Таск Рабит (Taskrabit) – Печели Пари От Незабавни Задачи

Таск Рабит (Taskrabit) - Печели Пари От Незабавни Задачи

Знам, че понякога наблягам твърде често на методи за печелене на средства чрез дигитални умения, дойде време да напиша статия как може да се печели от незабавни задачи (като хамалски услуги, ремонти, сглобяване на мебели, премествания на вещи) чрез платформата Taskrabbit.

Какво е Taskrabbit?

Task rabbit са група от сайтове, които оперират в следните държави: Съединените американски щати, Обединеното кралство (Англия, Уелс, Шотландия, Северна Ирландия), Канада, Германия, Франция. Португалия, Испания.

За сега – тази възможност за припечелване на пари е възможна за българи, които пребивават в тези държави.

Чрез сайта заинтресовани клиенти могат да поставят задачи – като помощ за дребен ремонт, преместване на вещи („хамалогия“ на прост български език), сглобяване на мебели и др.

Под задачата сглобяване на мебели – сайтът си партнира с мебелния гигант „Икея“. Ако някой си купи нещо от Икея и не може (няма време) да го сглоби сам, то срещу такса мебелите ще му бъдат сглобени (където пожелае).

Като говорим за такса – заплащането е почасово.

Както може да видите в сайтовете – мисля, че то е над средното (за мануални тип работи).

„Ама аз ще бъда на повикване! Ти знаеш ли какъв е стандарта в тези държави!“ – ще каже някой.

Да – това е възможност за хора, които разполагат с повече време (да кажем – хора, които са пенсионери, ученици/студенти, хора с по-малка степен на увреждане, които желаят да си подпомогнат бюджета).

Сайтът работи чрез състезателно начало – в по-гъсто населените градове, в които може би има повече задачи ще има повече хора, които са се регистрирали.

И едва ли ще минете без език – все пак, ще трябва да се разправяте с клиентите.

Kaк може да се печели повече чрез Taskrabbit?

Тъй като това е платформа, на която вече има доста хора, които са се увтърдили, то единственото, което ми хрумва е да използвате и други сайтове, чрез които може да се печели от задачи.

Такива, които вече съм ревюирал – като куриерски доставки за Амазон. Или извършване на услуги чрез Амазон.

Доколко (ако имате свободно време) е подходящо да се извършват и микрозадачи (въвеждане на информация) чрез телефона/таблета – то може да прецените сами, след като прочетете моите статии за Amazon Mturk и Яндекс Толка.

Пак повтарям – прочетете и преценете сами. Надничарството си е надничарство.

Да, може да се печелят пари от тези сайтове – въпросът е колко.

Имам ли задължения пред властите, ако ползвам Taskrabbit за печелене на пари?

Най-вероятно – да.

Консултирайте се с местен специалист по данъчно законодателство дали трябва да декларирате дохода, който ще реализирате.

Кажете му за Вашето специфично положение – ако да кажем имате някаква степен и форма на инвалидизация, какви инструменти/машини/суровини (като горива, смазочни масла и т.н.), помещения ще ползвате, когато осъществявате дейността. (Да кажем – в Щатите съществува така наречения надомен (home based business)

Твърде вероятно е да имате право на някакви данъчни отстъпки за осъществената амортизация или притежаваната степен на увреждане.

Посъветвайте се (предполагам, че една консултация би била в порядъка на стотина – двеста лева) – било то като питате специалист или направите запитване (писмено) към местната данъчна служба.

Финални мисли относно печеленето на пари чрез Task rabbit (Таск рабит)

Вижте предлаганите услуги, които може да се реализират чрез сайта.

Някои от тях – като доставка по домовете/офисите е възможно да бъдат извършвани регулярно.

Бъдете пробивни (и усмихнати)! Има вероятност да спечелите постоянни клиенти.

Ако не сте сигурни обаче за финансите си – то гледайте на тази възможност като странична. В никакъв случай не Ви казвам, че това е магическо решение (и че може да работите без да имате шефове).

Бъдете внимателни. И както казах – направете и една консултация за данъчната отчетност.

Ако Ви е страх, че ще ходите по домове на напълно непознати (и да кажем, че сте представител на нежния пол) – също обмислете това.

Аз съм човек, който живее в малък град в България, в който всички сме си роднини (което не ни пречи да сме скарани понякога и да не си говорим). И пиша от това светоусещане.

Знам, че в другите държави има откровенно опасни хора.

Имайте това в предвид.

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net – то може да помогнете, споделяйки материалите в социалните мрежи или да харесате нашата страница във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Допълнителен доход с личен автомобил
Лайфстайл съвети - как да преминем от традиционна тип работа към алтернативни методи за препитание

Допълнителен доход с личен автомобил

Няма да се уморя да повтарям – Pasivendohod.net е посветен да бъде трибуна, на която да представям материали, към които има потенциален посетителски интерес. Несъмнено такъв материал (особено ако направим проучване за потенциален месечен обем от търсения в търсачките) е „допълнителен доход с личен автомобил“. И тъй като аз имам

мobrog мнения
Съвети (наръчници) относно как да правим пари в Интернет

Mobrog мнения

Pasivendohod.net е посветен на теми за реализиране на допълнителен доход чрез Интернет (а и без него), към които има потенциален потребителски интерес. Тъкмо такава е „mobrog мения“ – поне при проучване за потенциален обем от месечни търсения в търсачките. За това реших да създам този материал, за да ревюирам Mobrog