Сайта за разплащания Skrill (Скрил)

Сайта за разплащания Skrill (Скрил)

Вече в няколко статии правя отзиви за различни сайтове за осъществяване на разплащане (вижте тези за Payoneer и Genome) – сега е време и да разгледам един от най-големите, а именно- сайта за разплащания skrill.com (Скрил).

Какво е Skril?

Skrill e част от групата на Paysafe. Седалището на компанията е базирано в Лондон, Великобритания.

Към момента на писане на тази статия сайтът е наличен на: английски, френски, немски, италиански, полски, турски, гръцки, руски, чешки, испански.

Чрез Skrill може да се осъществяват разплащания между потребители (т.е. имате свой „дигитален порфейл), които са регистрирани в платформата, както и да се приемат/изпращат банкови преводи. При това тези преводи ще бъдат безплатни, когато изпращате пари в чужбина. Тази функция се поддържа за страните в ЕС (които се ползва еврото), така и някои страни извън ЕС като Австралия, Бангладеш, Индонезия, Кения, Непал, Малайзия, Филипините, Тайланд и Шриланка.

Друга полезна функция на Skrill е издаването на предплатени банкови карти (които може да се създадат и изцяло в дигитален вид). Картите се издават под бранда на Мастеркард. За да имате такава – то трябва да сте потвърдили своя акаунт и да имате най-малко 10 евро в него. Тази карта може да се издаде на хора, които пребивават в страни, които са част от Европейската икономическа зона. Според някои статии и България се поддържа като страна. В акаунта ми също има секция, която е за поръчка на предплатена карта. Според съпорта -щом виждам, че има такава възможност – то значи мога. Към момента обаче подобна карта не ми е нужна – за това няма да поръчвам подобна. Когато нуждата възникне – ще го нарпа

Друга полезна функция, която се поддържа от Skrill e покупката и продажбата на криптовалута.

Добре, защо да изберем Skrill?

Може да погледнете таксите, които сайта взима. Тази информация е достъпна тук.

Ала аз ще се опитам да резюмирам най-важните такси (поне според мен).

Да започнем, че трябва да се вписвате/логвате/влизате в профила си или правите поне една транзакция на всеки 12 месеца. Иначе таксата е 5 евро.

За съжаление – тази практика за „стимулиране“ на активността вече я има на повечето платформи.

Други отделни такси за поддръжка са тези, които са свързани с предплатените карти – по принцип се плаща годишна такса (10 евро) плюс такса (1.75 процента – или 1.75 евро на сто евро) за ползване на банкомат (ако теглите от такъв), плюс конвертиране на валутата.

Относно другите такси – те варират според страната. Силно Ви съветвам да проверите тук – като изберете страна плюс валута.

Прави обаче впечатление, че големи държави като САЩ са освободени от такси, докато малки като България имат 1 процент при захранване на акаунта (което е 1 евро при 100 евра) и 10.76 лева (при изтегляне на пари към банкова сметка). Та, ако ще пращате/получавате парични преводи – вижте дали ще спестите.

Друга възможност, която може да компенсира тези такси (до определен процент) е програмата на Skrill за лоялни клиенти Knect. За определени транзакции се трупат виртуални точки, които могат да се обменят за кеш.

Присъединяването към тази програма е напълно безплатно.

Друга хубава възможност на Skrill е, че съществува реферална програма. Някои от връзките, които виждате в тази статия са моя линк, чрез който ако се регистрирате, то аз ще получа 10 процента от таксите (на Вас няма да Ви струва нищо). Вие също може да популяризирате Skrill.

Skrill има и афилиатна програма, чрез която се получават 20 процента, ала на този етап аз не съм регистриран афилиат.

Финални думи

Всеки сайт за разплащания има своите добри и лоши страни.  Сайтът за разплащания Skrill може да е много хубав – всичко зависи дали таксите ще са Ви изгодни. Например – ако планирате да имате предплатена карта (на пластика или виртуална такава), то може да пазарувате без допълнителни такси. И бонус точките да компенсират другите евентуални такси (за захранване или теглене на средства).

Ще ми е любопитно да чуя други българи, които активно използват Skrill. Какво е Вашето мнение?

Както винаги – тази статия ще е отворена за всякакъв род дискусии.

Ако пък текстът Ви е харесал – споделете го с Вашите приятели. Няма по-добър начин да помогнете този сайт да се развие.

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделете тази публикация
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Трябва ли да деиндексираме таговете, архивните страници, категориите от нашия сайт?
Трябва ли да деиндексираме таговете, архивните страници, категориите от нашия сайт?

Структурата на даден сайт е от много важно значение за търсачките (добрата структура винаги носи SEO полза). За това мнозина собственици на сайтове се питат:

Прочетете повече »
Защо стартирането на блог може да е от полза на Вашата кариера?
Защо стартирането на блог може да е от полза на Вашата кариера?

Нерядко мнозина специалисти подценяват възможностите, които предлага Интернет като технология. И не си задават въпроса: „Защо стартирането на блог може да е от полза на

Прочетете повече »