Сайта за разплащания Skrill (Скрил)

Сайта за разплащания Skrill (Скрил)

Вече в няколко статии правя отзиви за различни сайтове за осъществяване на разплащане (вижте тези за Payoneer и Genome) – сега е време и да разгледам един от най-големите, а именно- сайта за разплащания skrill.com (Скрил).

Какво е Skril?

Skrill e част от групата на Paysafe. Седалището на компанията е базирано в Лондон, Великобритания.

Към момента на писане на тази статия сайтът е наличен на: английски, френски, немски, италиански, полски, турски, гръцки, руски, чешки, испански.

Чрез Skrill може да се осъществяват разплащания между потребители (т.е. имате свой „дигитален порфейл), които са регистрирани в платформата, както и да се приемат/изпращат банкови преводи. При това тези преводи ще бъдат безплатни, когато изпращате пари в чужбина. Тази функция се поддържа за страните в ЕС (които се ползва еврото), така и някои страни извън ЕС като Австралия, Бангладеш, Индонезия, Кения, Непал, Малайзия, Филипините, Тайланд и Шриланка.

Друга полезна функция на Skrill е издаването на предплатени банкови карти (които може да се създадат и изцяло в дигитален вид). Картите се издават под бранда на Мастеркард. За да имате такава – то трябва да сте потвърдили своя акаунт и да имате най-малко 10 евро в него. Тази карта може да се издаде на хора, които пребивават в страни, които са част от Европейската икономическа зона. Според някои статии и България се поддържа като страна. В акаунта ми също има секция, която е за поръчка на предплатена карта. Според съпорта -щом виждам, че има такава възможност – то значи мога. Към момента обаче подобна карта не ми е нужна – за това няма да поръчвам подобна. Когато нуждата възникне – ще го нарпа

Друга полезна функция, която се поддържа от Skrill e покупката и продажбата на криптовалута.

Добре, защо да изберем Skrill?

Може да погледнете таксите, които сайта взима. Тази информация е достъпна тук.

Ала аз ще се опитам да резюмирам най-важните такси (поне според мен).

Да започнем, че трябва да се вписвате/логвате/влизате в профила си или правите поне една транзакция на всеки 12 месеца. Иначе таксата е 5 евро.

За съжаление – тази практика за „стимулиране“ на активността вече я има на повечето платформи.

Други отделни такси за поддръжка са тези, които са свързани с предплатените карти – по принцип се плаща годишна такса (10 евро) плюс такса (1.75 процента – или 1.75 евро на сто евро) за ползване на банкомат (ако теглите от такъв), плюс конвертиране на валутата.

Относно другите такси – те варират според страната. Силно Ви съветвам да проверите тук – като изберете страна плюс валута.

Прави обаче впечатление, че големи държави като САЩ са освободени от такси, докато малки като България имат 1 процент при захранване на акаунта (което е 1 евро при 100 евра) и 10.76 лева (при изтегляне на пари към банкова сметка). Та, ако ще пращате/получавате парични преводи – вижте дали ще спестите.

Друга възможност, която може да компенсира тези такси (до определен процент) е програмата на Skrill за лоялни клиенти Knect. За определени транзакции се трупат виртуални точки, които могат да се обменят за кеш.

Присъединяването към тази програма е напълно безплатно.

Друга хубава възможност на Skrill е, че съществува реферална програма. Някои от връзките, които виждате в тази статия са моя линк, чрез който ако се регистрирате, то аз ще получа 10 процента от таксите (на Вас няма да Ви струва нищо). Вие също може да популяризирате Skrill.

Skrill има и афилиатна програма, чрез която се получават 20 процента, ала на този етап аз не съм регистриран афилиат.

Финални думи

Всеки сайт за разплащания има своите добри и лоши страни.  Сайтът за разплащания Skrill може да е много хубав – всичко зависи дали таксите ще са Ви изгодни. Например – ако планирате да имате предплатена карта (на пластика или виртуална такава), то може да пазарувате без допълнителни такси. И бонус точките да компенсират другите евентуални такси (за захранване или теглене на средства).

Ще ми е любопитно да чуя други българи, които активно използват Skrill. Какво е Вашето мнение?

Както винаги – тази статия ще е отворена за всякакъв род дискусии.

Ако пък текстът Ви е харесал – споделете го с Вашите приятели. Няма по-добър начин да помогнете този сайт да се развие.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Валентин Попов
Интервюта

Разговор с Валентин Попов – автор и съосновател на издателство и списание „ЛитДизайн“

Здравейте, бихте ли представили себе си? Здравейте на Вас и Вашите читатели! Казвам се Валентин Попов и работя в сферата на туризма. Освен с тази си дейност се занимавам с още хиляди неща, част от които са графичен и уеб дизайн. Но любимото ми занимание е писането. Под псевдонима ми

Георги Динчев - основател на Antika.bg
Интервюта

Разговор с Георги Динчев – IT предприемач, основател на Antika.bg

Георги Динчев е независим IT предприемач с портфолио от няколко незавсими интернет услуги (MailBul.com (имейл маркетинг), Seminari.bg – онлайн сайт за уебинари,както и председател на ИНДИТ (Институт за независими дигитални изследвания и технологии). За мен е изключителна чест, че можах да го поканя да говори за най-новия си проект –