23 лесни идеи за пасивен доход

23 лесни идеи за пасивен доход

Повечето хора мислят за доходите като за нещо, за което трябва да се трудят, да полагат усилия, да работят. Традиционното мнение е: отиваме на работа, накрая на месеца получаваме възнаграждение. Пасивният доход е парите, които печелите дори когато не работите. Необходима е инвестиция на време, пари, енергия или всичко това, но след това парите просто идват, за да ви помогнат да изплатите студентския си заем, да се отървете от дълг по кредитна карта, да спестите за пенсиониране или да постигнете други лични финансови цели.

 

Ако сме Ви грабнали вниманието, предлагаме да прочетете нашите 30 съвета за пасивен доход, но преди това ,нека разясним какво е пасивен доход и как работи?

Идеи за пасивен доход

 

Какво е пасивен доход?

Пасивният доход се определя като доход, който изисква минимални усилия за генериране. Например, ако инвестирате малко пари и стойността на инвестицията ви нараства, това е пасивен доход. Ако създадете нещо дигитално – като видеоклип или песен – и ви се плаща всеки път, когато някой го гледа, това е пасивен доход. Това е форма на доход, която ви носи богатство, дори когато не работите.

 

Как работи пасивният доход?

Тъй като сте заети с живота си, искате да изградите поток от пасивен доход, който в крайна сметка да работи, докато спите, играете, общувате… каквото искате да правите с времето си. Добрата новина е, че нямате нужда от много пари, за да започнете пасивния си поток от приходи. Ако вече имате актив, който не използвате в пълния му потенциал, този актив може да послужи като ваша инвестиция. Ако имате пари просто в спестовна сметка, можете вместо това да ги поставите там, където ще донесат най-много пари, което ви позволява да инвестирате в бъдещето си.

 

8 идеи за пасивен доход при еднократна инвестиция

Тези наистина идеи за пасивен доход изискват еднократна инвестиция, последвана от нулеви бъдещи усилия. Без съдържание, без суетене. Това са едни от най-лесните за изпълнение идеи за пасивен доход.

 1. Алтернативни активи

Алтернативните активи са познати и като алтернативните инвестиции. Има се предвид акции и недвижими имоти, които понякога идват с голяма нестабилност на пазара, а спестовните сметки предлагат само ниски лихвени проценти, хората търсят други опции.

 1. Пасивно инвестиране в недвижими имоти

Говорете с всеки наемодател и той ще ви каже, че „пасивен“ е последната дума, която биха използвали, за да опишат управлението на апартамента. Много компании обаче ви предоставят възможност да инвестирате в проекти за търговски и жилищни имоти, без да участвате в ежедневното управление.

 1. Печелете пасивен доход с Lending Club

Ако търсите друг начин за генериране на пасивен доход, може да помислите за платформа за заеми от партньорски клуб. Кредитният клуб позволява на пасивните инвеститори да диверсифицират активите си, като инвестират в различни видове заеми. Lending Club ви позволява да заемате парите си на хора и групи, които търсят финансиране. Видът заеми, които избирате, ще определи вашата възвръщаемост на инвестицията и излагане на риск.

 1. Инвестирайте в дивидентни акции

Дивидентите са печалби, изплатени на акционерите. Някои компании изплащат дивиденти редовно, което означава, че дивидентите могат да бъдат надежден източник на доходи, ако натрупате значително количество акции с течение на времето.

 1. Отворете спестовна сметка с висока лихва

Спестовните сметки са надежден начин за защита на парите, но не и за увеличаването им. За съжаление обикновените банки не плащат почти никакви лихви, особено през последните месеци в България.

 1. Дългосрочна инвестиция в Индексния фонд

Вярвате ли, че световната икономика ще продължи да расте и да се развива? И имате ли повече от 10 години, за да инвестирате пари и да създадете възможни източници на пасивен доход? Ако е така, инвестирането в индекси може да е добро за вас.

 1. Станете „Инвестиционен Ангел“

Ангелското инвестиране е предложение с висок риск и висока възвръщаемост. Получава името си, защото отговаря на въпроса „Кой би инвестирал в стартираща компания без опит, без клиентска база и без сигурен път към растеж на приходите?“ Отговор: само ангел.

 1. Кешбек

Знаете ли, че можете да печелите пари от ежедневните си разходи? Например, ако правите покупки с помощта на кредитни карти Cashback или наградни карти Cashback, ще получите отстъпка, приложена към сметката ви за кредитна карта. Така че, ако все пак харчите пари, може да получите малко пари за тях.

Нампример, ако ползвате Wirex карта и пазарувате с нея, то получавате 1 % от изразходваната сума! Струва си!

 

10 идеи за полупасивен доход

Ако сте мотивирани да печелите допълнителен доход извън ежедневната си работа, тези идеи, които изискват малко повече усилия, могат да ви помогнат да генерирате пари, за да постигнете своите краткосрочни и дългосрочни финансови цели.

 

 1. Отдайте под наем своя апартамент или къща

Използването на имота, който притежавате, е чудесен начин да получите доход от наем. Airbnb и подобни услуги революционизираха и могат да помогнат лесно да се настанат наематели, когато жилието Ви е свободно.

 1. Ако имате жилище на два етажа – отдайте единият под наем

Имате ли свободна спалня, която не използвате? Или пък къщата ви е с много етажи, но ползвате само един? Помислете за отдаване под наем за допълнителен доход. Това означава стотици допълнителни долари във вашата сметка. Това също означава, че някой друг живее в къщата ви. Не е за всеки.

 1. Закупете земя и я отдайте под наем

Може би идеята да приемете някого в дома си не е за вас. Но какво ще кажете да приемете някого във вашия имот, като получавате наем за това?

 1. Отдайте под наем лек автомобил

Компании като Turo и GetAround улесняват възможността да отдадете колата си, когато не я използвате.

 1. 5. Насочете приятели към страхотни продукти, които вече използвате

Компании като Rakuten.com (по-рано eBates) имат съществуващи програми за препоръки, които изплащат пари за всеки приятел, за когото се регистрирате. Така че, ако имате много приятели или последователи в социалните медии, това може да бъде лесен начин да печелите пари.

 1. Печелете пари, играейки видео игри

Знаете ли, че можете да печелите пари, като играете игри? Ако вече играете игри в свободното си време, можете да спечелите допълнителни пари, докато се забавлявате. Например, Mistplay е невероятно приложение, което ви позволява да печелите пари, като играете видео игри.

 1. Опитайте партньорски маркетинг

Партньорският маркетинг ви плаща такси за насочване на нови клиенти към марки.

 1. Стартирайте сайт с показване на реклами

Партньорският маркетинг не е единственият начин да правите пари онлайн. Някои уебсайтове продават цифрови продукти.

 1. Стартирайте канал в YouTube и TikTok

Имате ли съобщение, което можете да споделите със света? Какво е то? Нещо уникално ли е? Имате ли склонност към видеозаснемане? Човек, който хората искат да гледат ли сте? Ако натрупате абонати в YouTube, можете да генерирате значителен пасивен доход от приходи от реклами.

 1. Създайте онлайн магазин

Днес много хора имат онлайн магазин! Помислете какво да продавате, не е задължително да са предмети, можете да помислите и за услуги!

 

5 пасивни странични доходи

Тези пасивни странични задължения изискват постоянно, но малко усилие за изпълнение. Ако имате нужда от пари сега, тези опции са лесни за изпълнение. Те не са напълно пасивни, но все пак могат да осигурят допълнителен доход, без да ви налага да работите през целия уикенд.

 1. Предлагайте продукти в eBay

Вероятно познавате определен продукт по-добре от всеки друг. Може би това са игрови конзоли или мобилни телефони. За други това са козметика, обувки или чанти. Работата е там, че можете да сте експерт и дори да не го осъзнавате, и лесно да продавате такива продукти в Ибей.

 1. Използвайте вашата пералня за печелене на пари

Ако имате пералня и сушилня, можете да спечелите пари. Звучи ли ви щуро? Няколко компании се представят за Uber за пране и са доста ясни. Настанявате се, взимате дрехи от хора, които живеят близо до вас и ги перете. Веднага след като им доставите бельото, ще ви бъде платено. Всичко е толкова просто.

 1. Станете учител

Колкото повече се променя светът, толкова повече хората се нуждаят от нови умения. Ако имате специфичен набор от умения по език, математика, компютърни науки или каквото и да било, можете да намерите клиенти, които ще ви плащат, за да ги образовате.

 1. Станете експерт по колекционерски предмети

Какво е общото между марките, бебешките шапки и картите с Pokémon? Първо, всички те са колекционерска ниша с малки, но процъфтяващи пазари.

Помислете за този сегмент!

 1. Давайте уроци

Вие сте висококвалифициран спортист или художник? Имате ли доказуеми умения, конкурентен опит или професионален лиценз? Тогава бихте могли да спечелите значителен страничен доход, като давате уроци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по