Трябва ли да изключим коментарите под публикациите в блога ни?

Трябва ли да изключим коментарите под публикациите в блога ни?

Създаването на спам чрез поставяне на коментари в блогове е една от най-старите практики. За това мнозина блогъри (собственици на сайтове) се питат: „трябва ли да изключим коментарите под публикациите в блога ни?“.

Какви ползи и вреди би ни донесло подобна практика?

 

Коментарите под публикациите са една от малкото преки връзки от Вашите посетители

Дори и най-опитните блогъри често правят една фундаментална грешка – те пречупват всичко през своята гледна точка. Която, колкото и да е обоснована, то може въобще да не отразява това, което техните посетители мислят или се интресуват.

Да се изключат въобще коментари под публикация е много лесно – като говорим за платформата за създаване на сайтове WordPress, то това може да бъде постигнато чрез изтриване на съответната секция в графата „Публикации“.  Може да прочетете моите статии за конструкторите на страници Елементор или Оксиген  – за да видите, че има потребителски насочени технологии, в които е много лесно абсолютно всичко да се настрои.

Изтривайки/изключвайки форма за коментар – Вие никога няма да разберете какво точно Вашите потребители мислят за публикацията.

А това може да са много неща – от отзиви, че сте допуснали някъде наборна/граматична грешка до обосновани мнения, които може да дадат нова насока на публикацията Ви.

 

Коментарите може много лесно да бъдат модерирани

Не, не. Тук нямам предвид да налагате цензура.

Стига коментарите да не нарушават това, което може да бъде публикувано на един блог (може да прочетете статията какво не трябва да пишем в блога/сайта си) – то те трябва да бъдат допуснати.

Мисълта ми е, че много месеци Вие даже няма да получите голямо количество коментари.

Pasivendohod.net е сайт, който не е създаден на английски език (може да прочетете статията ми относно дали даден блог може да е успешен, дори и да не е създаден на английски език) – знаете ли колко са коментарите, които получих от създадените до момента над 230 публикации?

Един. Да, само един.

Дори и да получите множество спам коментари – съществуват много лесни методи, чрез които може да блокирате едни и същи заявки за коментари от един и същ адрес.

Аз съм срещал и мнения, че даже подобни коментари не следва да се трият/блокират. А само редактират – като се махне линка/връзката в тях, която сочи към трети сайт.

По този начин ще имате сигнал към търсачките, че сайта Ви провокира интерес и реакция у Вашите посетители.

Сега, дали това е така – е друга тема. За това, то нека тези, които считат, че имат по-големи познания в SEO да оставят своето мнение в коментарите под тази публикация.

 

Как да се справим с негативните коментари?

Мнозина собственици на сайтове изключват възможността за оставяне на коментари, защото се боят, че ще получат негативни такива.

Помнете – Вие не можете да задоволите всички хора през цялото време.

В това няма нищо страшно.

Аз съм написал статия относно как как да се справим с хейтърите. 

Вие не можете да си позволите да загубите ценното мнение на някои от Вашите посетители, защото други ще се изкажат негативно.

 

Финални мисли относно трябва ли да изключим коментарите под публикациите в блога ни?

Получаването на коментари е ценен сигнал, които помага на позиционирането на публикациите Ви в търсачките, както и е източник на вдъхновение, градивна критика, обратна връзка от Вашите посетители.

Модерирането на коментари не отнема кой знае колко време. Дори и да има негативни коментари – те не са мерило за качеството на Вашия сайт (но все пак се постарайте да не получавате негативни коментари за неща като правопис).

Аз съм създал pasivendohod.net с цел той да се превърне във форум, в който хора обменят идеи как може да се печели онлайн и офлайн. Защото създадения впоследствие пасивен доход може да донесе най-невероятната свобода, която човек може да изпита на този свят.

 

За това, ако сте харесали pasivendohod.net – може да ми помогнете напълно безплатно, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или като харесате страницата ми във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Бизнес идеи в сферата на услугите
Разни

Бизнес идеи в сферата на услугите

Не са малко и хората, които търсят (поне при проверка с най-популярните инструменти за SEO) повече информация за бизнес идеи в сферата на услугите. Аз съм написал много материали, които гравитират около тази тема. За това реших да ги резюмирам в тази статия. Защото обслужващия сектор често е един от

Какво е хостинг?
Създаване на уебсайт/блог

Какво е хостинг?

Какво е хостинг? Редица хора, които желаят да стартират свой сайт/блог в Интернет започват своето проучване с този въпрос. И това не е случайно. Изборът на качествен хостинг е от съществено значение за дадения дигитален ресурс, както ще прочетете по-долу. В тази статия аз реших да напиша мой отговор на