Dollarupload – сайт за Pay per download. Как можем да печелим от тегления на собствени файлове?

Dollarupload - сайт за Pay per download. Как можем да печелим от тегления на собствени файлове?

В настоящата статия ще разгледам един от сайтовете, чрез които се осъществява Pay per download (Плащане при сваляне) – Dollarupload.com

Dollarupload – сайтът за Pay per download

Pay per download е интересна концепция за монетаризация (аз я разгледах в следната статия) – с две думи тя представлява възможност потребител, който качва дадено съдържание (файлове) за сваляне в мрежата да може да печели от него, като теглещият съдържанието трябва да изгледа дадена реклама или да попълни формуляр (за които се заплаща).

Ако се чудите как това става (технически) на практика?

Чрез специализиран софтуер.

„Имплантирането“ на практика обаче на подобни похвати би затруднило средностатистическия потребител.

И за това в Интернет има доста сайтове посредници, които извършват посредничество (и на практика осъществяване на  Pay per download).

Един от тях е dollarupload.com.

Сайтът е наличен на английски език. И е напълно безплатен за регистрация.

Интерфейсът му е простичък,  ала ако не владеете английски, то не знам до каква степен може да се ориентирате във всички негови менюта (машинният превод не е лош, ала все пак си е машинен превод).

Какво е нужно за да се ползва сайта за Pay per download (плащане при теглене) Dollarupload?

Трябва да си настроите профила – като въведете информация за себе си (като адрес, място на пребиваване) и т.н.

Ако си мислите – глупости, как ще си давам информацията току-така. Ами – не знам дали ще можете да си вземете впоследствие изработеното, ако не попълните тези данни.

Сайтът е толкова подробен, че има в менюто „Dashboard“ секция „Таx form“ – данъчна форма, чрез която сайтът ще декларира пред щатските данъчни власти какво е изработено.

Това става чрез попълване на един от два формуляра – W-9 за щатски граждани или W-9 за международни такива.

Чудех се дали да включа информация относно как аз мисля, че се попълва W-9 формуляра. Ала за сега ще го оставя като отворен въпрос към Вас, моята аудитория – дали да включа това в настоящата статия?

Аз не съм данъчен експерт – просто като обикновен човек чета и тълкувам по своему нещата.

Освен секция за лични данни – сайтът има секции за статистика (с която да се проследява успеваемостта /колко пъти е успешно попълнена дадена оферта/ и трафика през времето.

В секцията „Offers“ (оферти) пък може да видите текущи, създадени оферти от бизнеси, които да бъдат използвани срещу заплащане.

Всяка оферта, която е качена си е напълно самостоятелна – като се кликне върху нея може да се прочете допълнителна информация за каква аудитория (от коя държава) е насочена. И какво е заплащането, ако тя бъде попълнена/изпълнена от Вашите потребители.

Dollarupload.com дава и възможност да свържете своя сайт с офертите посредство API – ключ.

Както и можете – посредством личните данни да сложите свой код от Google adsense (ако имате регистрация там като publisheр), за да може да се излъчват реклами.

Сайтът има и своя програма за лоялност, с която се възнаграждава с точки. За всеки долар, който се генерира във фактура се получава една точка, за всеки реферал се получават сто точки и т.н.

Точките може да се обменят в награди, като по време на писането на тази статия наградите са средства в биткойни или валута. Сто долара – 5000 точки,  две хиляди долара – 100 000 точки.

Като говорим за реферали, то трябва да знаете, че dollarupload има своя собствена реферална програма, в която Вие, ако привлечете трето лице, което да ползва сайта ще получите по 3 процента от това, което той заработва. Доживот.

Това е невероятна възможност за печалба! И за изграждане на пасивен доход. Само си представете – ако привлечете сто човека. Всеки от тях спечели по сто долара в годината. Вие ще спечелите напълно пасивно 300 долара. А ако привлечете повече хора? А ако те печелят по повече (което е напълно възможно)?

И вие може да напишете (както мен) честна статия – отзив на всеки език, който познавате.

Връзките, които виждате в тази статия – са моя реферален линк.

Финални мисли относно dollarupload.com като сайт за Pay per download (Плащане при сваляне)

dollarupload.com е една добра алтернатива, ако искате да печелите от свое съдържание.

Сайтът е безплатен за регистриране. Чрез него може да създадете и да направите популярни свои оферти, както и да промотирате чрез свое собствено съдържание други такива.

Рефералната програма и програмата за лоялност са също много хубави – може да печелите, ако промотирате сайта.

Аз ще се радвам, ако се регистрирате чрез моя линк (но не е нужно да го правите, ако мислите, че пиша съществуващата статия само и единствено заради комисионната. Тази комисионна се създава само ако сте активни).

Припечелените средства ще бъдат използвани за развитието на pasivendohod.net.

Kaкто винаги – тази тема е отворена за дискусия. Оставяйте своите въпроси, коментари или забележки.

Друг начин за помощ е да споделите тази статия в социалните мрежи със своите близки и приятели.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по