Сайтът за афилиейт маркетинг Commission junction – ревю

Афилиейт маркетинг

Много ми се иска да направя отзиви на колкото се може повече сайтове за афилиейт маркетинг, за може Вие, моята аудитория да придобие повече представа за този начин на печелене на пари.

Но те са толкова много, че може би ще се наложи да се концентрирам върху най-големите.

Защо сайтовете са много – може би ще попитате Вие? Това е така, защото по своята същност афилиейт маркетинга е много просто на вид посредничество – един афилиат (лице, което промотира) започва да промотира чрез линкове, банери и т.н. един продукт/услуга в Интернет, когато той реализира продажба на програмата, която той промотира чрез своя специален линк, то той реализира комисионна.

Дали има сайтове за афилиейт маркетинг, които са да речем на руски, италиански, немски, португалски и т.н.? Разбира се, че има. Ако владеете който и да е език – то потърсете в мрежата думата, която отговаря за „афилиейт маркетинг или афилиет програма“ на езика, който познавате.

Аз обаче не владея други езици, за това ще се концентрирам върху това, което знам.

Та един от най-големите сайтове, който е за афилиейт маркетинг е Comission junction (cj.com).

Сайтът е базиран в САЩ. И според мен представлява агрегатор.

Какво е сайт-агрегатор?

Спорен мен това е сайт, в който много компании, в този случай качват своите програми за афилиейт, а sj.com действа като партньор между лицата, които промотират и компаниите.

Регистрацията на sj.com е безплатна.

Ала трябва да Ви предупредя – доста е сложна.

В зависимост от това, което притежавате – дали ще е уебсайт или профил в социалните мрежи, които има много последователи, то всичко трябва да се опише възможно най-подробно в регистрацията.

Защо така ли?

Понеже както казах – сайтът действа като посредник между лицата и компаниите, то компаниите имат възможност да разглеждат всяка кандидатура.

И някои компании са много придирчиви. Аз например опитах да кандидаствам за промотирането на Tripadvisor (за да мога да напиша статия) и бях отхвърлен.

Всяка компания си има свои критерии. Дали ще възнамерявате да промотирате чрез платени реклами или пък имате свой сайт – компаниите си преценяват. Някои одобряват на момента, други – в зависимост от нишата, в която сте (да речем имате сайт, който е посветен на историята) – може да Ви отхвърлят.

На sj.com има над 2000 компании, от които да изберете. Някои от тях са сайтове, които може да чуете за пръв път, други са на утвърдени конгломерати като Дисни.

Тъй като сайтът е базиран в САЩ, то и езиковите опции, които може да изберете са лимитирани – аз избрах английски език.

И настройката на профила е много, ама много сложна.

Забравете за профилно име, парола, не.

Тук, за да активирате своя профил трябва да попълните адрес, данъчна информация, начини на разплащане.

Чрез данъчната информация трябва да попълните формуляри, които се декларират пред щатските данъчни власти (IRS).

Няма да Ви лъжа – това не е лесно. И за да не Ви подведа кое как се попълва – то трябва да потърсите допълнителна информация в мрежата как става това.

Според мен – сайтът е за хора, които са навлезли в материята на афилиейт маркетинга или най-малко имат средство, към което има голям трафик.

На английски език има много видеа и статии, в които се твърди „Как да печелите стотици долари на ден чрез commission junction“. Тези заглавия са подвеждащи по отношение, че новак няма как да печели по толкова.

Иначе възможно ли е да се печели чак толкова много? Да, може. Но трафикът трябва да е много голям. Понеже от хиляди, които посещават да речем даден сайт, то стотина кликат върху специализирания линк, а единици купуват. Ако комисионната е стотина долара, да, то може и с една продажба да реализирате толкова.

Всичко зависи от нишата, която сте си избрали.

Както съм обещал, ако pasivendohod.net се развие, през есента ще се опитаме да развием един сайт за целта на афилиейт маркетинга.

За това – за да помогнете, споделяйте съдържането на този сайт, коментирайте, оставяйте въпроси.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по