Сайтът за дистанционна работа freeup Печели от 5 до на 75 долара на час.

Сайтът за дистанционна работа freeup.com. Печели от 5 до на 75 долара на час.

Сайтовете, които предлагат дистанционна работа са много.

Аз вече разгледах няколко от тях (като Upwork, Freelancer, Truelancer, Peopleperhour, българския freelance.bg).

Сега ще прочетете ревю за freeup.com – като ще узнаете защо той е по-различен от всички останали.

Какво представлява сайтът freeup.com? Защо той е уникален?

Сайтът freeup.com e създаден от щатска компания, която решава да подходи съвсем различно от останалите сайтове за работа.

Как така различно?

Повечето сайтове, които съществуват в мрежата са „демократични“ – на практика всеки може да се регистрира като лице, което предлага някаква форма на услуги.

И за това тези сайтове има огромна членска маса.

„Добре де, какво му е лошото в това?“ – ще си кажете Вие.

Лошото е, че при толкова много хора контролът е по-труден. И се започва с практики, които макар, че не са престъпления и не са укорими от морална гледна точка, то качеството пада.

„Какви са тези практики?“ – пак ще попитате Вие.

Да речем – мнозина хора си правят профили с идеята не да работят самите те, а да действат като посредници – да наддават за дадена работа/проект, а изпълнението да прехвърлят на трето лице.

Всичко това води до  или завишаване на цените,  или на тяхното изкуствено падане (така нареченото „състезание до дъното“), което води до падане на качеството. Което демотивира и двете страни – бизнеси, които желаят дадена работа да им се свърши, както и фрилансъри, които си търсят работа (ала на справедливи условия).

За това от freeup.com са стигнали до една много проста концепция – нека да се създаде сайт, в който специалистите на свободна практика ще бъдат приемане чрез скрининг, а бизнесите, които търсят изпълнител да намерят наистина качествени услуги.

Какво oще предлага freeup.com като сайт за дистанционна работа?

За лицата, които искат да им бъде свършена дадена работа, то сайтът е полезен със следното:

  • Създаването на профил е напълно безплатно.
  • Няма месечни такси за ползване на сайта.
  • След регистрация – се въвежда бюджет и намирането на подходящия специалист може да стане в рамките на един работен ден.
  • Може да се проведе интервю със специалиста на свободна практика (в рамките на 15 до 20 минути).
  • Може да се настройва колко часа на седмица той ще работи.
  • Заплащането на специалистите става на седмична база.
  • Заплащането е в зависимост от уменията на специалиста. Има три нива на заплащане: начално ниво (entry level), средно ниво (mid level) и експет ниво (expert level). Парите са съответно: от 5 до 10 долара на час, от 10 до 30 долара на час, от 30 до 75+ долара на час. Пълна информация може да се намери тук: https://freeup.net/pricing
  • Сайтът може да ви предложи специалисти в най-различни области – като програмиране, поддръжка на клиенти, дигитален маркетинг и много други. Пълният лист може да намерите тук.

За лицата, които ще работят, то сайтът може да е полезен със следното:

  • ще имат по-малка конкуренция. И повече часове, в които ще работят (вместо да ги прекарват в търсене на работа).
  • Заплащането е седмица за седмица (не трябва да се чака за изработеното).
  • Няма месечни такси или такса за регистрация.
  • Вие определяте Вашата почасова ставка (freelancer rate). Това, което ще бъде взето от работодателя се нaрича ставка за клиента (client rate) и e 15 процента от сумата, при два долара минимум.
  • В зависимост от начина за заплащане може да има транзакционни или конверсиционни такси. Зависи каква опция ще изберете да Ви се плаща.

Звучи интересно. Как да се регистрирам на сайта за дистанционна работа freeup.com?

Moже да ползвате следната връзка.

За да кандидаствате като специалист на свободна практика – трябва да сте уверени в своите езикови умения по английски език.

Както казах – след като отправите кандидатура, тя ще бъде разгледа от екип на сайта.

Ако екипът прецени, че има „потенциал във Вас“ – то ще бъдете поканени на интервю.

За това ще получите емейл на Вашата електронна поща.

Интервюто ще се състои по Скайп.

След проведеното интервю екипът пак ще заседава и ще реши дали ще Ви покани да работите на платформата.

Ако това стане – то ще трябва да приемете техния стандарт за добри комуникационни практики (документ, който е дълъг 15 страници). Ще решавате и тест, който е базиран на този документ.

Аз не работя като специалист на свободна практика на сайта, ала мисля, че едно е сигурно – най-малко ще се съгласите, че всичката извършвана работа (както и комуникацията с клиентите) ще се извършва в рамките на сайта. Само и единствено.

Финални мисли относно сайта за дистанционна работа freeup.com

Сайтът е много хубава възможност, която трябва да проучите. Понеже чрез него ще заработвате повече часове. И на ставки, които са хубави (съобразно с нашата действителност). Да се работи на свободна практика не е лесно. Особено с конкуренцията, която съществува.

Относно бизнесите – в сайта има модул, който позволява заплатеното да бъде фактурирано.

Издадената фактура ще бъде на английски език. Със сигурност – ако я осчетоводите като признат разход, тя ще трябва да бъде преведена на български език.

Вашият счетоводител може да Ви каже как ще е най-евтино, ако решите да ползвате услуги от тук.

Ако Вие имате българско дружество, което има нужда от услуги, то както казах – за посредничеството на сайта Вие ще заплатите 15 процента върху ставката на специалиста на свободна практика или минимум два долара.

Почти всички сайтове за дистанционна работа има комисионни, които са в тези диапазони. Като някои даже ги дърпат и от фрилансърите (което е много демотивиращо за тях).

Ако Ви са нужни няколко часа на месец (да речем за Вашия магазин в Амазон), то не е лошо да помислите дали Ви е изгодно и как е най-добре този разход да бъде третиран (като признат /като документа се преведе, ако Ви дойде проверка/ или непризнат).

Разгледайте сайта и преценете сами.

Мисля, че малко българи знаят за този сайт. Ала ще се радвам, ако някой ме опровергае (като сподели своя опит като работил със сайта /било то като специалист на свободна практика или купувач на услуги).

Темата, както всички останали е отворена за дискусия. Оставете Вашите коментари, въпроси или забележки.

Дебело подчертавам, че това е възможност за хора с езикови умения. Ако не владеете английски – няма как да се получи. Колкото и да сте добър.

Ако статията Ви е харесала – споделете я в социалните мрежи със своите близки и приятели.

Разгледайте и другите статии, които съм написал в pasivendohod.net.

Няма по-добър начин от този – за подпомагане на развитието на сайта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по