Видео програма. Видеа за партнерски маркетинг

Видео програма

Промовирање на придружни понуди преку видео може да биде прилично профитабилно, но во тој случај, каква видео програма може да се користи?

Ако си го поставивте ова прашање, тогаш наидовте на соодветниот напис.

Во него ќе ви кажам малку повеќе за софтверот за креирање видеа Виднами.

Но, прво, зошто да користите софтвер за создавање видео?

Јас веќе креирав една статија која го разгледуваше (најповршниот) начин да се генерираат пасивни приходи со создавање на YouTube канал ( повеќе може да прочитате овде )

Сепак, дали може да се создадат видеа за промовирање на производи / услуги и дали овие видеа се поставени на Интернет?

Ако зборуваме за YouTube, се додека тој е јасно и недвосмислено споменат во видеото и во неговиот опис дека содржи платено рекламирање, тогаш мислам дека одговорот е да.

Но, како можеме да создадеме такви видеа ако не сме толку искусни кинематографери (сите знаеме дека програмите за уредување видео може да бидат доста комплексни)?

Можеме да го користиме софтверот Виднами.

Прв пат слушнав за него кога се приклучив на групата на Фејсбук Филијали Маркетинг нинџи (Можете да се придружите на оваа група тука. Спам не се толерира во групата, така можете да бидете сигурни, и ако знаете англиски, можете да учествувате / прочитате какви било тематски проблеми поврзани со здружениот маркетинг).

Овој софтвер тогаш беше познат како Самурај со содржина.

Не знам дали компанијата што стои зад софтверот ја смени сопственоста или само го „ребрендираше“, но сега е позната како Виднами.

Првото нешто што треба да го знаете за софтверот е тоа тоа е платен софтвер.

Ако одлучите да го испробате бесплатно 14 дена, можете да го користите ова е мојата врска.

Ако одлучите да го купите, ќе добијам провизија.

Ако одлучите да го купите софтверот, можете да го користите ова е мојот линк и добијте попуст од 25 проценти на цената.

Јас сепак ќе добијам провизија во овој случај. Не мислам дека можете да ги комбинирате бесплатниот период и попустот (т.е. испробајте го, а потоа да го купите со попуст). Ако го сторите тоа, можеби го кршите правилото да имате повеќе сметки (забрана што веројатно е стандардна за најплатениот софтвер). Може да побарате од некој на кој му верувате да го испроба 14-дневниот бесплатен план.

За цената: Виднами може да се купи на месечна или годишна претплата. Месечната претплата чини 47 долари, а годишната (397 американски долари, со 30 проценти попуст).

Што добивате ако купите претплата во Виднами?

  • Може да создадете неограничени количини видеа во него.
  • Може да користите над 790 000 видеа што се подготвени, а во нив можете да додавате само титлови и звук.
  • Можете да користите библиотека со над 125.000.000 бесплатни слики (за кои нема да плаќате авторски права)
  • Можете да користите над 30.000 музички датотеки за да го искажете вашето видео
  • Можете да користите над 170 шаблони за да го направите вашето видео
  • Над 30 фонтови за додавање на видеото
  • Можете да користите автоматски звук (за да ги прочитате вметнатите текстови во видеото)
  • Користете вградени анимации, транзиции, поставете ги вашите медиуми.

Што се однесува до автоматскиот звучен систем – тој најдобро работи со англиски јазик. На бугарски јазик, тешко дека нешто ќе се случи.

На ова видео можете да видите како се креира видео во Виднами ( https://www.youtube.com/watch?v=9Ahm4kSq7G8&t=4s) . Создадено е од Ворен Вилер (тој ја модерираше групата на Фејсбук што ти ја покажав). Бидејќи сум член на бендот подолго време – мислам дека имам спомени дека некако беше поврзан со софтверот, но не можам да се сетам каде го видов.

На видеото, сепак, всушност можете да видите што може да се направи со оваа видео програма.

Како можете да заработите пари преку Виднами?

Можете да креирате видеа за себе (или други луѓе) кои промовираат стоки / услуги.

Општо, луѓето се „поподготвени“ да гледаат видеа отколку да читаат статии, па од гледна точка на психологијата на корисниците – може да биде полесно.

Ако ме прашате – како да креирам видеа за други луѓе и да заработам пари од тоа?

Еми, видов „прирачници“ во кои луѓето само бараат разни бизниси во Гугл (да речеме, ако ја донесеме во бугарската реалност – столарски услуги во Софија).

И тие испраќаат е-пошта, јавуваат – и нудат (велат) да направат реклама за скромна сума.

До кој степен ова ќе работи во Бугарија – има само еден начин да се разбере (со обид). Светот сега е глобален и ако знаете странски јазици, можете да го примените насекаде.

Можете исто така да изберете да извршите слична услуга преку хонорарни страници (за кои имам напишано и написи), споменувајќи дека како еднократна услуга правите производство на видео (со одредена должина) за одреден период (што укажува многу на ден можете да правите видеа – за да не претерате со нарачки):

Само за да ве инспирирам (инспирација што можеби не е поврзана со реалноста). Замислете да направите 5 видеа за по 10 долари. Еве приход од 50 американски долари – тоа е повеќе отколку што заработуваат многумина во Бугарија.

Конечни мисли

Ако одлучите да креирате видеа и да ги користите за да започнете придружни маркетинг кампањи, тогаш Виднами не е лош избор. Точно – се плаќа, но цената може да се „убие“.

Општо, често кога луѓето размислуваат за придружен маркетинг, тие мислат дека тоа е форма на измама во која гуруа продаваат „програми што ќе ве направат богати“. Партнерски маркетинг не е тоа.

Вие само треба да продадете сигурен производ / услуга на трети страни и да заработите провизија од тоа. Тоа чини напор, како во случајот со Виднами – и пари.

Ако мислите дека вашата сума е недостапна – има и други алтернативи. Со текот на времето, ќе се обидам да создадам што е можно повеќе информации за ова. Внимателно следете го pasivendohod.net.

Како и секогаш – отворен сум за вашите коментари, забелешки или прашања.

Да, како што споменав во статијата – ако одлучите да го купите Виднами и да користите некоја од моите врски, тогаш ќе заработам провизија. Ти благодарам за тоа). Но, ако сте во исклучително тешка финансиска состојба – во никој случај не купувајте ништо! Размислете за себе и за вашите најблиски. Не постои бизнис на кој гарантирано ќе успее. Ова исто така важи и за овој.

 

 

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење