Споделен vs Менажиран WordPress хостинг – каква е разликата?

Споделен vs Менажиран WordPress хостинг - каква е разликата?

WordPress е най-потребителски насочената технология, която позволява всеки да стартира свой базов сайт, за това хостинг компаниите предлагат и споделен, и менажиран WordPress хостинг. Но, какъв хостинг план е най-удачно да изберем – споделн vs менажиран WordPress хоситинг, каква е разликата?

В тази статия ще се опитам да отговоря на този важен въпрос, базирайки се на моя опит.

Споделен WordPress хостинг

Хостинг компаниите предлагат така наречения споделен хостинг. Това е услуга, чрез която множество сайтове могат да бъдат хостнати (качени) на един сървър.

Което води до по-ниски цени за самите потребители.

На споделените хостинги могат да бъдат подкарани сайтове – в това число такива, които са базирани на WordPress.

Много голямо удобство е, че това става посредством специален панел, които се нарича CPanel.

В него, подобно на програмите на добре познатия ни Уиндоус – може да бъдат извършвани редица задачи. Като качване на файлове за сайта, редакция, следене на трафика и какво ли още не.

Най-силните страни на споделения WordPress хостинг – цените, лесното боравене идват и със слабости.

Независимо, че повечето хостинг компании споделят, че сайтът се справял с трафика, който уж може да е неограничен, то на практика всеки клиент разполага с определен ресурс.

Ако Вашия сайт има голяма посещаемост, то капацитетът му бързо може да се изчерпа. Или сайтът може да зарежда по-бавно.

Всеки споделен хостинг има определена цена. Колкото по-скъп – уж толкова повече лимитът за потребители е по-голям.

„Тогава какво трябва да избера? Най-скъпия план ли?“ – ще попитате Вие.

Това зависи изцяло от Вас.

Ако разчитате на трафик от търсачките, то в първите 6 или повече месеца те няма да генрират за вас много потребители (независимо че сте се впуснали в забранени  (или в „сивата зона“) техники за SEO като паразитно SEO, закупуване на платени връзки, pillow links, PR публикации).

Така че – моето мнение е (освен ако не генерирате трафик по друг начин – чрез социални мрежи, чрез платена реклама) да вземете най-базовия хостинг, който винаги може да надградите.

Заплатете хостинг за една година, като гледайте да получите възможно най-много за парите си, като например безплатен домейн, SSL сертификат, premium DNS (може да прочетете моята статия какво трябва да знаете, когато стартирате свой сайт

Резумирайки силните и слабите страни на споделения хостинг са:

  • по-ниската цена;
  • лесния потребителски интерфейс;
  • по-малките ресурси;

 

Менажиран WordPress хостинг

Доста хостинг компании са разработили специализиран хостинг, който е само за WordPress. Така наречения менажиран WordPress хостинг.

Чрез този хостинг сайтовете, които са базирани на WordPress стартират по-бързо. И може да „поемат“ трафика от повече посетители.

Към момента на писане на настоящата статия аз ползам именно подобен хостинг – този на Namecheap EasyWP.

Toй има много добри характеристики – огромна скорост, способност за 500 000 потребители на месец (като посещения) /може и да повече от това/, 100 гигабайта пространство, безплатен SSL сертификат. Много добър хостинг, който  с увереност препоръчвам с афилиатски линк

Единството, което трябва да имате в предвид, когато избирате своя менажиран WordPress хостинг е технологията, на която е изграден.

Сървърите, които не са базирани на Appache (като Namecheap) – може да нямат CPanel, с който да ровичкате и настройвате при нужда някои настройки. И ако не знаете какво правите – то трябва да се свързвате със съппорта на хостинг-компанията, която да Ви помогне в случая (аз винаги препоръчвам независимо дали си мислите, че знаете какво правите, то първо винаги да си правите бекъп /копие/ на сайта. И впоследствие да питате съпорта).

Менажиран vs споделен хостинг

Какво тогава да изберете?

Според мен – няма особено значение. Освен ако нямате сайт, за който се уверени, че ще е популярен още в първите месеци след неговото създаване.

Винаги може да минете от един хостинг план в друг. Както и да си купите по-голям капацитет.

Гледайте цените. Вижте какво ще получите срещу тях.

Да речем: най-хубавия хостинг на Namecheap EasyWP e 49.88 долара за първата година (след това е 98.99 долара на година).

Споделения хостинг има най-различни цени – от 1.44 до 4.44 долара на месец, предплащайки за две години напред.

Така че всичко е въпрос на възможности.

Ако не можете да предплатите – можете да плащате месец за месец, като цената ще е 1.58 на месец.

В бъдеще, в тази статия ще се опитам да ревюирам и други компании, защото pasivendohod.net е насочен към потребители, които говорят славянски езици.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Бизнес идеи в сферата на услугите
Разни

Бизнес идеи в сферата на услугите

Не са малко и хората, които търсят (поне при проверка с най-популярните инструменти за SEO) повече информация за бизнес идеи в сферата на услугите. Аз съм написал много материали, които гравитират около тази тема. За това реших да ги резюмирам в тази статия. Защото обслужващия сектор често е един от

Какво е хостинг?
Създаване на уебсайт/блог

Какво е хостинг?

Какво е хостинг? Редица хора, които желаят да стартират свой сайт/блог в Интернет започват своето проучване с този въпрос. И това не е случайно. Изборът на качествен хостинг е от съществено значение за дадения дигитален ресурс, както ще прочетете по-долу. В тази статия аз реших да напиша мой отговор на