Сайтът за афилиейт маркетинг Commission junction – ревю

Афилиейт маркетинг

Много ми се иска да направя отзиви на колкото се може повече сайтове за афилиейт маркетинг, за може Вие, моята аудитория да придобие повече представа за този начин на печелене на пари.

Но те са толкова много, че може би ще се наложи да се концентрирам върху най-големите.

Защо сайтовете са много – може би ще попитате Вие? Това е така, защото по своята същност афилиейт маркетинга е много просто на вид посредничество – един афилиат (лице, което промотира) започва да промотира чрез линкове, банери и т.н. един продукт/услуга в Интернет, когато той реализира продажба на програмата, която той промотира чрез своя специален линк, то той реализира комисионна.

Дали има сайтове за афилиейт маркетинг, които са да речем на руски, италиански, немски, португалски и т.н.? Разбира се, че има. Ако владеете който и да е език – то потърсете в мрежата думата, която отговаря за „афилиейт маркетинг или афилиет програма“ на езика, който познавате.

Аз обаче не владея други езици, за това ще се концентрирам върху това, което знам.

Та един от най-големите сайтове, който е за афилиейт маркетинг е Comission junction (cj.com).

Сайтът е базиран в САЩ. И според мен представлява агрегатор.

Какво е сайт-агрегатор?

Спорен мен това е сайт, в който много компании, в този случай качват своите програми за афилиейт, а sj.com действа като партньор между лицата, които промотират и компаниите.

Регистрацията на sj.com е безплатна.

Ала трябва да Ви предупредя – доста е сложна.

В зависимост от това, което притежавате – дали ще е уебсайт или профил в социалните мрежи, които има много последователи, то всичко трябва да се опише възможно най-подробно в регистрацията.

Защо така ли?

Понеже както казах – сайтът действа като посредник между лицата и компаниите, то компаниите имат възможност да разглеждат всяка кандидатура.

И някои компании са много придирчиви. Аз например опитах да кандидаствам за промотирането на Tripadvisor (за да мога да напиша статия) и бях отхвърлен.

Всяка компания си има свои критерии. Дали ще възнамерявате да промотирате чрез платени реклами или пък имате свой сайт – компаниите си преценяват. Някои одобряват на момента, други – в зависимост от нишата, в която сте (да речем имате сайт, който е посветен на историята) – може да Ви отхвърлят.

На sj.com има над 2000 компании, от които да изберете. Някои от тях са сайтове, които може да чуете за пръв път, други са на утвърдени конгломерати като Дисни.

Тъй като сайтът е базиран в САЩ, то и езиковите опции, които може да изберете са лимитирани – аз избрах английски език.

И настройката на профила е много, ама много сложна.

Забравете за профилно име, парола, не.

Тук, за да активирате своя профил трябва да попълните адрес, данъчна информация, начини на разплащане.

Чрез данъчната информация трябва да попълните формуляри, които се декларират пред щатските данъчни власти (IRS).

Няма да Ви лъжа – това не е лесно. И за да не Ви подведа кое как се попълва – то трябва да потърсите допълнителна информация в мрежата как става това.

Според мен – сайтът е за хора, които са навлезли в материята на афилиейт маркетинга или най-малко имат средство, към което има голям трафик.

На английски език има много видеа и статии, в които се твърди „Как да печелите стотици долари на ден чрез commission junction“. Тези заглавия са подвеждащи по отношение, че новак няма как да печели по толкова.

Иначе възможно ли е да се печели чак толкова много? Да, може. Но трафикът трябва да е много голям. Понеже от хиляди, които посещават да речем даден сайт, то стотина кликат върху специализирания линк, а единици купуват. Ако комисионната е стотина долара, да, то може и с една продажба да реализирате толкова.

Всичко зависи от нишата, която сте си избрали.

Както съм обещал, ако pasivendohod.net се развие, през есента ще се опитаме да развием един сайт за целта на афилиейт маркетинга.

За това – за да помогнете, споделяйте съдържането на този сайт, коментирайте, оставяйте въпроси.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Какво е дропшипинг?

Няма да се уморя да повтарям – pasivendohod.net е посветен на Негово Величество Посетителя. А към темата „Какво е дропшипинг“ определено има потенциален посетителски интрес – поне при проверката чрез популярни инструменти за проучване на ключови думи в търсачките. За това, то реших и аз да създам малък материал по

Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Как да си направим мърч

Pasivendohod.net е бил винаги посветен на предприемачески теми,  към които има потенциален посетителиски интерес; такава е „как да си направим мърч“. Думата „мърч“ е чуждица, която няма точен еквивалент на български. И означава всички артикули, които едно популярно лице/органзация създава за своята фенска база. Да речем: чаша с логото на