Вез за машина (индустриски) – идеја за домашен бизнис

Вез за машина (индустриски) - идеја за домашен бизнис

Зборот „машински (индустриски) везови“ во комбинација со „идеја за бизнис од дома“ звучи апсурдно.

Бидејќи многу луѓе, кога замислуваат машини / индустрии, замислуваат зачаден свет во кој огромни оџаци исфрлаат саѓи врз фабриките за необоени тули.

Не, под машински (индустриски) везови мислам на нешто друго и во оваа статија ќе се обидам да ви го претставам.

Дали има машини што везат и се погодни за домашни услови?

Се разбира, постојат слични машини.

Таква машина е, да речеме “Машина за везење Брат PE800”.

Ова е машина што има компјутерско поставување (преку екран) и може да везе со една игла.

Друг што работи со повеќе игли е “ Брат PR670E 6-игла машина за везење во домот “.

Покрај Брат, можете да одите кај други производители (на пример, некои кинески машини може да се најде во Алибаба) – Не ограничувај се на пребарување.

Како што можете да видите – цените на овие машини (кои имаат една игла или повеќе игли) се движат од неколку стотици долари до неколку илјади долари. Мислам дека може да најдеш и половни.

Многу е важно да проверите – пред да купите какви било машини дали ги исполнуваат електричните стандарди во земјата каде што сте. Знаете – за Бугарија одржуваниот напон мора да биде 220 волти. Инаку станува доста комплицирано.

Јас сум маж и не разбирам многу за шиење (везови).

Освен цената на машините во овој вид деловни активности, важни се и цените на потрошениот потрошен материјал (да речеме теми), како и потрошената електрична енергија.

Како страница што може да ви даде водич за цените на овие работи (потрошен материјал), можете да го користите ова: https://allstitch.com/

Овој пат – врската погоре што ја спомнав не е здружена. Затоа, пред да нарачате – направете свое истражување дали цените се најдобри.

Ако порачате нешто надвор од ЕУ – стока во вредност од 15 американски долари ќе биде задржана на царина. Треба да размислите кој би бил најевтиниот начин да се ослободите од нив (и што треба да платите за царински агент, како и даноци / давачки кон Царинската агенција).

Кои се недостатоците на машинскиот вез како бизнис?

Цените на машините се скапи, особено ако се фокусирате на машини што везат со неколку игли.

Кога увезувате такви – треба однапред да размислите кој ќе биде најпрофитабилниот начин преку кој ќе управувате со вашиот бизнис.

Ако размислувате да формирате нова компанија (отворете компанија), тогаш треба (барем според мене) да се консултирате со стручен сметководител за:

  • кој ќе биде најефикасниот начин да се задржи протокот на документи на компанијата. Размислете критички – „надворешен сметководител“ ги наплаќа своите такси за бројот на обработени документи. Дали постои начин да ги намалите – и да не ја зголемите таксата за вашите сметководствени услуги?
  • ако изберете да се осигурате како управител на вашата компанија, кој ја извршува својата лична работа – ќе мора да се осигурате на минималниот праг поставен за менаџерите на компаниите (овој праг е значително поголем од минималниот приход од осигурување). За ова – кој ќе биде најефикасниот начин за вас?
  • каде ќе ги купите главните трошоци за овој бизнис – потрошниот материјал за машините, како и текстилот / капите на кои ќе везете? Ако ги купите овие работи од странство – иако поевтини, доколку ви се обезбедат придружни документи, тие сигурно ќе бидат на странски јазик. За да бидат точни во случај на преглед – овие документи мора да бидат преведени на бугарски јазик, што ќе биде дополнителен трошок за вас. За ова – побарајте бугарски добавувачи. Бидете критични – секој заштеден лев е важен!
  • Понудете партнерства на локалните бизниси – Можете да произведувате работи со нивните материјали! Понудете провизии за привлечени нарачки!

Добрите страни на машинскиот вез како бизнис

Освен високите почетни трошоци, работењето со овој бизнис не треба да биде скапо. Но, има едно големо „но“.

На кои материјали ќе везете? Ако тие се оние што ги обезбедил вашиот клиент – јасно, вашата цена ќе биде само конецот што ќе се користи за вез.

Но, ова природно ја ограничува вашата потенцијална клиентела.

За ова – вие самите мора да направите истражување за најевтините и најквалитетните материјали што треба да ги користите. И потрошената електрична енергија, која не е толку голема (повеќето машини може да не достигнат 500 вати енергија)

Порибувањето материјали може да биде меч со две острици – од една страна можете да преговарате за пониска цена за она што го купувате, но од друга – сепак ќе платите однапред за нешто што ќе стои.

На ова видео на YouTube можете да видите неколку упатства од девојка која наводно се занимава со сличен вид активност (видеото е на англиски јазик).

Конечни мисли

Започнувањето машински везови како бизнис би чинело (ова е мојата сметка во паб) околу 15 000 лева. Можеби е изводливо за помалку. Колку повеќе трошоците се намалуваат, толку подобро.

Но, и покрај сè – како и секој бизнис, нема гаранција за успех во оваа. Мое мислење е дека никогаш, никогаш не започнувајте активност ако не можете да си го дозволите тоа. Се свртувам кон оние од моите читатели кои се финансиски загрозени. Не позајмувајте пари!

Ако „ветрите“ други луѓе да ви помогнат во активноста како партнер, треба да бидете што е можно поискрени едни со други.

Колку ќе биде потребно – да заработите просечна плата од дома? Не можам да одговорам на тоа прашање.

Бугарија е отворена кон светот и можете да работите со клиенти од целиот свет. Сè зависи од вас.

Yourselfе ви треба сами – како домашна работа, ако ве интересира темата треба да пресметате колку ќе бидат оперативните и бирократските трошоци. И да се пресмета колку нарачки треба да се направат за да бидат профитабилни.

Би бил среќен ако статијата стигне до Бугарите кои прават нешто слично. Можете да го оставите вашиот коментар – со одржување на анонимност доколку сакате.

Вашето искуство како „стар сопственик на деловна активност“ ќе биде многу корисно за оние кои штотуку почнуваат да се ориентираат во занаетчиството. Што ми недостасуваше? Што претерав (без да сакам)?

Темата е отворена за какви било прашања, коментари и забелешки.

Ако ви се допадна напишаното – секогаш можете да го споделувате на социјалните мрежи. Ова е најдобрата (и потполно бесплатна) опција за помош.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење