Ватпад лична креативна страница – дали можете да заработите пари од тоа и како?

Ватпад лична креативна страница - дали можете да заработите пари од тоа и како?

Знам дека темата „страница за лична креативност“ се чини, благо речено, не е на место овде, каде што сум посветен на давање информации за различните начини за реализација на пасивен приход, хонорарна работа, Интернет маркетинг итн.

Но, ве уверувам, информациите се сосема соодветни.

Во голем број написи имам напишано за различни платформи (како на пр Smashwords, Лулу ,, Киндл директно објавување ,, Ингрампарк) , кои овозможуваат поставување книги во електронска форма (или нивно производство во хартиена форма со методот „Печати по барање“).

Во сите написи, споменав дека само-објавувањето има „голема ахилова пета“ – твоето дело може да биде „закопано“ меѓу стотици, илјадници од нив.

Што може да се направи во врска со ова? Можете да стекнете популарност пред да објавите.

И како да се направи тоа?

Преку најголемата светска страница за лична креативност – wattpad.com

Што е Wattpad.com?

Wattpad е најголемата страница во светот посветена на објавување лична креативност.

До 2018 година, страницата тврди дека достигнала публика од 80 милиони.

Иако е достапна на над 50 јазици, над 77 проценти од содржината е на англиски јазик.

Регистрацијата на страницата како читател или креатор е потполно бесплатна.

Сега – колкав процент од публиката не е Англичанка, не можам да ви кажам.

Дали има луѓе кои објавиле на бугарски јазик на страницата? Има, се разбира.

Сепак, треба да ја знаете основната вистина дека ако одлучите да објавите на „помал“ јазик, вашата публика ќе биде помала.

Голем број независни автори (да речеме, барем оние што зборуваат англиски) ја користат страницата за да создадат своја мала, но кохезивна база на навивачи.

И кога тие самостојно ги објавуваат своите публикации – тие веќе можат да сметаат на одредена продажба.

Дали можам да заработам пари преку Wattpad?

Самиот страницата има своја „гранка“, која се занимава со објавување на повеќе популарни дела.

Дали можат да ја објават вашата работа? Што е напишано на бугарски јазик?

Мислам дека одговорот е не. Како што реков – секој ден на страницата се поставуваат можеби стотици дела (било да се тоа приказни, раскази, песни, итн.). За да бидете забележани – делото мора да генерира сообраќај (читања), како и добри критики од читателите. ‘

Покрај објавувањето книги, страницата исто така им помага на дела да најдат пат до „малиот и големиот екран“.

Треба повторно работата стана многу популарна.

Друга опција преку која помага страницата се литературни натпревари што се одржуваат преку неа.

Wattpad исто така им овозможува на читателите од одредени земји да купуваат таканаречени парички за да се користат за читање дела кои се „заклучени“.

Самиот Wattpad избира во оваа фаза кои автори и кои дела ќе бидат вклучени. Доколку ве интересира оваа можност, секогаш може да внимава на промените тука.

Но, како што реков – мора да креирате профил, да напишете нешто. И, ако стане популарно, можете да заработите пари на тој начин.

Конечни мисли

Wattpad е многу убава страница што може да го приближи авторот до многу читатели. Дури и ако не заработувате пари, многу луѓе пишуваат затоа што им се допаѓа како хоби.

Јас самата не сум користел Ватпад за да пишувам во него (не затоа што сум сноб, туку затоа што сум ѓаволски мрзлив, се надевам дека еден ден ќе напишам сè што треба да напишам).

Сега – дали делата поставени овде можат да бидат „потонати“ од други дела? Секако дека можеш.

Во светот на литературата – ништо не е сигурно. Можете исто така да напишете нешто и да им го понудите на најголемите издавачи во светот. Тие исто така може да го испечатат. Но, тоа сè уште не ви гарантира живот со коктел во рака во Канкун.

Wattpad можете да ја користите и како платформа за да се воспоставите (сè додека знаете странски јазици). Познавам автори кои имаат навивачка група и заработуваат најмалку 1000 УСД месечно од продажба на своето дело.

Beе бидам среќен ако Бугарите што пишуваат во Ватпад го споделат своето мислење (ве молам, не ме колнете дека сум неписмен / што е вистина / и ги охрабрувате моите врсници само преку овие написи). Кои се вашите совети?

Темата е отворена за кој било друг вид на прашања, коментари или забелешки.

Да помогнеме – споделете го напишаното на социјалните мрежи. Благодарен сум ти за тоа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење