Какво е VPN?

какво е vpn

Определено има потенциален интрес към темата „какво е VPN?“.

Защото, за да се постигне анонимност в Интернет – един от способите е да се използва VPN.

Какво е е VPN?

Абревиатурата VPN идва от Virtual private network и означава виртуална частна мрежа.

Всеки от Вас е запознат, че всичко устройство, което осъществява достъп до Интернет има свой идентифициращ адрес, който се нарича IP.

Koгато Вие сърфирате из мрежата – чрез Вашия IP адрес се създава история на посещенията, която се нарича „трафични данни“. Всеки оператор, който предоставя Интернет в България е длъжен да пази тези трафични данни за определен период от време.

IP адресът може „географски“ да покаже къде и кога дадено устройство е осъществило достъп до даден сайт.

Именно за това – например много стрийминг услуги (услуги, в които може да гледате видеосъдържание в реално време) като Нетфликс разпознават и съответно предлагат различно съдържание на своите потребители, което на практика пък води до една много глупава ситуация, че потребител в САЩ може да гледа едни предавания, а потребител в България – съвсем други (което ограничава избора).

Именно тук идва виртуалната частна мрежа (VPN) – чрез нея може „да се закачите“ към мрежа от различни сървъри в различни локации. И по този начин да „замаскирате“ своето присъствие в мрежата.

Има много услуги, които предлагат VPN – къде платени, къде безплатни.

В настоящата статия аз ще Ви представя услугата, която се предлага от компанията Namecheap.

VPN от Namecheap

Аз отдавна ползвам услугите на Namecheap като регистрар (регистратор) на домейни и хостинг-услуга.

Към момента трябва да отбележа, че не ползвам техния VPN (защото не ми се налага).

Ако Ви интересуват техните услуги в тази област може да кликнете тук.

Освен това – те предлагат и свой VPN на може би най-ниската цена, която може въобще да се намери!

Ето към момента как изглеждат техните цени, като се сравнят с някои други VPN услуги:

Namecheap VPN Nord VPN Express VPN CyberGhost
Месечен план $5.88/месец $11.95/месец $12.95/месец $12.99/месец
Най-добра сделка

3 години

$67.68

$1.88/месец

3 години

$125.64

$3.49/месец

1 година

$99.95

$8.32/месец

3 години

$89.90

$2.75/месец

Namecheap са толкова уверени в себе си, че ако използвате този линк то можете да ползвате VPN напълно безплатно първия месец.

Освен това те предлагат 30 дни период, в който ще Ви върнат парите.

Какво обаче те предлагат за Вашите пари?

 1. Техният VPN e съвместим за устройства, които са базирани на Андроид, Уиндоус, IOS, macIOS, както и може да сложите директно VNP на рутер.
 2. Ако използвате VPN – сърфирането Ви пак ще бързо
 3. Имате на разположение съппорт (който е на английски, руски), който може да Ви помага 24/7
 4. Може да ползвате VPN на неограничен брой устройства.
 5. С VPN – на Namecheap данните се криптират чрез протоколите  OpenVPN и IKEv2 – Вие ще се по-защитени от хакери, които търсят чувствителна информация
 6. Няма трафични данни/логове – Namecheap само събира информация за връзката и обема на използваната информация, но никога не съхранява какво сте сърфирали
 7. Вашето IP е скрито – Namecheap Ви дава уникално, произволно избрано IP.
 8. Чрез VPN – на Namecheap може да сърфирате по-уверени в публични мрежи (като такива на летища, читалища, площади, кафенета) – данните Ви са по-защитени от киберпрестъпници
 9. Namecheap има така наречената DNS leak protection – техните сървъри Ви защитават от „течове“, които може да разкрият Вашата индентичност
 10. Namecheap е създал така наречения „kill switch“ – дори и ако връзката Ви със VPN сървъра се разпадне, Вашето IP ще остане скрито
 11. Както казах – Namecheap разполага с над 1000 сървъра в над 75 различни локации из целия свят. Вие може да избирате къде искате да се свържете.
 12. Данните са неограничени и бързи. Няма и така нареченото ISP Throtting – забавяне.
 13. Namecheap гарантира, че може лесно да настроите VPN-а си от тях.

Финални мисли относно какво е VPN?

Макар че аз не го ползвам (не ми се налага) – VPN-ът от Namecheap е една много хубава услуга. Ако решите да я закупите, то аз ще спечеля комисионна, ако използвате моите връзки.

Независимо ако искате да повишите своята сигурност в Интернет или искате да гледате любимите си стрийминг услуги – VPN-ът може да Ви помогне да го сторите.

Namcheap е евтин. А и предлага безплатен месец (ако искате да го пробвате), ако се включите на месечния абонаментен план.

Има и гаранция, че парите се връщат, ако нещо не Ви хареса в рамките на 30 дни.

Както винаги – така и сега тази тема е отворена за дискусии.

Благодаря Ви, ако решите да споделите тази статия (и всички други). Това ще помогне pasivendohod.net да се развие. И да започна да качвам и други теми, чието разработване изисква средства.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по