Таск Рабит (Taskrabit) – Печели Пари От Незабавни Задачи

Таск Рабит (Taskrabit) - Печели Пари От Незабавни Задачи

Знам, че понякога наблягам твърде често на методи за печелене на средства чрез дигитални умения, дойде време да напиша статия как може да се печели от незабавни задачи (като хамалски услуги, ремонти, сглобяване на мебели, премествания на вещи) чрез платформата Taskrabbit.

Какво е Taskrabbit?

Task rabbit са група от сайтове, които оперират в следните държави: Съединените американски щати, Обединеното кралство (Англия, Уелс, Шотландия, Северна Ирландия), Канада, Германия, Франция. Португалия, Испания.

За сега – тази възможност за припечелване на пари е възможна за българи, които пребивават в тези държави.

Чрез сайта заинтресовани клиенти могат да поставят задачи – като помощ за дребен ремонт, преместване на вещи („хамалогия“ на прост български език), сглобяване на мебели и др.

Под задачата сглобяване на мебели – сайтът си партнира с мебелния гигант „Икея“. Ако някой си купи нещо от Икея и не може (няма време) да го сглоби сам, то срещу такса мебелите ще му бъдат сглобени (където пожелае).

Като говорим за такса – заплащането е почасово.

Както може да видите в сайтовете – мисля, че то е над средното (за мануални тип работи).

„Ама аз ще бъда на повикване! Ти знаеш ли какъв е стандарта в тези държави!“ – ще каже някой.

Да – това е възможност за хора, които разполагат с повече време (да кажем – хора, които са пенсионери, ученици/студенти, хора с по-малка степен на увреждане, които желаят да си подпомогнат бюджета).

Сайтът работи чрез състезателно начало – в по-гъсто населените градове, в които може би има повече задачи ще има повече хора, които са се регистрирали.

И едва ли ще минете без език – все пак, ще трябва да се разправяте с клиентите.

Kaк може да се печели повече чрез Taskrabbit?

Тъй като това е платформа, на която вече има доста хора, които са се увтърдили, то единственото, което ми хрумва е да използвате и други сайтове, чрез които може да се печели от задачи.

Такива, които вече съм ревюирал – като куриерски доставки за Амазон. Или извършване на услуги чрез Амазон.

Доколко (ако имате свободно време) е подходящо да се извършват и микрозадачи (въвеждане на информация) чрез телефона/таблета – то може да прецените сами, след като прочетете моите статии за Amazon Mturk и Яндекс Толка.

Пак повтарям – прочетете и преценете сами. Надничарството си е надничарство.

Да, може да се печелят пари от тези сайтове – въпросът е колко.

Имам ли задължения пред властите, ако ползвам Taskrabbit за печелене на пари?

Най-вероятно – да.

Консултирайте се с местен специалист по данъчно законодателство дали трябва да декларирате дохода, който ще реализирате.

Кажете му за Вашето специфично положение – ако да кажем имате някаква степен и форма на инвалидизация, какви инструменти/машини/суровини (като горива, смазочни масла и т.н.), помещения ще ползвате, когато осъществявате дейността. (Да кажем – в Щатите съществува така наречения надомен (home based business)

Твърде вероятно е да имате право на някакви данъчни отстъпки за осъществената амортизация или притежаваната степен на увреждане.

Посъветвайте се (предполагам, че една консултация би била в порядъка на стотина – двеста лева) – било то като питате специалист или направите запитване (писмено) към местната данъчна служба.

Финални мисли относно печеленето на пари чрез Task rabbit (Таск рабит)

Вижте предлаганите услуги, които може да се реализират чрез сайта.

Някои от тях – като доставка по домовете/офисите е възможно да бъдат извършвани регулярно.

Бъдете пробивни (и усмихнати)! Има вероятност да спечелите постоянни клиенти.

Ако не сте сигурни обаче за финансите си – то гледайте на тази възможност като странична. В никакъв случай не Ви казвам, че това е магическо решение (и че може да работите без да имате шефове).

Бъдете внимателни. И както казах – направете и една консултация за данъчната отчетност.

Ако Ви е страх, че ще ходите по домове на напълно непознати (и да кажем, че сте представител на нежния пол) – също обмислете това.

Аз съм човек, който живее в малък град в България, в който всички сме си роднини (което не ни пречи да сме скарани понякога и да не си говорим). И пиша от това светоусещане.

Знам, че в другите държави има откровенно опасни хора.

Имайте това в предвид.

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net – то може да помогнете, споделяйки материалите в социалните мрежи или да харесате нашата страница във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по