IT предприемач, основател на Antika.bg

Георги Динчев - основател на Antika.bg

Георги Динчев е независим IT предприемач с портфолио от няколко незавсими интернет услуги (MailBul.com (имейл маркетинг), Seminari.bg – онлайн сайт за уебинари,както и председател на ИНДИТ (Институт за независими дигитални изследвания и технологии).

За мен е изключителна чест, че можах да го поканя да говори за най-новия си проект – Антика.бг, сайт за продажби на антики и колекции.

Здравейте, бихте ли представили себе си и ще ни разкажете ли за „Антика.бг”?

Бих се представил като сериен независим интернет предприемач. Първият ми интернет проект беше още в праисторическата 2001 година. Антика.бг е следствие на моята страст към антиките и красивите, старинни и понякога забравени неща. Затова с екипа ми решихме да направим този проект като част от нашето порфолио от сайтове и услуги.

 

Защо избрахте този вид търговия? Какво Ви вдъхнови?

– Както казах – на първо място моята страст. Но освен това идеята че красивите стари вещи са част от нашата памет и трябва да бъдат запазени, често и спасени от унищожаване. И накрая, но може би като най-важна причина това е един красив и ефективен начин да живеем наистина зелено! Защо е нужно да купуваме нови, много некачесвтвени, скъпи неща произведени в нови фабрики, които замърсяват природата вместо да намерим и запазим красива стара вещ, изработена от някой стар майстор? Мисля че всички от нашата IT общност, които имат IT бизнес трябва да мислят по този начин.

 

Това Вашето първо бизнес начинание ли е?

– Не както казах, имаме много интернет бизнеси. Първият ми интернет бизнес е от 2001 година.

 

Каква е причината за Вашия успех?

– Не знам дали този проект – антика.бг ще има наистина голям успех, но ние инвестираме в него като за това да стане успешен проект и да вдъхнови много млади хора да купуват и запазват стари вещи.

 

Как финансирахте Вашия бизнес?

– По три основни канала – първо с наши фирмени средства, пренасочени от други бизнеси, второ с инвеститори в нашия проект – антиквари с реални магазини в София и страната и трето с независимо интернет финансиране от няколко фонда, които се занимават с NFT.

 

Какво е най-тежкото решение, което е трябвало да вземете за Вашия бизнес?

– Като за всеки нов интернет проект – ако не „тръгне“ успешно за първата 1 или 2 години струва ли си да се отделя време и енергия за него за сметка на вече работещите и утвърдени наши бизнеси. На този етап проекът се развива сравнително добре, но имахме такива трудни моменти около година назад.

 

Какъв съвет бихте дали на хора, които искат да стартират свое бизнес начинание?

– Най-важното е да се отнасят сериозно към бизнеса, който смятат да правят! Всеки нов клиент е много важен, но всеки стар и запазен клиент е още по-важен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по