Бесплатна или платена тема на WordPress?

Бесплатна или платена тема на WordPress?

WordPress е најпопуларната технологија за управување со содржини на Интернет; преку него, дури и почетниците можат да создаваат веб-страници со инсталирање на специјално дизајнирани шаблони наречени теми, но што е најдобро – бесплатна или платена тема на WordPress?

Во оваа статија ќе се обидам да ги дадам предностите и недостатоците на двете опции.

Предности и недостатоци на бесплатните теми на WordPress

Започнување на страница со WordPress може да биде потфат што не бара толку многу инвестиции.

Ова е мал бизнис за инвестиции што можеме да го започнеме со компјутер.

Но сепак – парите се пари. И не секој може, плаќајќи за хостинг, домен, премиум DNS, ЦДН (иако има бесплатен), да си дозволите платена тема.

Бизнисот со развиените теми се врти околу многу едноставен модел. Повеќето теми преку кои се дизајнира страница се бесплатни

Но, тие често имаат функционалности кои се ограничени.

Да речеме дека сакате да ставите поле со најновите објави што сте ги напишале на вашата насловна страница.

Во овој случај, треба да ја „отклучите“ оваа функционалност плаќајќи ја темата. Или користете ги функциите на странец (градител на страници, градител на страници) како што се Елемент или Кислород (за кои имам напишано одделни написи).

Намалените карактеристики понекогаш можат да спречат имплементација на екстензии (приклучоци, приклучоци) што ја прилагодуваат страницата на WordPress (или додаваат некоја функционалност на неа) – како што е можноста да се преведе со WPML , да вклучуваат рекламирање преку Езоичен .

Значи – во одреден момент ефтината може да биде многу скапа.

 

Предностите и недостатоците на платените теми на WordPress

Како што напишав претходно – успешниот развој на веб-страница не е лесна задача. Повеќето блогови не успеваат.

Исто така има и хејтери што веднаш ќе го исплука креираниот материјал.

Платените (премиум) теми се движат во опсег од педесет до сто долари (секако има и поскапи).

Ова не е недостапна сума (за која добивате целосна функционалност плус можност за некаква поддршка). Но, има пари што можеби нема да ги добиете назад.

 

Разбиена, ресетирана, пиратска тема на WordPress

Обидувајќи се да заштедите пари – некои луѓе прибегнуваат кон купување испукани, ресетирани теми што може да се отклучат на пиратски начин

Ова, драги пријатели, е многу опасно.

За безбедноста на страницата.

Јас веќе напишав статија за слична практика со која се прави екстензии (дека тие имаат слични практики).

Подобро користете бесплатна тема на WordPress, заштедете пари за една година или две (ако износот од сто лева е недостапен) и отклучете ја платената верзија (вашата страница ќе се развива барем малку во овој период).

 

Конечни размислувања за бесплатна или платена тема на WordPress

Ако не можете да си дозволите дополнителни пари – секогаш започнувајте со бесплатната верзија на платена тема. Развијте ја вашата страница со материјали (стари најмалку една година).

Но, никогаш не користете неформални теми – без разлика дали ги нарекувате испукани, ресетирани, пиратски, препродадени итн.

Едноставно не вреди.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете споделувајќи дел од поставените материјали на социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница во Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење