Веб-страницата за бесплатно работење на далечина Заработува од 5 до 75 долари на час.

Веб-страницата за далечинско работење freeup.com. Заработува од 5 до 75 долари на час.

Постојат многу страници кои нудат далечинска работа.

Веќе разгледав неколку од нив (како Апликација ,, Фриленсер ,, Truelancer ,, Луѓето ,, бугарскиот хонорар.bg )

Сега ќе прочитате преглед за freeup.com – како што ќе дознаете зошто тој е различен од сите други.

Што е freeup.com? Зошто е единствен?

Веб-страницата freeup.com е создадена од американска компанија која одлучи да преземе сосема поинаков пристап од другите страници за работа.

Колку толку различно?

Повеќето страници што постојат на мрежата се „демократски“ – буквално секој може да се регистрира како лице кое нуди некаков вид на услуга.

И затоа овие страници имаат огромно членство.

„Добро, што не е во ред со тоа? – ќе си кажеш.

Лошото е што со толку многу луѓе, контролата е потешка. И започнува со практики кои, иако не се криминални и не се морално осудени, квалитетот опаѓа.

„Кои се овие практики? – Пак ќе прашаш.

Да речеме – многу луѓе создаваат профили со идеја да не работат сами, туку да дејствуваат како посредници – да конкурираат за работа / проект и да ја пренесат имплементацијата на трета страна.

Сето ова води или до пораст на цените или до нивно вештачко паѓање (т.н. „трка до дното“), што доведува до пад на квалитетот. Што ги демотивира обете страни – деловните субјекти кои сакаат да завршат работа, како и хонорарците кои бараат работа (но со фер услови).

Затоа freeup.com излезе со многу едноставен концепт – ајде да создадеме страница каде хонорарни преведувачи ќе бидат прифатени преку скрининг, а бизнисите што бараат изведувач ќе најдат навистина квалитетни услуги.

Што друго нуди freeup.com како страница за телекомуникација?

За луѓето кои сакаат да завршат работа, страницата е корисна со следново:

 • Создавањето сметка е потполно бесплатно.
 • Нема месечни надоместоци за користење на страницата.
 • По регистрацијата – се воведува буџет и наоѓањето на вистинскиот специјалист може да се направи во рок од еден работен ден.
 • Може да се спроведе хонорарно интервју (во рок од 15 до 20 минути).
 • Можете да прилагодите колку часови неделно ќе работи.
 • Специјалистите се плаќаат на неделно ниво.
 • Плаќањето зависи од вештините на специјалистот. Постојат три нивоа на плаќање: ниво на влез, средно и експертско ниво. Парите се соодветно: од 5 до 10 долари на час, од 10 до 30 долари на час, од 30 до 75+ долари на час. Целосните информации можете да ги најдете тука: https://freeup.net/pricing
 • Веб-страницата може да ви понуди специјалисти во различни области – како што се програмирање, поддршка на клиенти, дигитален маркетинг и многу други. Целосниот лист може да се најде тука.

За оние кои ќе работат, страницата може да биде корисна со следново:

 • ќе има помала конкуренција. И повеќе часови во кои тие ќе работат (наместо да ги поминуваат во потрага по работа).
 • Плаќањето е од недела во недела (не мора да чекате што сте направиле).
 • Нема месечни такси или котизација.
 • Вие ја поставувате стапката на хонорарни преведувачи. Она што ќе го преземе работодавачот се нарекува клиентска стапка и е 15 проценти од износот, со минимум два долари.
 • Во зависност од начинот на плаќање, може да има провизии за трансакција или конверзија. Зависи која опција ќе изберете да ви биде платена.

Звучи интересно. Како да се регистрирам на страницата за далечинско работење freeup.com?

Можеш да користиш следнава врска.

За да аплицирате како хонорарец, мора да бидете сигурни во своите вештини на англиски јазик.

Како што реков – откако ќе поднесете апликација, таа ќе биде разгледана од тим на страницата.

Ако тимот смета дека има „потенцијал во вас“ – ќе бидете поканети на интервју.

Receiveе добиете е-пошта во вашата е-пошта.

Интервјуто ќе се одржи преку Скајп.

По интервјуто, тимот повторно ќе се состане и ќе одлучи дали ќе ве покани да работите на платформата.

Доколку се случи ова, ќе треба да го усвоите нивниот стандард за добра практика за комуникација (документ од 15 страници). Исто така, ќе решите тест што се базира на овој документ.

Јас не работам како хонорарен специјалист на страницата, но мислам дека едно е сигурно – барем ќе се согласите дека целата работа (како и комуникацијата со клиентите) ќе се изврши во рамките на страницата. Еден и единствен.

Конечни размислувања за страницата за далечинско работење freeup.com

Веб-страницата е многу убава можност што треба да ја истражите. Бидејќи преку него ќе заработите повеќе часови. И со добри стапки (според нашата реалност). Самостојната работа не е лесна. Особено со конкуренцијата што постои.

Во врска со деловните активности – страницата има модул што овозможува да се фактурира платено.

Издадената фактура ќе биде на англиски јазик. Секако – ако го објавите како признат трошок, тој ќе мора да биде преведен на бугарски јазик.

Вашиот сметководител може да ви каже како ќе биде најевтино ако одлучите да користите услуги тука.

Ако имате бугарска компанија на која и требаат услуги, тогаш како што реков – за медијација на страницата ќе платите 15 проценти по стапка на хонорарен специјалист или најмалку два долари.

Скоро сите страници за телекомуникациско работење имаат провизии што се во овие опсези. Како и некои, тие дури и ги привлекуваат хонорарни преведувачи (што е многу демотивирачко за нив).

Ако ви требаат неколку часа месечно (да речеме за вашата продавница на Амазон), не е лошо да размислите дали е профитабилно за вас и како е најдобро да се лекувате со овој трошок дојде верификација и / или непризнаена).

Погледнете ја страницата и проценете сами.

Мислам дека малку Бугари знаат за оваа страница. Но, јас ќе бидам среќен ако некој ме побие (со споделување на своето искуство во работата со страницата / или како хонорарец или купувач на услуги).

Темата, како и сите други, е отворена за дискусија. Оставете ги вашите коментари, прашања или коментари.

Силно потенцирам дека ова е можност за луѓе со јазични вештини. Ако не зборувате англиски – не постои начин да го добиете. Колку и да си добар.

Ако ви се допадна статијата – споделете ја на социјалните мрежи со вашите роднини и пријатели.

Проверете ги другите статии што ги напишав на pasivendohod.net.

Нема подобар начин од овој – да се поддржи развојот на страницата.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење