Бизнис со замоци на надувување

Бизнис со замоци на надувување

Сакате да започнете нешто што бара релативно малку капитал – тогаш овој напис за деловните замоци на надувување може да биде токму за вас.

Во него ќе разговарам за тоа што е потребно за да се започне таков потфат. И начините да се направи профитабилен.

„Суштината на бизнисот“ со замоци на надувување

Сите сме ги виделе на селски саеми, саеми.

Опрема изработена од јак материјал што се надува со помош на машини (и кои децата толку многу ги обожаваат).

За плаќање – децата можат да ги користат за одреден временски период.

Концептот звучи едноставно, нели?

Па, ја видов нејзината диверзификација само во видеата што се емитуваат на YouTube (Повеќе за оваа страница за споделување видео и како да заработите пари од неа, прочитајте овде ) – на Запад може да се изнајмат барем замоци на надувување за детски одмор, за еднократна исплата.

Или тие работат со други атракции – како што се аркадни игри ( Повеќе за аркадните игри како бизнис, можете да прочитате овде )

Замоците на надувување не се многу скапи. Само пребарување во алибаба покажува дека постојат варијанти од неколку стотици до неколку илјади левови.

Се разбира, нарачката од Кина би значела дека ќе мора да бидат ослободени со завршување на царински формалности (и плаќање на доспеаното) во Царинската агенција. Најлесната опција е да го организирате превозот на таков начин што курирската компанија е овластена да ве претставува пред агенцијата. Секогаш можете да користите помош од царински агент (за одредена такса).

Што е потребно за да се започне бизнис со замоци на надувување?

Од гледна точка на усогласеност со даночното законодавство – индивидуалните плаќања се јасни дека тие ќе мора да бидат пријавени со фискализирана каса.

Што се однесува до можноста за изнајмување на опремата на приватни лица – тука ќе треба да се консултирате со искусен експерт за сметководство. Не е скапа (консултација во опсег од 50 до 100 лева мислам дека е сосема фер). Тој ќе ви покаже како ќе биде најдобро (да речеме, да речеме, потврда од поголема вредност. Или издадете фактура (потребни марки) плус потврда. Оттаму ќе бидете насочени (по начинот на плаќање) – која опција за плаќање ќе ви биде најзгодно.

Досега добро.

Но, дали има некои барања за поставување на вакви страници на јавни места?

Мојот одговор има тенденција да биде „Да“.

И условите се во локалното право.

Јас не сум специјалист за Законот за просторен развој, но кога го истражував ова прашање – наидов на барањата на различни општини за преместените места.

Земете на пример Општина Софија – читајќи ја уредбата, мислам дека замоците на надувување паѓаат на оваа територија. За поголема безбедност – можете да се консултирате со специјалист кој е запознаен со уредот на територијата.

И, ако мислите дека ова се пари што не можете да си ги дозволите – секогаш постои можност да испратите формално писмено барање до општината каде што живеете. И нека ти дадат свој одговор.

За оние кои си велат – “знаат гомна, Шерлок. Јасно е дека овие бизниси припаѓаат на” нашиот народ “и нема да дозволат никој да ги спушти нивните цени.”

Ова е вистина. Но, тие не се предаваат никаде, нели? На многу места нема таква забава за деца. И може да има бесплатна ниша за луѓе кои се подготвени да патуваат.

Одлуката за напојување на машините што ги надувуваат замоците – ова исто така треба да се разгледа.

Оние што ги видов, користеа електрична енергија од многу блиски места на плоштадите.

Ако ова не е можно – ќе мора да размислите за генератор. Постојат различни видови – и за да избегнете забуна, можете да се консултирате со електричар (кој би бил најсоодветен).

Започнување – ќе мора да ги „отворите очите на четири“, како што велат. Секој замок (како вид на атракција) е погоден за деца на одредена возраст и тежина. Haveе мора да бидете многу претпазливи да не земате деца што џвакаат гуми за џвакање и / или јадат и пијат нешто. Здравјето на децата треба да биде ваш прв приоритет.

Конечни размислувања за бизнисот со замоци на надувување

Замоците на надувување се сезонска работа – ако станува ладно или врне, не барајте ги. Тие, главно, ќе имаат „клиентела“ за време на викендите, празниците и одморите.

Некои луѓе, како што реков – ги диверзифицираат со аркадни игри, електрични колички и / или велат – тезги за некаква храна (како памучни бонбони, пуканки, слатка пченка, итн.)

Во многу села, овој бизнис е „омилен“ за локалните големи багови – имајте го тоа на ум. Побарајте поле каде што нема да има кој да ве „засени“.

Е. Beе бидам среќен ако некој што управува со детски атракции се вклучи во темата. Да го искаже своето мислење.

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net – тоа може да помогне со споделување материјали на социјалните мрежи или како нашата страница На фејсбук .

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење