Градење на референтна страница

Градење на референтна страница

Создавањето содржина на Интернет, во која било форма (текст, видео, слики) може да биде предизвик, па многу луѓе препорачуваат да се изгради референтна страница како решение?

Но, што е ова? И кои се можните недостатоци?

Природа на референтната страница

Според мое мислење, ова е страница што содржи информации што не се заштитени со авторски права.

Јавен ресурс што може да се споделува целосно слободно.

Како страница посветена на поштенски кодови во една земја.

Или веб-страница што содржи список со сите банкарски броеви за банкарство (како што се SWIFT кодови, броеви за рутирање).

Или веб-страница преку која корисникот може да пристапи до разни услуги што се засноваат на некој нормативен акт (како што се калкулатори за утврдување на плата, за утврдување даноци и такси).

Или оној што е посветен на самите регулативи (како што е бугарскиот lex.bg).

Овие се сите работи што не се заштитени со авторско право. И на кои има голем интерес секој ден, бидејќи многу луѓе сакаат да се повикаат.

Идеи за создавање на референтна страница

Доколку темата ви го буди интересот – пред да создадете нешто, тогаш проверете дали каде живеете (за Бугарите што живеат надвор од земјата) е сосема легално да се започне такво нешто.

„Кристализирајте ја“ вашата идеја.

Јас ќе ти дадам еден пример.

Постојат бугарски страници кои собираат (собираат) информации за претстојната јавна продажба од страна на државните извршители, приватни извршители, Националната агенција за приходи.

Вие сте Бугарин и живеете во Република Турција.

Дали е дозволено споделување на претстојните податоци за продажба во Турција?

Ако е дозволено – тогаш, како што сте запознаени со системот со имплементацијата во Турција, ќе ги барате информациите.

Ако е унифициран и централизиран – дали има смисла да се создаде дупликат за тоа?

Willе се натпреварувате во „пребарувачите“ со резултатите што властите ги објавија преку нивната страница / веб-страници. Тешко дека ќе ги престигнете.

Бидете флексибилни и критични во размислувањето.

Јас дадов пример со страници што содржат некои калкулатори.

Да се утврдат даноци, осигурувања, такси. Освен фактот дека ќе мора да ги програмирате (или да си дозволите да ангажирате некого што можете), мора строго да ги следите формулите утврдени во релевантното законодавство.

Иако некои податоци се целосно јавни – понекогаш од вас ќе се бара да ги збогатите со ваш сопствен текст, музика, видео или слика.

Земете ги, на пример, официјалните празници, празниците од различни религии – не е доволно да се наведе датумот на празникот, може да се каже и за него самиот.

Добрите и лошите страни на веб-страниците на директориумите

Големиот плус е што ваквите страници можат да имаат голем сообраќај.

Сепак, што ќе дојде од пребарувачите (како што се Гугл, Бинг, Јаху, итн.).

И тие стануваат попаметни.

„Како ова ме засега? – ќе рече некој.

Најголемиот пребарувач – Гугл, воведе т.н. угарка – примерок од најважните кога се пребарува поим.

На пример – побарајте „поштенски број Атина“. Theе ги видите сите кодови без да мора да одите на страница

Тие самите воведуваат дополнителни информации покажувајќи ја временската состојба, разните калкулатори, девизниот курс.

Мислам дека овој процес ќе се продлабочува во иднина.

Создавањето референтна страница во дадена тема ќе стане сè потешко.

Она на што може да се фокусира е да се направи сличен на јазик кој не е глобален, но сепак го зборуваат десетици милиони луѓе (како украински, турски).

И посветете го на проблем како што е пресметување на одредени работи што се дефинирани со закон.

Или да собереме на едно место повеќе хомогени извори на информации.

Секако, Google нема да воведе ваква опција во следните неколку години.

 

Конечни размислувања за создавање на референтна страница

Создавањето уникатни информации – само по себе може да биде наградувачко (прочитајте го моето мислење за употребата на платени врски на страница за оптимизација на оптимизација).

Но, тешко е. Верувај ми.

Како читатели кои сакаат да информираат за различните трендови и пристапи за лансирање страници / блогови на Интернет – мислам дека написот ќе биде корисен како вовед во темата.

Секогаш можете да учествувате или да започнете дискусија преку образецот за коментар.

Ако ви се допадна статијата и сакате да му помогнете на pasivendohod.net, можете да го споделите преку социјални мрежи или да ја лајкнете страницата на страницата На фејсбук.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење