Активни и пасивни приходи

Активни и пасивни приходи

На страницата pasivendohod.net честопати зборувам за различни методи за заработка (генерирање приход), но што е активен и пасивен приход (зборот што го избрав за името на целиот проект)?

Што ќе не збогати ако знаеме за овие фундаментални принципи? Кој од овие приходи е подобар?

Ајде да почнеме.

Активни приходи (објаснето)

Ова е приход за кој се прават напорни напори сега, овде и сега.

По престанокот на овие напори – овој приход „исчезнува“.

Недостатокот на активни приходи ги обесхрабрува луѓето – затоа што имаме „активни трошоци“, оние што се појавуваат периодично со текот на времето (и не можат да се избегнат) – како што се исплати на заеми, придонеси за задолжително социјално осигурување (за самоосигурани лица, на пример ), локални даноци, сметки за комунални услуги, трошоци за храна и облека итн.

Неколку примери за активни приходи

Најтривијални примери за активен приход се:

 • платата;
 • час заработка,
 • плаќања според договор за градба;
 • плаќања за одржување;
 • исплати на пензии и сл.

Мислам дека е непотребно да се објасни што е секое од овие плаќања.

Зошто е важно да се изгради активен приход?

Треба да заработите пари. Редовно

Освен ако не живееме во примитивно општество – секоја личност треба да има активен приход што е доволен за да ги задоволи неговите потреби.

Откако е задоволен – тој може да размисли за создавање на втор, спореден бизнис, што е неговиот извор на пасивен приход.

Затоа нема да престанам да повторувам – дури и кога ќе ги прочитате примерите што ги давам во пасивенхоход, мислите – дали можам да си дозволам да ризикувам, дали можам да си дозволам да изгубам?

Во никој случај едно лице не смее да се загрозува себеси или оние за кои се грижел (како што се неговите родители, неговите деца, неговите роднини, неговите работници, неговите изведувачи).

Пасивен приход (објаснето)

Ова е секој приход што, откако ќе се започне со каква било акција, би го донел својот „придонес“ со текот на времето.

Не е потребен напор (или намален).

Неколку примери за пасивен приход

Дадов многу примери на страницата за пасивен приход, но ако треба да ги сумирам, тие се:

 • пасивни приходи за авторски права (можете да прочитате статии на оваа тема тука );
 • пасивен приход од придружен и упатен маркетинг (можете да прочитате статии на оваа тема тука );
 • пасивен приход од маркетинг на КПД, ППИ, маркетинг со ЗЈН (може да ги прочитате написите тука ,, тука и тука );
 • пасивни приходи од деловна активност во која има висок степен на автоматизација (како на пр автомати ,, аркадни игри, авто-сервис за миење автомобили );
 • пасивен приход од некаква форма на камата ( како што се осигурување за заштеда на живот )
 • пасивни приходи од закупнини на недвижнини, изнајмувања од земјоделско земјиште (можете да го прочитате мојот напис за недвижен имот тука );
 • пасивни приходи од дивиденда од акционерски друштва;

Зошто е важно да се има пасивен приход?

Бидејќи може да се создаде толку потребната финансиска слобода.

Приход што доаѓа во одреден број на месецот на нашата банкарска сметка.

Редовно

Зголемување на тоа – можеме, како што велат популарните реклами, да „ослободиме време“ за вистинските важни работи.

Би бил среќен ако преку pasivendohod.net многумина се инспирираат. И тие пресметливо се обидуваат да изградат некаков извор на приход за кој сметаат дека одговара на нивниот животен стил (и интереси).

Што е подобро – активен или пасивен приход?

Знам дека звучи како трол, но дали знаете што рече бездомното дете на прашањето: „Што е подобро, млеко или мафини?“ И рече: „Попара од нив“.

Да, тешко е да се каже што е подобро.

И, сакам да бидам во некоја синкјуер позиција која е многу платена (нема да мора да го отпишувам пасивендоход секој ден). Сите го сакаат тоа.

Но, сега сериозно – според мене е важно да се изберат такви полиња во животот што ниту градењето активен ниту градењето пасивен приход не би претставувало тешкотија, грижа за него.

Само ако имате добар активен приход – можете да размислите за создавање пасивен.

Инаку – многу е многу тешко.

Се обидувам да покажам методи во pasivendohod.net кои не бараат многу капитал (или нудат совети во кои се намалуваат трудот и времето).

Но запомнете – ова е најдобриот совет за да се заштитите од измама – нема магично копче, метод, формула за создавање активни или пасивни приходи.

Само на неколку им е доделен лесен начин во животот – сите други треба да работат напорно.

Конечни размислувања за активни и пасивни приходи

Се надевам дадов добро објаснување за овие методи на заработка.

Следете ја страницата – да видите примери и да градите активни приходи (ќе ги потенцирам „независните“ начини, оние „без шеф и работно време“), како и пасивните приходи.

Ако ви се допаѓа неговата мисија и сакате да и помогнете – тогаш споделете ги материјалите во неа на социјалните мрежи користејќи ги копчињата под нив или лајкувајте ја нашата страница На фејсбук .

Само преку вас, мои читатели, ќе се развива pasivendohod.net.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење