Споделен vs Менажиран WordPress хостинг – каква е разликата?

Споделен vs Менажиран WordPress хостинг - каква е разликата?

WordPress е най-потребителски насочената технология, която позволява всеки да стартира свой базов сайт, за това хостинг компаниите предлагат и споделен, и менажиран WordPress хостинг. Но, какъв хостинг план е най-удачно да изберем – споделн vs менажиран WordPress хоситинг, каква е разликата?

В тази статия ще се опитам да отговоря на този важен въпрос, базирайки се на моя опит.

Споделен WordPress хостинг

Хостинг компаниите предлагат така наречения споделен хостинг. Това е услуга, чрез която множество сайтове могат да бъдат хостнати (качени) на един сървър.

Което води до по-ниски цени за самите потребители.

На споделените хостинги могат да бъдат подкарани сайтове – в това число такива, които са базирани на WordPress.

Много голямо удобство е, че това става посредством специален панел, които се нарича CPanel.

В него, подобно на програмите на добре познатия ни Уиндоус – може да бъдат извършвани редица задачи. Като качване на файлове за сайта, редакция, следене на трафика и какво ли още не.

Най-силните страни на споделения WordPress хостинг – цените, лесното боравене идват и със слабости.

Независимо, че повечето хостинг компании споделят, че сайтът се справял с трафика, който уж може да е неограничен, то на практика всеки клиент разполага с определен ресурс.

Ако Вашия сайт има голяма посещаемост, то капацитетът му бързо може да се изчерпа. Или сайтът може да зарежда по-бавно.

Всеки споделен хостинг има определена цена. Колкото по-скъп – уж толкова повече лимитът за потребители е по-голям.

„Тогава какво трябва да избера? Най-скъпия план ли?“ – ще попитате Вие.

Това зависи изцяло от Вас.

Ако разчитате на трафик от търсачките, то в първите 6 или повече месеца те няма да генрират за вас много потребители (независимо че сте се впуснали в забранени  (или в „сивата зона“) техники за SEO като паразитно SEO, закупуване на платени връзки, pillow links, PR публикации).

Така че – моето мнение е (освен ако не генерирате трафик по друг начин – чрез социални мрежи, чрез платена реклама) да вземете най-базовия хостинг, който винаги може да надградите.

Заплатете хостинг за една година, като гледайте да получите възможно най-много за парите си, като например безплатен домейн, SSL сертификат, premium DNS (може да прочетете моята статия какво трябва да знаете, когато стартирате свой сайт

Резумирайки силните и слабите страни на споделения хостинг са:

  • по-ниската цена;
  • лесния потребителски интерфейс;
  • по-малките ресурси;

 

Менажиран WordPress хостинг

Доста хостинг компании са разработили специализиран хостинг, който е само за WordPress. Така наречения менажиран WordPress хостинг.

Чрез този хостинг сайтовете, които са базирани на WordPress стартират по-бързо. И може да „поемат“ трафика от повече посетители.

Към момента на писане на настоящата статия аз ползам именно подобен хостинг – този на Namecheap EasyWP.

Toй има много добри характеристики – огромна скорост, способност за 500 000 потребители на месец (като посещения) /може и да повече от това/, 100 гигабайта пространство, безплатен SSL сертификат. Много добър хостинг, който  с увереност препоръчвам с афилиатски линк

Единството, което трябва да имате в предвид, когато избирате своя менажиран WordPress хостинг е технологията, на която е изграден.

Сървърите, които не са базирани на Appache (като Namecheap) – може да нямат CPanel, с който да ровичкате и настройвате при нужда някои настройки. И ако не знаете какво правите – то трябва да се свързвате със съппорта на хостинг-компанията, която да Ви помогне в случая (аз винаги препоръчвам независимо дали си мислите, че знаете какво правите, то първо винаги да си правите бекъп /копие/ на сайта. И впоследствие да питате съпорта).

Менажиран vs споделен хостинг

Какво тогава да изберете?

Според мен – няма особено значение. Освен ако нямате сайт, за който се уверени, че ще е популярен още в първите месеци след неговото създаване.

Винаги може да минете от един хостинг план в друг. Както и да си купите по-голям капацитет.

Гледайте цените. Вижте какво ще получите срещу тях.

Да речем: най-хубавия хостинг на Namecheap EasyWP e 49.88 долара за първата година (след това е 98.99 долара на година).

Споделения хостинг има най-различни цени – от 1.44 до 4.44 долара на месец, предплащайки за две години напред.

Така че всичко е въпрос на възможности.

Ако не можете да предплатите – можете да плащате месец за месец, като цената ще е 1.58 на месец.

В бъдеще, в тази статия ще се опитам да ревюирам и други компании, защото pasivendohod.net е насочен към потребители, които говорят славянски езици.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по