Стартиране на абонаментен бизнес в кутия

Стартиране на абонаментен бизнес в кутия

В настоящата статия ще представя едно популярно бизнес начинание – стартиране на абонаментен бизнес в кутия.

 

Какво е абонаментен бизнес в кутия?

Странният термин идва от „subscribtion box“ и означава (поне аз не мога да направя точен превод) получаване на база на абонамент стоки на определен период.

„Брей, много добро определение“ – ще каже някой от четящите.

Ще поясня с пример – щатската компания Dollar shave club предоставя за своите абонати принадлежности за бръснене (след заплатен абонамент).

Абонаментният бизнес в кутия предоставя на клиентите удобството да получават регулярно стоки, които те така или иначе потребяват периодично.

Като „надграждането“ на този бизнес е възможността клиентите да получават и персонализирани по техния вкус стоки – виждал съм бизнеси, които предоставят на своите клиенти кафе, хранителни продукти, с които може да се сготвя най-разнообразно меню (с различни хранителни стойности), даже алкохол.

В началото – подобен бизнес може да бъде стартиран от дома.

 

Какво е предимството на абонаментния бизнес в кутия?

Чрез създаването на подобен бизнес предприемачът/предприемачите получават възможността да планират по-добре очакваните постъпления.

И вместо винаги да се стараят да продадат 100 броя от техния артикул, то те може да го сторят, продавайки го на  десет клиенти.

Което спестява време и от планирането на логистиката.

Чрез абонаментния бизнес в кутия могат да бъдат продавани  много силно персонализирани стоки.

 

Какви са слабостите на абонаментия бизнес в кутия?

Абонаментният бизнес в кутия е винаги под угрозата да загуби своите абонати.

Докато при регулярните продажби остават в наличност стоки, които са еднотипни, то при абонаментния бизнес, особено ако е силно персонализиран има опасността да останат стоки, които са създадени по вкуса на само един човек (поне за един период).

За това – тези бизнеси винаги трябва да се стремят да задоловят нуждите на техните клиенти, базирайки се на отзивите, които получават.

 

Как се изгражда абонаментен бизнес в кутия?

Абонаментен бизнес в кутия може да бъде стартиран чрез създаване на уебсайт,като такъв, който е базиран на WordPress също може да свърши работа.

При създаването на сайт той следва да бъде интегриран с някаква система за разплащане, която да обработва плащанията, като пеймънт процесора на Payop.

Трябва да бъдат спазвани всички изисквания за въвеждане на политика на поверителност на личните дании.

На не на последно място собственикът на подобен бизнес следва да провери дали неговите изисквания отговорят на условията за изпращане, които законът и различните курирески фирми са наложили.

„А как ще се разраства подобен бизнес, капитан Очеваден?“ – ще възрази някой.

Може да бъде въведена афилиейт или реферелна програма (реферална мрежа) – трети лица (самите клиенти или промоутъри-афилиати) да промотират срещу някакъв стимул продуктите на абонаментния бизнес в кутия.

Аз съм написал статии за софтуери за въвеждане на реферална програма Osi Affiliate, както и за въвеждане на афилиейт програма Tapfiliate.

Може да бъдат приложени и всички други прийоми, които маркетингът познава. Като реклама чрез автоматизиран имейл маркетинг, използването на инфлуенсъри  и други.

Всеки собственик на абонаментен бизнес в кутия трябва да прецени в какви обеми му е възможно да предлага своите стоки – без това да се отразява на качеството на услугата (защото казахме, че това е изключително важно).

 

Финални мисли относно стартиране на абонаментен бизнес в кутия

Абонаментният бизнес в кутия може да е доходоносен, но и той носи своите предизвикателства.

Качеството на предлаганите стоки винаги трябва да бъде много високо, за да се избегне загубата на абонати (или загубата на стари абонати трябва да бъде компенсирана чрез нови).

Редица бизнеси в развитият свят печелят изключително добре предоставянето на абонамент – този бизнес модел би работил навсякъде. Защото наистина има стоки, които се потребяват регулярно.

 

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net да предоставя информация за различни възможности за печелене на пасивен доход – то може да помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по