Создавање пасивен приход преку хонорарни права, авторски права, интернет маркетинг, создавање содржина

Рурални деловни идеи
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)
Никола

Рурални деловни идеи

Во малите населби во Бугарија многу луѓе имаат чувство дека нема изгледи. И тие се двоумат дали да се преселат во поголемите градови или да емигрираат во странство. Ова не треба да се случи. Напишав голем број статии за започнување бизнис. И, решив да ги соберам тековните рурални деловни идеи. Се разбира – презентираните каприци можат да се спроведат во населени места каде што сè уште има одредена инфраструктура. Не зборувам за многу малите села, кои имаат десетина жители (и се непроодни во зима). И нема услуги како што се пошта, пристап до Интернет.   Идеја за рурален бизнис – продажба на садници или цвеќиња Знам дека многумина кои започнаа да ја читаат оваа статија си велат: ‘ух, уште еден што ќе ни даде совет како да земеме мотика. И да станат земјоделци “. Да, земјоделството е една од нишите во која, и покрај увозот на стоки со фрлени цени, ветува (ниски даноци, ниски осигурувања, можност за субвенции, евтино земјиште за продажба / изнајмување). Но земјоделството не е за секого. Наместо тоа – зошто да не се разгледа можноста, како што опишав во мојот напис “ Идеја за домашен бизнис – садници „да продаваме садници? Во повеќето села, луѓето сè

Работа од дома за мајки
Разно
Никола

Работа од дома за мајки

Во голем број на написи, пишував за различните можности за работа преку Интернет, па решив да го „синтетизирам“ тековниот напис за работа од дома за мајки. Преку овие страници – може да се најде далечинска работа. Секако – ги поздравувам заинтересираните да ги прочитаат останатите написи на мојот блог (а тие се над 200). Исто така, постојат многу начини да заработите пари (преку Интернет или офлајн). Јандекс толока – страница за микропроцес Јандекс толока е услуга на рускиот интернет гигант Јандекс. Пријавувањето е целосно бесплатно. И секој – во зависност од наведените јазични вештини може да извршува мали задачи (микротурски задачи), како што е правење повратни информации за текстовите. Бидејќи секоја задача може да се плати (од неколку центи до неколку десетици центи). Подетален напис за Јандекс Толка можете да прочитате овде . Swagbucks – страница за микро-задачи, пополнување анкети, враќање на готовина Swagbucks е една од најпопуларните страници на Запад за извршување микротучни задачи, пополнување анкети и добивање на поврат на средства (ако направите купување од одредени популарни трговци преку Интернет). Регистрацијата на страницата е целосно бесплатна. Подетален напис за Swagbucks – можете да прочитате овде.   Fiverr – страницата за хонорарни преведувачи Fiverr (се изговара Fiverr) е популарна

Платформи за хонорарни преведувачи
Хонорарни (хонорарни работи)
Никола

Платформи за хонорарни преведувачи

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која би ги сумирала сите веќе разгледани статии. Upwork – најголемата платформа за хонорарни преведувачи Upwork е веројатно најголемата платформа. Објавува најмногу пребарувања за проекти што можат да се извршат од далечина. Платформата сега е многу построга во однос на тоа кои хонорарци можат да работат на неа (постои процес на валидација). Пријавувањето е бесплатно. Но, за секој проект за кој сакате да аплицирате – мора да потрошите одредени поени. Што може да се плати ако се претплатите. Откако ќе бидете одобрени од потенцијални клиенти – кога проектот ќе заврши, одреден процент останува за платформата. Постојат и надоместоци за пренос на средства. Предности на платформата: има многу проекти; корисничкиот профил може да се прилагоди до најмалите детали; можете да ги поставите вашите податоци така што креираните документи да ги исполнуваат даночните барања (можете да го внесете вашиот ДДВ-број; да побарате информации за тоа колку сте заработиле); Слабости на платформата: постои конкуренција; мора да бидете претпазливи – никогаш не прифаќајте да работите без да го пријавите

Дали треба да ги деиндексираме ознаките, архивските страници, категориите на нашата страница?
Создавање веб-страница / блог
Никола

Дали треба да ги деиндексираме ознаките, архивските страници, категориите на нашата страница?

Структурата на страницата е многу важна за пребарувачите (добрата структура секогаш носи придобивки од SEO). Затоа, многу сопственици на страници се прашуваат: дали треба да ги деиндексираме (да не дозволиме да бидат индексирани) ознаките, страниците за архиви, категориите на нашата страница? Со моето кревко искуство, ќе се обидам да одговорам на ова прашање. Креирање на структурата на страницата мора да претходи на сè друго Треба да имате јасна идеја за тоа како ќе ја дизајнирате вашата страница од самиот почеток, од моментот на нејзиниот развој. Не е важно дали користите платформа за управување со содржина како WordPress или користите некои од платформите за блогирање, како што е Блогер ,, Тамблр . „Ха, така што вашата страница, реномираниот pasivendohod.net има многу чуден распоред на менито, ако тоа е она што го мислите“ – ќе речете. И вие сте апсолутно во право. Sorryал ми е што го направив мојот блог на тој начин. Ова е едно од чести грешки во блогирањето. Но, во оваа фаза е предоцна за преуредување на страниците, категориите на страницата. Повторувам – мора да го сторите тоа од почеток. Страниците се главните обликувачки „блокови“. Покрај почетната страница, може да имате и за контакти, политика за приватност итн. Не